Jump to content

O noua taxa pentru soferi

Catalin BMW

Recommended Posts

pai foarte bine.

asta cu taxa de autostrada are legatura directa cu timbrul de mediu. explicatia, mai jos.

iti iei o masina cu motor mic, consum mic, CO2 mic, si banii economisiti pe carburant ii dai pe autostrada. asadar, ati prefera sa aveti motoare mari si autostrazi ioc?

As fi deacord dar sa se faca si autostrazi de banii care-i dam, chit ca ma deplasez cu o masina mai mica, insa problema este ca oricat am cotiza cu totii, tot nu sunt bani de autostrazi, si tot cel mai mare pret din europa pe km de autostrada construita il avem...ceva nu se pupa... e ca si cum ne-am permite cele mai scumpe autostrazi dar defapt nu avem bani pt ele...:purple: .

Edited by Catalin BMW

Pai asta-i paradoxul si la astia, ajungi sa platesti autostrazile mai mult decat combustibilul. Gandeste-te ca ai fi nevoit sa faci drumul asta saptamanal...:wacko: Si ca s-o iei "pe aratura" (pe drumurile fara taxa) ca cica sa economisesti niste bani, ajungi in 3 zile, mai rau ca-n romania.

nu stiu cum e acuma dar acuma 5/6 eu aveam un telepass(sau ceva de genul) costa abonamentul 30 de euro pe luna(parca) si ma dadeam pe autostrada cat vroiam

deci nu e moarte de om nici daca esti nevoit sa folosesti autostrada in fiecare zi(pentru munca de exemplu)

si era si foarte comod pentru ca aveam chestia aia in parbriz si bariera se ridica automat fara ca eu sa fac ceva

nu stiu cum e acuma dar acuma 5/6 eu aveam un telepass(sau ceva de genul) costa abonamentul 30 de euro pe luna(parca) si ma dadeam pe autostrada cat vroiam

deci nu e moarte de om nici daca esti nevoit sa folosesti autostrada in fiecare zi(pentru munca de exemplu)

si era si foarte comod pentru ca aveam chestia aia in parbriz si bariera se ridica automat fara ca eu sa fac ceva

Cu cont in banca neaparat (altfel nu iti da), si cu actele masinii si ale tale te duci oriunde (banca,posta, autogrill care are punto blu,etc), inchei un contract prin intermediul bancii sau postei si ti se da un aparat talepass; costul intretinerii (impropriu spus "abonament" pt ca nu este un abonament gen cum ar fi la o retea de telefonie) aparatului este de 3,75€ trimestrial, iar in momentul in care intri pe autostrada esti taxat exact ca si ceilalti care platesc cu cardul sau cash, doar ca tie avand telepass iti ia din cont iar la 3 luni iti vine factura acasa cu ce ti-a luat. Ca sa fiu mai explicit, daca unul care nu are telepass si plateste cash face un traseu roma-firenze si are de platit 23€, si tie cu telepass tot 23€ iti ia din cont (pe acelasi traseu, binenteles).