Jump to content

Bmw Service Plan

alinys

Recommended Posts

Salut.Stie cineva care sunt intervalele cand se schimba discuri/fulie vibrochen etc impuse de BMW?

nu vreau sa par, ca ma bag si eu in ciorba, dar eu cred ca undeva la 100.000......... la discuri, poate mai putin. ti-am dat si eu o parere. sunt multe masini, care au peste 150.000 si nu au schimbat nici fulia, nici discurile.

Edited by bmw3er

discurile se masoara. Fulia cand se dezcentreaza. Altele sunt lucrurile care se schimba la un anumit interval ( mai mare). Aici intra antigel, lichid frana, lichid servo, filtru compresor aer conditionat , pompa de apa, termostat, role, curea agregate , chiar si distributia pe lant la un anumit numar de km ( recomandare) ETC Edited by malasorte

Salut.Stie cineva care sunt intervalele cand se schimba discuri/fulie vibrochen etc impuse de BMW?

Din ce sti eu,fulia se schimba la 60 000 odata cu intinzatoarele si curelele iar discurile cam cun a zis malasorte(este si functie de cat de sportiv mergi cu masina)-eu am 86 000 si trebuie sa le schimb.

Am intrebat eu la Bavaria inainte de a pleca intr-un concediu.

Cureaua se schimba cand apar crapaturi pe ea. Atunci schimbi si rolele si toate cele.

LA discuri, se masoara si intervalul depinde de stilul de mers. La 83k km eu am inca placutele originale si mai merg (masurate)

Am intrebat eu la Bavaria inainte de a pleca intr-un concediu.

Cureaua se schimba cand apar crapaturi pe ea. Atunci schimbi si rolele si toate cele.

LA discuri, se masoara si intervalul depinde de stilul de mers. La 83k km eu am inca placutele originale si mai merg (masurate)

In toate cele intra si fulie arbore? Aici nu stiu daca au dreptate cei de la Bavaria. Rolele au o durata de viata limitata avand rulmenti si nu cred ca nu exista un moment in care este recomandat sa le schimbi. Cureaua nu cedeaza doar prin microfisuri... uneori pur si simplu din cauza cauciucului imbratranit se desface pe lungime .

Edited by malasorte

Fulia de vilbrochen este recomandat sa fie schimbata o data la 100.000km de producator, impreuna cu fulia se mai

schimba si curelele de accesorii si cele 2 role ( intinzator si ghidaj).

Discurile si placutele tine de modul de condus al ficaruia.

Termostatele cand nu mai urca apa la 90 de grade.

Lichidul de frana si antigelul din 2 in 2 ani.

Asta e valabil pt E46 320D FL cutie manuala.

Edited by Butzy

@Malasorte - nu stiu daca intra si fulia. Eu am vrut sa mi-o schimbe insa au zis ca nu e cazul iar la schimbare vor inlocui mai multe. Nu stiu exact ce schimba

Din ce am inteles ai cam 83 000 km.Eu le-as schimba(fulia-uni zic si surubul care o prinde-rolele si curelele).Senzatia pe care o ai cand i-ti sare cureaua de pe fulie-ramai fara servo - este gen "montagne russe".

Din ce am inteles ai cam 83 000 km.Eu le-as schimba(fulia-uni zic si surubul care o prinde-rolele si curelele).Senzatia pe care o ai cand i-ti sare cureaua de pe fulie-ramai fara servo - este gen "montagne russe".

Eu am EPS (Electronic Power Steering) deci nu se intimpla nimic daca sare cureaua :thumbsup: mai grav este pompa de apa, nu poti continua drumul fara curea, dar macar ai directie calumea.

Cred ca ar trebui sa scrie prin Autodata anumite intervaluri pentru schimb

Mie mi-a picat fulia la 169.000, in tomana 2012 luna 11. Curelele erau ok dar le-am schimbat oricum. De cand am masina n-am umblat la discuri, par cele originale. cele de pe spate , la urmatorul schimb de placute, trebuiesc schimbate.

alea pe spate rezista cam la 2 seturi fata, si pe spate duc aprox 200k, poate ai mai mult decat arata in bord