Jump to content

Inchidere centralizata - alarma MAAT 679

Recommended Posts

Masina mea a avut o alarma montata acum vreo 15 ani ( cred ) care s-a defectat; am luat o alarma MAAT 679 de pe un alt E34 cu motor 2.5 si modul confort ( a mea nu are ) in ideea de a pastra modalitatea de legare la instalatia masinii insa mi-a dat cu rest la partea de inchidere centralizata.

Alarma veche de pe masina mea avea 2 relee auxiliare si comanda pt centralizata era data prin 2 fire (unul alb si celalalt albastru ) aflate in spatele boxei stanga fata ( in stanga pedalierului); pe respectivele fire este + timp de o secunda atunci cand incui/descui masina manual ( la incuiere pe unul, la descuiere pe celalalt), in rest este -.

Am mai gasit 2 fire in acelasi cablaj care au + continuu alternativ, in functie de starea de incuiat/descuiat a masinii;

Alarma MAAT era legata la "donator" pe 2 fire care la mine nu exista ca si cod de culori, decat unul din ele pe care este 12V continuu atunci cand masina este descuiata. La centrala alarmei MAAT erau legate firele de normal inchis la alimentarea de 12V si prin comanda de inchis-deschis intrerupea alimentarea continua pt o sec.

Am incercat si la mine asa, fara nici un rezultat; am incercat sa dau semnal pe firele pe care era legata cea veche insa se arde siguranta, presupun ca fara relee se pun in scurt si este nevoie ca respectivele relee sa schimbe polaritatea.

Ca si o concluzie, am 2 fire groase pe care am + cate o secunda la inchidere/deschidere, in rest "-" , si alte 2 pe care am + continuu alternativ, in functie de stare si alarma din schema. Poate trebuie sa gasesc alte fire, insa am verificat cablajul si nu era nici o schimbare pe restul din "manunchi la incuiere-descuiere".

Multumesc anticipat pt rabdare, atasez si schema alarmei. :drinks:

http://img202.imageshack.us/img202/8720/pict01u.jpg

Edited by DYC88
  • Like 1

• 5 weeks later...