Jump to content

evacuare marita 320d

bakal

Recommended Posts

:) Detin un e46 2000d/136(deocamdata), si acum cateva zile am vrut sa-i schimb filtrul de aer. Nu am reusit, dar am constatat ca traseul conductei de admisie aer, pa cat de mare pare, are o palnie care il ingusteaza drastic. ei bine eu am taiat-o, si astfel acum e la fel de mare pe cat arata. :blink:

Ca rezultat, masina parca trage ceva mai bine(dar nu sunt sigur), dar si suna altfel. Am sa incerc sa schimb si filtrul, cu unu de la kn si apoi sa vad ceva diferente, macar in sound si elasticitate motor. :)

primele impresii mai amanuntite(dar fara filtru kn)

masina e usor mai elastica in acceleratie, si parca lagul de turbina e un pic mai mic. cu masina am incercat niste power slide-uri pe ice si se simtea un pic de diferenta la manevrarea din acceleratie. in linie dreapta, masina parca urca ceva mai repede in turatii in trapta a 4a de la 3000 spre 4000 dacat o facea inaite.

de mentionat ca masina cam are consumabilele pe punct de schimbare, deci cand o sa fie toate noi, o sa se comporte si mai bine.

acum, e posibil ca toate astea sa mi se para, dar eu zic ca se simte o imbunatatire, chiar daca doar am taiat ceva. urmeaza sa mai si pun cate ceva.

evacuare parca e pe la gaze, ADMISIA e aia cu filtrul de aer :blink:

daca tot zici ca ai taiat palnia aia & stuff... sunetul cu siguranta s-a schimbat drastic, suna mai nervoasa masina, senzatia ca masina trage mai bine si ca accelereaza mai usor, esti SIGUR ca nu este un efect placebo din cauza sunetului???

ai taiat degeaba, poate doar pentru sunet deoarece admisia are un debitmetru si motoru isi ia aer in functie de turatie si regim, adica degeaba faci gaura mare, pentru ca debitmetru nu da drumu la mai mult aer decat ar avea nevoie motoru in momentu ala. :blink:

186704[/snapback]

pai da si atumci cand el o sa aiba nevoie de aerul la turatii mari, el o sa vina ceva mai repede si deodata. si in plus la toate masinile sunt puse debitmetre. ce ar trebui sa se faca , sa nu se mai umble la admisii?

pai da si atumci cand el o sa aiba nevoie de aerul la turatii mari, el o sa vina ceva mai repede si deodata. si in plus la toate masinile sunt puse debitmetre. ce ar trebui sa se faca , sa nu se mai umble la admisii?

186828[/snapback]

trebuie sa umbli si in calculator :blink:

trebuie sa umbli si in calculator :)

187021[/snapback]

Tre sa umble la toata evacuarea incepand de la serpisori pana la toba finala iar castigul variaza in functie de motor , spre exemplu la un maxim 10 % increase of hp , dar real e maxim 8% si asta facut de un profesionist , asa ca ai taiat stiu eu ce pe acolo ....eu zic ca nu ai facut ,, primavara ,,

faci la o masina chip tuning de 30 hp increase si de abia atunci parca poti spune ca urca mai usor in ture sau trage mai bine , dar in cazul tau zic ca e doar ,,a fake impression ,, :blink: