Jump to content

O noua taxa pentru soferi

Catalin BMW

Recommended Posts

o sa fie fix ca in spania acum daca baga taxe prea mari, adica nu merge nimeni pe ele, aratau la un reportaj era ceva gen o masina la 3 km :)

si acolo vreo 9 companii care concesioneaza au dat faliment deja..

oricum nu avem pe ce merge, nu trebuie sa ne facem griji.

eu am fost in franta cu ceva marfa nu demult si intr-o parcare mi-a dat un tirist un tichet de intrare de la o poarta f apropiata de unde trebuia eu sa ies si eu i l-am dat pe al meu ca el trebuia sa iasa in zona unde am intrat eu si i-am fentat si eu si el de cate vreo 50 de euro

asa ca ai dreptate romanii se descurca sa fenteze taxele care se pot fenta

Si daca nu era de ajuns, mai nou vor fi si radare pe minunata A2. Pana acum parca erau indicatoare de atentionare pentru radare, ma intreb daca vor fi si la astea.

Autostrada Soarelui este prima ºosea de vitezã cu radare fixe din România. Aceste aparate au fost montate pânã acum doar pe drumurile naÞionale ºi, pentru cã folosesc un sistem inteligent, sunt imposibil de detectat.

Trei astfel de radare inteligente pe un sens ºi trei pe celãlalt sens vor fi montate pânã la varã pe A2. "Cel târziu la sfârºitul lunii mai, atunci vom termina tot sistemul de la Cernavodã la ConstanÞa. Este o noutate, este autorizat ºi poate rezolva toate problemele pe care le cere PoliÞia", a declarat pentru Pro Tv Teodosie Neacºu, directorul proiectului.

Radarul inteligent ĂŽncepe sĂŁ funcĂžioneze ĂŽn momentul ĂŽn care roĂžile din faÞã ale unei maÂşini trec peste un anumit senzor care este ascuns ĂŽn asfalt. Ăn continuare, sistemul calculeazĂŁ ĂŽn cât timp parcurge Âşoferul distanĂža de 2,5 metri. AdicĂŁ drumul pânĂŁ la urmĂŁtorul senzor. Ăn cazul ĂŽn care conducĂŁtorul auto a depĂŁÂşit limita maximĂŁ de vitezĂŁ, maÂşina acestuia va fi fotografiatĂŁ Âşi omul va primi amenda acasĂŁ.

Apratele nu pot fi detectate

Un singur radar inteligent costĂŁ 35.000 de euro. FaÞã de sistemele din vechea generaĂžie, cele noi folosesc camerele de supraveghere, softuri speciale Âşi nu emit unde, astfel cĂŁ Âşoferii nu pto fi atenÂşionaĂži de detectoarele speciale. Ăn plus, ĂŽn acest context existĂŁ puĂžine modalitĂŁĂži legale de a contesta amenzile emise de aceste aparate, pentru a câºtiga un eventual proces.

Asa cã, dacã vã hotãrâÞi sã mergeÞi anul acesta pe litoral, mare grijã la viteza pe autostradã, mai ales cã autoritãÞile nu s-au hotãrât dacã vor instala ºi panouri de semnalizare pentru aceste noi sisteme.

AtenÞie Însã cã opt radare inteligente funcÞioneazã deja pe Drumul NaÞional 1. Acestea sunt instalate la Baloteºti, Tâncãbeºti, Bãrcãneºti ºi Sinaia, pe fiecare sens de mers.

Libertatea.ro

• 2 weeks later...
Am si eu o intrebare,poate nu inteleg eu bine: daca eu platesc rovinieta pe un an ca na...circul des prin tara, cum poate sa mi-o inlocuiasca nenea astia pe anumite sectoare de drum (autostrazile care se vor plat)i? Mai precis, cum vor astia sa inlocuiasca rovinieta cu "taxa de concesiune" pe anumite portiuni de drum? Sa ma lamureasca si pe mine cineva, deci daca eu am rovinieta platita, si odata poate sunt nevoit sa intru pe una din autostrazile care vor fi cu plata, ce se va intampla? http://www.auto.ro/s...ewsletter_86471 Edited by Catalin BMW

Sa ma lamureasca si pe mine cineva, deci daca eu am rovinieta platita, si odata poate sunt nevoit sa intru pe una din autostrazile care vor fi cu plata, ce se va intampla?

Pai nu cred ca o sa poti intra fara sa platesti. In Polonia, din x in x km sunt bariere, unde platesti ca sa poti continua drumul. 9 zloti plateam la o bariera.

dar infrastructura n-ar fi un impediment in implementarea acestui bir?! ar pune bariere la intrarea pe A1?! sau pe centura? nu ca acum nu s-ar face cozi...sau la iesirea spre ciorogarla, bolintin, sau orice alte asezari, cum se face taxarea "la iesire"?!

ifx, sau se va intampla ca ne strangem cateva mii si ii f...m in gura pasnic.

