Jump to content

motor n47 f30

Recommended Posts

Va salut, intentionez in viitorul mai mult sau putin apropiat(6-12luni) sa imi achizitionez un 320xd f30; are motorul N47 dar am cautat pe net si chiar si pe Wikipedia unde spun ca problemele cu lantul la acest motor au fost remediate din 03/2011; De necrezut dar pe Wikipedia spune clar negru pe alb despre problema asta la motorul N47 de cand a aparut pana in 03/2011.

Vreau sa stiu daca si acest motor se stie a fi cu probleme; ori va fi noua ori va avea 10-20 mii kilometrii, dar ma gandesc sa o tin macar pana la vreo 100-120 mii kilometrii asa ca nu as vrea sa stau cu spaima ca mi se rupe lantul;

Merci

Edited by tutorial

Zgomot la lant tot vei avea mai devreme sau tarziu.

Insa nu stiu daca se mai rupe lantul.

P.S. La N47 lantul se rupe destul de rar. Este o problema de care e bine sa stii ca exista insa nu e cazul de panica. Mai bagi si tu o ureche pe la motor sa-l asculti din cand in cand :sorcerer:

Masina va fii in garantie asa ca in principiu 100 000 nu va fii problema ta ( financiar) daca se intampla ceva. Eu personal as evita acest motor.... dar este doar opinia mea. Adica daca as hotara sa investesc o suma considerabila intr o masina noua as alege o motorizare care a demonstrat in timp fiabilitate.

Consider ca este un mod de a responsabiliza si producatori auto si o asigurare ca atunci ca voi vrea sa o vand voi obtine un pret cat de cat bun. Daca o motorizare demonstreaza in timp ca este nefiabila (sau chiar un dezastru) va deveni extrem de nedorita pe piata sh si la revanzare pretul va fii considerabil mai mic. Cel mai bune exemple sunt motorizarile de 2.0 d commonrail de la vw , 1.5 dci de la renault si chiar faimoasele motoare cu nikasil de la BMW de care lumea fuge la masinile SH. O masina nu este o afacere ci o pasiune in schimb asa ca tu alegi. PAREREA MEA

Edited by malasorte

Pai daca tu spui ca tot se va auzi lantul, atunci inseamna si ca actualul meu 320, motor M47 ar trebui sa se auda. Eu am imediat 100000km si nu pare nimic suspect. Adica daca pe motorul meu nu e o problema cu ruperea prematura a distrubutiei, atunci la N47 daca spun ca au remediat problema de ce ar trebui sa ae auda in mod deoaebit, totusi lantul sa nu se rupa? Edited by tutorial