Jump to content

E46 "troncanit" la drum pietruit / denivelari mici si dese

Recommended Posts

Salutare!

Initiez acest topic in speranta ca ma poate sfatui cineva care a mai intampinat aceeasi "problema".

La drum cu piatra cubica sau ceva pietruit am o "troncaneala" pe puntea fata care este, cel putin pentru mine, deranjanta. Mentionez ca nu se intampla la gropi mai mari sau denivelari ci doar la denivelari fine si dese (ex. drum de piatra).

Am fost de multe ori la service unde am schimbat: bielete antiruliu / bucse bara stabilizatoare / reconditionat pivot dreapta(de pe brat) / suport sustinere toba dinainte de catalizator (inspre motor).

Am facut si test de amortizoare care a iesit OK. Au verificat baietii de la service si restul, a fost testata si pe bancul de "jocuri" de la statia ITP, totul OK, dar "troncaneala" tot nu a disparut :)

Ar putea fi de la etrier/placute ?

Rog pe cei care s-au confruntat cu o problema similara sa isi lase opiniile aici.

Multumesc anticipat!

P.S Masina este BMW E46 318i din 2000.

Salut!Un prieten a avut aceasi problema ,de vina era o piatra care era prinsa in caroserie prin zona scutului,cand a dat jos rotile de iarna a vazut piatra ,a indepartat-o si a scapat de troncaneala.Poate fi si aceasta o cauza,trebuieste verificat,in scutul de aluminiu sunt niste gauri,de multe ori daca mergi pe drum pietruit se intampla sa intre cate o piatra in acel scut,si de aici zgomot. Edited by botosanibmw

Salut!Un prieten a avut aceasi problema ,de vina era o piatra care era prinsa in caroserie prin zona scutului,cand a dat jos rotile de iarna a vazut piatra ,a indepartat-o si a scapat de troncaneala.Poate fi si aceasta o cauza,trebuieste verificat,in scutul de aluminiu sunt niste gauri,de multe ori daca mergi pe drum pietruit se intampla sa intre cate o piatra in acel scut,si de aici zgomot.

Multumesc de raspuns. Nu cred ca ar putea fi pentru ca am ridicat-o de cel putin 5 ori pe elevator si dat scutul jos. Si i-am schimbat rotile (cand le-am pus pe cele de iarna), si inante aveam aceeasi problema (cu jante pe 17", cele de iarna fiind de 15").

Una dintre motive, ma gandesc ca ar putea fi bucsele tip "fluture" de la brat, desi nu par f slabite (au tras baietii de la service cu levierul de ea) si are un joc f. mic, zic eu nesemnificativ (ma gandesc ca si la o strada in valuri ar face zgomot desi nu face)

Rog pe cei care s-au confruntat cu o problema similara sa isi lase opiniile aici.

Multumesc anticipat!

ar putea fi de la placute daca le-ai schimbat de curand, au uitat sa iti puna sigurantele su le-au pus prost si au cazut...

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Sedan/Europe/320i-M54/LHD/N/2002/april/browse/brakes/front_wheel_brake_brake_pad_sensor/

piesa 7

ar putea fi de la placute daca le-ai schimbat de curand, au uitat sa iti puna sigurantele su le-au pus prost si au cazut...

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Sedan/Europe/320i-M54/LHD/N/2002/april/browse/brakes/front_wheel_brake_brake_pad_sensor/

piesa 7

Eu nu am schimbat placutele, ce-i drept, de cand am luat masina avea zgomotul asta. Ar fi si asta o posibilitate. Ms de raspuns ;)

daca merg pe un drum mai rau sa cobor vreo bordura si la masina mea se aude un zgomot din partea stanga undeva de la oala amortizorului sa nu fie cumva de la flansa si rulmentul amortizorului.

Mai intai fi foarte atent si incearca sa localizezi suntetul cam de unde ar provenii, "puntea fata" sunt o gramada de piese care ar putea cauza sunete

Salut!Am avut probleme cu flansele de la telescoapele fata,nu incepuse inca sa bata,dar daca trageai de roata sus jos avea roata joc,dupa schimbarea flanselor a disparut acel joc.Masina mea are 200000 de km,masina ta,de cand o ai,ai schimbat acele flanse?

Incearca sa verifici la toate rotile daca ai sigurantele puse la placutele de frana,caci si acestea pot fi o cauza a zgomotului.

Edited by botosanibmw

Da, intr-adevar, sunt multe componente care ar putea cauza zgomotul. Masina are ~ 210000 km. Cat despre flansa, pare in regula: am desfacut capacelul care le acopera (au vaselina acolo) si am facut joc pe verticala prin apasare si imi par ok.