Edited by max83

Astia s-au pus rau de tot pe soferii din romania, se pare ca mai vor o taxa si pentru circuatia pe autostrazi. Taxa de drum in benzina,taxa de poluare,rovigneta,acum taxa pt autostrazi,impozite,accize in carburanti, alte taxe de tot felul...ma intreb, pana unde se va ajunge? http://stirileprotv.ro/stiri/social/taxa-pe-autostrada-solutia-este-comparata-de-autoritati-cu-primii-pasi-ai-omului-pe-luna.html

Sa-i F|_|T in gura de nenorociti...

Eu zic ca in mare parte e vina noastra a tuturor.

Anul trecut cind aintrat taxa a iesit lumea in strada si-au aminat-o ,anul acesta n-a mai esit nimeni,toti circotim pe la colturi,dar nimeni nu face nimic.

Trebuie facut ceva (pe plan national vorbesc) ca asa nu se mai poate!

....e doar parerea mea.....:good:

Exact, portiune de drum o sa fie administrata de o companie privata. Asta e gaselnita guvernului ca sa nu mai scoata bani pt curatat autostrazi de zapada iarna...etc. Deci aia o sa faca o mare japca...

Sunt curios cinesau ce firma si a cui o sa administreze portiuni de autostrazi..

Eu zic ca in mare parte e vina noastra a tuturor.

Anul trecut cind aintrat taxa a iesit lumea in strada si-au aminat-o ,anul acesta n-a mai esit nimeni,toti circotim pe la colturi,dar nimeni nu face nimic.

Trebuie facut ceva (pe plan national vorbesc) ca asa nu se mai poate!

....e doar parerea mea.....:good:

Se mai poate, se mai poate...fii fara griji ca se poate, romanul e invatat sa duca mult; cand a dat criza in italieni (un exemplu), au inceput sa "infloreasca" mortaciunile ca ciupercile dupa ploaie, era ziua si mortul, nu era stire sa nu zica de vreunul care s-a aruncat de la cine stie ce etaj,altul care si-a tras un glont in cap, altul otravit,etc etc... Pe roman il doare-n pwla, "eeee...lasa, bine ca nu-i mai rau!"

Adica vei plati taxa. Li se rupe ca tu ai si rovigneta.

Si atunci la mm lor mai spun ca "taxa de concesiune va inlocui rovignieta"?

Exact, portiune de drum o sa fie administrata de o companie privata. Asta e gaselnita guvernului ca sa nu mai scoata bani pt curatat autostrazi de zapada iarna...etc. Deci aia o sa faca o mare japca...

Sunt curios cinesau ce firma si a cui o sa administreze portiuni de autostrazi..

Mircea, ideea in sine nu e rea, uite de ex in italia sunt multe companii care administreaza autostrazile, (autostrade per italia fiind cea mai mare firma din italia,SIAS,ANAS, autostrade meridionali in sud, serravalle care gestioneaza autostrada milano-como-chiasso inspre elvetia, Autovie, si multi altii) si fiecare are tariful prestabilit si fiecare isi gestioneaza portiunile lor de autostrada, insa nu aici este problema...problema este felul in care se fac contractele cu statul si credibilitatea firmelor; daca o firma e pusa doar pe spagi pai fii sigur ca n-o sa faca mai nimic pt intretinerea autostrazii respective, decat sa incaseze doar bani si atat, si-o sa circulam pe autostrazi pline de gropi platind gropile.

Cata , stiu cum e m-au rupt cand am fost in concediu la Bellagio...ca n-am stat doar acolo da-i la Bergamo , la Torino , Milano...etc prea scump sa mergi pe autostrada, iar pe interstatale e jale ..

Mie imi spui? fii atent, milano-brescia aproape 100km (vreo 95 mai exact), tarif 6.20€ iar milano-cambiago sunt vreo 8-10km maxim, tariv 3€:purple: . Treaversat toata italia (catania-trieste) 84€ acum vreo 3 ani, la ora actuala cred ca bate suta.:brr:

Daca ai un diesel mic, te costa mai putin de 100 carburantul ca sa faci aia 1500 de km :)

Pai asta-i paradoxul si la astia, ajungi sa platesti autostrazile mai mult decat combustibilul. Gandeste-te ca ai fi nevoit sa faci drumul asta saptamanal...:wacko: Si ca s-o iei "pe aratura" (pe drumurile fara taxa) ca cica sa economisesti niste bani, ajungi in 3 zile, mai rau ca-n romania.

pai foarte bine.

asta cu taxa de autostrada are legatura directa cu timbrul de mediu. explicatia, mai jos.

iti iei o masina cu motor mic, consum mic, CO2 mic, si banii economisiti pe carburant ii dai pe autostrada. asadar, ati prefera sa aveti motoare mari si autostrazi ioc?