Jump to content

Punte e36 320 spate disc montata pe e36 316 tambur

Recommended Posts

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu cateva pareri?

Vreau sa pun punte de e36 320 spate cu disc pe 316 cu tambur...... Va dati seama de ce....... Frane mai bune.

Ce stiti, se potriveste, trebuie cv modificari, ce anume ar trebui , planetarele se mai potrivesc de pe 316 pe butuc de 320? Cine ma poate ajuta, sa imi spuna ce trebuie cumparat..... Ati mai facut careva asa ceva? Am uitat sa precizez ca este vorba de un coupe.

Edited by SMY

Am facut eu.

Trebuie sa iei bratele cu totul (brat, fuzeta, disc, etrieri).

Planetarele se potrivesc.

Deci numa brate imi trebuie? Si oala aia unde vine arcul,bratele alea doua,cablu de frana de mana si furtunasele, se potrivesc? Dak poti te rog sa imi dai mai multe detalii.

Respect!:-)

Eu nu am avut bratul care tine arcul, e acelasi. Cablul de la frana de mana mi se pare ca nu e la fel. Pe puntea pe care am luat-o, am avut si furtunasele de la frana, s-ar putea sa trebuiasca si alea, nu bag mana in foc. In rest e simplu, in 8-10 ore o monteaza si un amator.

Eu nu am avut bratul care tine arcul, e acelasi. Cablul de la frana de mana mi se pare ca nu e la fel. Pe puntea pe care am luat-o, am avut si furtunasele de la frana, s-ar putea sa trebuiasca si alea, nu bag mana in foc. In rest e simplu, in 8-10 ore o monteaza si un amator.

O sa incerc si eu sa montez si eu puntea. Pe 316 coupe, se mai potriveste alta punte asa de bine inafara de 320? Ce stii? De 328, s-ar potrivi k dinaia fac rost pe gratis de la cineva?

Au mai facut cativa baieti pe e36, printre care si eu, primul de pe forum a fost pyu, eu zic ca merita investitia, frana mai eficienta, schimbul de placute e mai usor, discurile la fel....pretul la ele iar..

De la 328 cred ca o sa ai diferenta la grosimea planetarelor, am inteles ca pana la 320 sunt la fel , dupa sunt mai groase.

Sa fii foarte atent la conductele de frana, cele metalice, sunt sensibile, de abia le-am putut desface, doar incalzite si cu o inelara de 11 taiata sa poata intra pe conducta.

La desfacerea planetarelor la roata am avut iar probleme, cu blocatul fuzetei, eventual sa le destranga cine ti le da inainte de a le da jos de pe masina, sa franeze roata, daca o sa fii nevoit sa le schimbi doar, eu am facut-o.

Prinderea la butuc la cablurile de la frana de mana difera, trebuie schimbate.

Cam atat imi amintesc momentan, uite ca am gasit linkul diy

Bafta la treaba, se merita sa o faci

Stiam ca postasem undeva un diy, dar nu mai stiam sigur unde e.

Eu am luat puntea cu tot cu planetare, de pe un 320 sau 325, nu am avut treaba cu desfacutul lor, a fost mai usor :)

Pe 328 s-ar putea sa fie diferential carcasa mare, si nu stiu daca se mai potrivesc planetarele, nu am idee.

• 2 weeks later...
Multumesc de sfaturi ...... Dar mai am o nelamurire....cablul de la frana de mana, chiar nu se potriveste? Are cineva vreo ideie cu se da jos? Acuma lucrez la faza asta si chiar nu stiu cum sa il dau si un cablu de frana de mana cam cat costa, asa un pret aproximativ?

Eu am impresia ca nu se potrivesc, pentru ca eu le vedeam mereu aruncate prin garaj, pentru ca nu le folosisem. Pe unul nou am dat 60-80 lei, sau ceva de genul asta.

Ca sa-l dai jos, trebuie sa desfaci surubul din capatul lui, de la maneta franei de mana, dupa aia cred ca doar il tragi de sub masina, si iese. Cred, nu mai retin exact.

Eu am impresia ca nu se potrivesc, pentru ca eu le vedeam mereu aruncate prin garaj, pentru ca nu le folosisem. Pe unul nou am dat 60-80 lei, sau ceva de genul asta.

Ca sa-l dai jos, trebuie sa desfaci surubul din capatul lui, de la maneta franei de mana, dupa aia cred ca doar il tragi de sub masina, si iese. Cred, nu mai retin exact.

Da, ai dreptate, nu se potriveste. Am cumparat 2 noi, unul pentru stanga si unul pentru dreapta.Maine urmeaza sa le montez. Ms de indrumari!

• 1 month later...