Mai urmaresc problema si sper sa o izolez. Multumesc de raspunsuri!

salut

am acelasi model de masina cu acceasi problema: zgomot pe partea dreapta la denivelari mici

am schimbat: bucse bara stabilizatoare-degeaba

bielete antiruliu-degeaba

capete de bara de pe caseta de directie-degeaba

rectificat caseta de directie-degeaba

flansa telescop-degeaba

telescop nou(sachs)-degeaba

an fine mia mai ramas bratul inferior si suporturile motor

10 servisuri,20 de mecanici toate sant bune dar zgomotul persista :frantics:

salut

am acelasi model de masina cu acceasi problema: zgomot pe partea dreapta la denivelari mici

am schimbat: bucse bara stabilizatoare-degeaba

bielete antiruliu-degeaba

capete de bara de pe caseta de directie-degeaba

rectificat caseta de directie-degeaba

flansa telescop-degeaba

telescop nou(sachs)-degeaba

an fine mia mai ramas bratul inferior si suporturile motor

10 servisuri,20 de mecanici toate sant bune dar zgomotul persista :frantics:

Wow, asemanator si la mine. Am observat ca se si simte putin in podea cand apare zgomotul.

Am mai cercetat putin si am constatat ca posibile vinovate pt problema ar fi bucsele "fluture" de pe brate. E vb de piesa 6 din imagine

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Sedan/Europe/320i-M54/LHD/N/2002/april/browse/front_axle/front_axle_support_wishbone/

post-58021-0-30131300-1363163154_thumb.png

Din cate am inteles, totusi, ar fi cu ulei (sa ma corecteze cineva care stie daca gresesc) si, ma gandesc, ca ar fi normal cand sunt uzate sa fie murdare de ulei.

Edited by compaqnx

Se pare ca ceva paranormal se intampla cu masinile noastre... :frantics:... uite ca am si eu o problema asemanatoare, dar, atentie, mie imi troncane ceva doar pe drum rau sau piatra cubica mai ales, cand virez la stanga. in rest pot sa merg drept, virat la dreapta, nimic niciun sunet. Cand virez stanga incepe poc-poc-poc-pocpopopoc pana in momentul cand indrept volanul. Frumoasa descriere, nu? Si inca ceva, la o intoarcere gen 360 de grade, cand ajunge cursa volanului la aproape la maxim se aude un POC puternic ( aici nu conteaza drumul, face si pe asfalt). La fel am dus-o si eu, la service, la itp, la mama ei acasa si nimic, toate sunt bune, nimic nu joaca (doar caseta putin dar asta face asa de cand o am)...

Se pare ca ceva paranormal se intampla cu masinile noastre... :frantics:... uite ca am si eu o problema asemanatoare, dar, atentie, mie imi troncane ceva doar pe drum rau sau piatra cubica mai ales, cand virez la stanga. in rest pot sa merg drept, virat la dreapta, nimic niciun sunet. Cand virez stanga incepe poc-poc-poc-pocpopopoc pana in momentul cand indrept volanul. Frumoasa descriere, nu? Si inca ceva, la o intoarcere gen 360 de grade, cand ajunge cursa volanului la aproape la maxim se aude un POC puternic ( aici nu conteaza drumul, face si pe asfalt). La fel am dus-o si eu, la service, la itp, la mama ei acasa si nimic, toate sunt bune, nimic nu joaca (doar caseta putin dar asta face asa de cand o am)...

Ce dimensiune ai la roti/jante? Ma gandesc (desi poate pare stupid) ca atinge roata in carenaj cand virezi :)

salut, eu am avut la fel un zgomot care se manifesta pe drum cu pietris sau cand viram stanga in parcare pe beton (beton putin cam faramat), de vina era pivot dreapta dinspre lonjeron.. am schimbat toata bascula, la un 320d e46... verificati si pivotii, sunt destul de greu de observat, pana nu a inceput sa faca mai tare nu mi-am dat seama din ce este

Nici vorba de asa ceva. Face si cu cele pe 15 de iarna, si cu cele pe 17 de vara. Dar nu atinge nimic nicaieri... Am verificat-o si pe-asta, iti dai seama...:rolleyes:

salut, eu am avut la fel un zgomot care se manifesta pe drum cu pietris sau cand viram stanga in parcare pe beton (beton putin cam faramat), de vina era pivot dreapta dinspre lonjeron.. am schimbat toata bascula, la un 320d e46... verificati si pivotii, sunt destul de greu de observat, pana nu a inceput sa faca mai tare nu mi-am dat seama din ce este

Pai am verificat si pivotii, nu au joc, nu nimic... plus ca una dintre bascule e schimbata... nu stiu ce sa-i mai fac...

Da, intr-adevar, sunt multe componente care ar putea cauza zgomotul. Masina are ~ 210000 km. Cat despre flansa, pare in regula: am desfacut capacelul care le acopera (au vaselina acolo) si am facut joc pe verticala prin apasare si imi par ok.

Mai urmaresc problema si sper sa o izolez. Multumesc de raspunsuri!

