Jump to content

Curatare+inlocuire garnituri galerie admisie E60

HArmani_vere

Recommended Posts

Salut,

Am observat ca imi curge ulei pe la galeria de admisie cand am schimbat releul de bujii, ceea ce ar insemna ca am ajuns la vechea problema a E60-ului.

Dupa putina cautare pe net am gasit un coleg (bimmer service) care face si curatare/schimb garnituri, insa exista vre-o sansa de a rezolva problema asa?

din pacate nu este alta cale de rezolvare decit schimbarea galeriei daca scapa ulei pe la clapete sau varianta cea mai ieftina

schimbarea garniturilor si anularea clapetelor prin inlocuirea acestora cu dopuri sau suruburi cu silicon o varianta si mai ieftina. Cea mai optima varianta ar fi inlocuirea cu dopuri.

M-am uitat un pic si prin forumurile britanice si ei sugerau tot inlocuirea cu dopuri, dar ce imi pare ciudat este ca piesa, din cate vad pe realoem a ramas aceeasi, deci daca as schimba-o ar fi foarte posibil sa am aceeasi problema foarte curand.

Ma insel cu ceva aici?

Mie cand mi-a curs pe la o garnitura de la galeria de admisie am schimbat galeria cu totul si nu am mai avut probleme. Am facut aproximativ vreo 25.000km de atunci.

Inainte de a o schimba m-am documentat si eu cu privire la improvizatiile care se pot face si am ajuns la concluzia ca cel mai bine pentru mine ar fi sa o schimb cu totul daca vreau sa stau linistit o perioada mai lunga.

Edited by AliNOS

Daca iti curgea doar pe la garnitura trebuiau schimbate doar garniturile costa pina intr-un milion.

Dar daca iti curgea pe la tija care actioneaza clapetele atunci solutia este de inlocuire a galeriei varianta cea mai buna.

Adevarul este ca cu si dopuri se poate rezolva deoarece vin cu tot cu garnituri, daca schimbi si garniturile de la galerie daca is duse atunci chiar nu o sa mai ai probleme cu aceasta.

Singura diferenta ca pina in 1800 de ture parca accelereaza mai greu si parca ai frina de motor mai putina.

In rest nu afecteaza cu nimic performantele masinii iar daca ai cutie manuala chiar este ok frina motor.

Bineinteles si costul lucrarii varianta cu galerie noua si manopera este de aproximativ 500 - 600 de euro.

iar varianta cu dopuri si manopera este intre 80-110 euro.

Acuma tu alegi BAFTA.

PS daca te hotarasti la dopuri le gasesti pe un sait parca in tara am vazut sau pe ebay gasesti acuma depinde de ce dimensiune le ai ajunge pina in 40 de euro, ai grija ca is de 2 tipuri mai mari si mai mici.Dai jos galeria si masaori de citi mm le ai.

se schimba foarte simplu si vin perfect sa intrebi sa aiba si garniturile incluse cu dopuri pentru atansare poti pune si un pic de poxipol, dar daca este nevoie, dar deobicei garnitura vine ok.Asfel scapi de scurgeri definitiv.

Cu aceasta ocazie sa cureti clapeta si EGR si nu uita sa speli tutul pe acolo la motor daca ti-a cur ulei ca sa ramina curat dupa care urmaresti scurgerile dar daca schimbi totul bine nu o sa mai ai probleme mai mult ca sigur.