Jump to content

DSC si zapada

cipus

Recommended Posts

A nins azi in Iasi prilej cu care am scos masina la cateva cerculetze. Am observat k atunci cand toate sistemele sunt cuplate masina patineaza mult mai mult cand plec de pe loc, chiar si in mers. Am decuplat sistemele si plecam mult mai usor.

E normal asa ?

Nici eu l-am decuplat de tot niciodata. Daca apesi doar o data pe butonul dsc, se decupleaza doar controlul tractiunii, ca sa dezactivezi toate sistemele trebuie tinut apasat 5 sec.

186858[/snapback]

Ce inseamna "toate sistemele" ? Cum iti dai seama daca e decuplat numai controlul tractiunii sau sunt decuplate "toate sistemele" ? Ai un semnal de avertizare daca tii apasat butonul 5 sec sau .... ?

Lasa ca am vazut si eu in cartea masinii.

Eu intrebam ce se intampla, nu ce recomanda bmw.

Daca stii bine daca nu...

186923[/snapback]

Pe zapada rotile patineaza. DSC-ul previne asta. Prin urmare, daca esti pe zapada si cu DSC activat, practic o sa stai pe loc - ca sa se miste masina, trebuie sa se miste rotile.

Daca scoti DSC, nu o sa impiedice nimic invaritul rotilor (sau rotii, in unele cazuri, daca nu ai lsd). Prin urmare, cum prind putina aderenta, o sa iti urneasca masina.

Pe zapada rotile patineaza. DSC-ul previne asta. Prin urmare, daca esti pe zapada si cu DSC activat, practic o sa stai pe loc - ca sa se miste masina, trebuie sa se miste rotile.

Daca scoti DSC, nu o sa impiedice nimic invaritul rotilor (sau rotii, in unele cazuri, daca nu ai lsd). Prin urmare, cum prind putina aderenta, o sa iti urneasca masina.

186927[/snapback]

10x

la X3 daca decuplam DSC-ul nu ma puteam invarti in zapada. prindeau mai bine rotile si plecam in fata chiar daca luam dreapta de volan(eu am pneuri de vara) . Cu DSC activat ma invarteam. oricum traiectoria pe care ma invarteam devenea incet incet subviratoare oricat pacaleam gazul. Aveti grija cu DSC -ul. Mie mi se pare ca intervine de multe ori prea tarziu pe zapada. in multe curbe fugea spatele pana intra DSC-ul . E mai permisiv sa zic asa. iar cand masina intra in derapaj doar un dozaj hotarat de gaz de mai scoate de pe linia care te duce in sant. sau poate nici aia.(la 4x4 , la RWD nici sa nu va ganditi sa ambalati masinile prin curbe).