Salut!singurul mod in care poti verifica acele flanse cu rulmenti este sa ridici masina pe cric si sa prinzi roata cu o mana de jos(partea care sta pe pamant)si cu o mana de sus(partea de sub aripa)si incepi sa tragi in sus si-n jos,daca are joc trebuieste numaidecat sa dai jos telescopul si sa verifici inca o data acele flanse daca au joc la mana (dupa demontarea telescopului de pe masina)ar fi bine sa le schimbi,doar ai spus ca ai 210 000km si daca nu au fost schimate cred ca ar cam fi timpul.Succes!

Salut!singurul mod in care poti verifica acele flanse cu rulmenti este sa ridici masina pe cric si sa prinzi roata cu o mana de jos(partea care sta pe pamant)si cu o mana de sus(partea de sub aripa)si incepi sa tragi in sus si-n jos,daca are joc trebuieste numaidecat sa dai jos telescopul si sa verifici inca o data acele flanse daca au joc la mana (dupa demontarea telescopului de pe masina)ar fi bine sa le schimbi,doar ai spus ca ai 210 000km si daca nu au fost schimate cred ca ar cam fi timpul.Succes!

Am facut test la amortizoare si a iesit OK. Am sa incerc totusi si varianta de care ai zis. Ms.

de vina ar putea fi piesa nr.1

post-48499-0-90888300-1363212563_thumb.png

Salutare! Mai e posibil cum spunea un coleg de aici, sa fie de la placutele de frana de proasta calitate care nu au aceiasi marime cu cele originale eu am patit-o si le-am schimbat

Da, cred ca urmatorul pas este sa verific placutele. Sper ca in weekend si mai sper sa fie de la ele :D

Eu am avut EXACT aceeasi problema: m-a disperat ! Nu facea tot timpul si doar la denivelari mici, schimbasem aproape tot pe fata, facusem si un test de amortizoare in speranta ca de la vibratiile alea pot localiza sursa troncanitului dar totul a fost in zadar.

Am schimbat caseta directie, bielete directie, capete de bara, bucse bara stabilizatoare, bielete anti-ruliu, amortizoare, flase amortizoare fara nici un rezultat.

Vinovatul: unul din pivotii bratului, mai exact cel de la interior.

Eu am avut EXACT aceeasi problema: m-a disperat ! Nu facea tot timpul si doar la denivelari mici, schimbasem aproape tot pe fata, facusem si un test de amortizoare in speranta ca de la vibratiile alea pot localiza sursa troncanitului dar totul a fost in zadar.

Am schimbat caseta directie, bielete directie, capete de bara, bucse bara stabilizatoare, bielete anti-ruliu, amortizoare, flase amortizoare fara nici un rezultat.

Vinovatul: unul din pivotii bratului, mai exact cel de la interior.

Eu am rectificat unul dintre pivoti, pe care l-am banuit, dar degeaba. Din pacate sunt prea multe care pot cauza problema.

Salutare!

Initiez acest topic in speranta ca ma poate sfatui cineva care a mai intampinat aceeasi "problema".

La drum cu piatra cubica sau ceva pietruit am o "troncaneala" pe puntea fata care este, cel putin pentru mine, deranjanta. Mentionez ca nu se intampla la gropi mai mari sau denivelari ci doar la denivelari fine si dese (ex. drum de piatra).

Am fost de multe ori la service unde am schimbat: bielete antiruliu / bucse bara stabilizatoare / reconditionat pivot dreapta(de pe brat) / suport sustinere toba dinainte de catalizator (inspre motor).

Am facut si test de amortizoare care a iesit OK. Au verificat baietii de la service si restul, a fost testata si pe bancul de "jocuri" de la statia ITP, totul OK, dar "troncaneala" tot nu a disparut :)

Multumesc anticipat!

salut,

eu am un E39, am avut acceasi problema pe drum denivelat/piatra cubica

am schimbat tot pe puntea fata inclusiv caseta, fara rezultat, am facut si test de telescoape--> au iesit OK.

ramasesera de schimbat doar telescoapele, asa ca le-am demontat. erau desprinse tuburile in ele si bateau cu toate ca la test au iesit ok. chestia asta nu poate fi depistata decat daca le dai jos.

am pus telescoape sachs, am schimbat si flansele si am scapat de nebunie :)

bafta !

salut,

eu am un E39, am avut acceasi problema pe drum denivelat/piatra cubica

am schimbat tot pe puntea fata inclusiv caseta, fara rezultat, am facut si test de telescoape--> au iesit OK.

ramasesera de schimbat doar telescoapele, asa ca le-am demontat. erau desprinse tuburile in ele si bateau cu toate ca la test au iesit ok. chestia asta nu poate fi depistata decat daca le dai jos.

am pus telescoape sachs, am schimbat si flansele si am scapat de nebunie :)

bafta !

salut! ms de raspuns. In seara asta am fost la niste amici care sunt mecanici si au tras putin de ea si mi-au zis ca as avea joc in caseta de directie, Si, intr-adevar, eu fiind in masina iar ei dedesupt (tragand de "caseta") se auzea acelasi zgomot(dar mai putin intens). Din pacate, am aflat ce e, si nu e asa ieftin de reparat (macar de-ar fi de la asta :) )