Jump to content

tremura volanul la viteza, ajutor varog

bmwk

Recommended Posts

Buna. am un bmw 520d din 2003 si de cand mi-am pus rotile de vara pe 17 am un tremurat in volan intre 120km/h si 140km/h, daca trag dreapta sau stanga viraj la viteza asta dispare tremuratul, cand revine volanul drept iar tremura.

am echilibrat toate rotile la 2 vulcanizari diferite si nimic, am fost la unghi de fuga tot e in regula..

au mai ramas cauciucurile, desi cei de la vulcanizare zic ca sunt destul putine sansele sa tremure din cauza asta... sunt bunicele

voi ce ziceti ? are rost sa cumpar alte cauciucuri ?

Va multumesc

1. jantele sa fie echilibrate bine asta in primul rand, cele care au mai putin plumb daca poti ar fi bine sa le pui pe spate.

2. cauciucuri nasoale care nu se vad ''la ochi'' ca sunt sau nu bune.

3. janta stramba

4. geometria rotilor, este importanta si daca ai luat ceva gropi mai zdravan, s-ar putea sa fie afectata

5. Bafta! :)

1. jantele sa fie echilibrate bine asta in primul rand, cele care au mai putin plumb daca poti ar fi bine sa le pui pe spate.

2. cauciucuri nasoale care nu se vad ''la ochi'' ca sunt sau nu bune.

3. janta stramba

4. geometria rotilor, este importanta si daca ai luat ceva gropi mai zdravan, s-ar putea sa fie afectata

5. Bafta! :)

1. Daca jantele au mai putin plumb asta nu inseamna ca nu sunt bune.

2. Asta am zis si eu.

3. Daca era vreo janta stramba cred ca nu vibra doar la viteza aia.

4. A spus ca ii face asa de cand a schimbat rotile.

Daca nu-ti vibreaza mult mai violent atunci cand franezi, nu sunt discurile. Daca ai echilibrat corect rotile, raman doar cauciucurile. Se poate vedea pe standul e echilibrat daca ai o bataie a cauciucului sus/jos sau stanga/dreapta. Rotile se echilibreaza ca si diferenta de greutate in orice punct, raportat la punctul diametral opus, dar nu si la deformari ale cauciucului. Adica tu daca ai o denivelare in cauciuc si nu ai surplus/deficit de cauciuc in acel loc, nu ai ce echilibra.

Pareri si iar pareri....Problema nu e neaparat din jante/cauciucuri. Eu am facut probe cu 3 randuri de cauciucuri si un set de jante si e la fel. E chestie de mecanica, foarte greu de depistat, intrucat aparent nu prezinta niciun joc. Luni sunt programat la if 63 bmw. Va tin la curent.

Anvelopele.

Ma confrunt cu aceeasi problema de cand am schimbat anvelopele pe fata acum 2 saptamani. Am verificat si geometria - totul perfect.

Rotile sunt echilibrate perfect, dar degeaba. Anvelopele fac asta si se pare ca aparatul de echilibrat nu ajuta.

Vreau sa urmez si eu sfatul de mai sus: sa fac rocada intre spate si fata.

am echilibrat rotile la 2 vulcanizari diferite

am fost la unghi de fuga, totul e ok

jantele nu sunt strambe, le-am luat noi vara trecuta

au mai ramas cauciucurile zic eu... :( am sa-mi cumpar zilele astea 4 cauciucuri, sper sa nu dau banii degeaba

Am trecut si eu printr-o situatie similara, aveam vibratii chiar daca rotile erau echilibrate. Problema a fost ca doua dintre cauciucuri erau ovalizate iar dupa ce le-am schimbat s-a rezolvat. Edited by buldy

Am trecut si eu printr-o situatie similara, aveam vibratii chiar daca rotile erau echilibrate. Problema a fost ca doua dintre cauciucuri erau ovalizate iar dupa ce le-am schimbat s-a rezolvat.

Cat se poate de corect, subscriu cu aceeasi problema, care, dupa cumpararea unu set nou de cauciucuri a disparut.:thumbsup: