Jump to content

Briefing BMW Individual

Lucian Ion

Recommended Posts

Deschid acest topic pt a ne edifica in legatura cu ceva ce se stie ca exista dar despre care vad ca nu se vorbeste!

Va spuneam ca m-am pricopsit acum cateva zile cu un E34 540i Individual din '95 cu motor preparat ulterior de ALPINA si adus la 315 cai frumosi/fitosi!

Am sa revin cu poze mai detaliate (inclusiv a stickerului din compartiment motor pe care scrie Individual) si cu VIN complet. Pana atunci, ultimele 7 cifre sunt : BJ12720

Are o culoare albastru mai "custom" si un eleron portbagaj (care nu stiu daca e original). Iar la interior nu mi se pare nimic iesit din comun.

Oricum, stiu ca editiile "Individual" sunt limitate la 500 buc (per serie banuiesc).

Va asteptc cu completari!

post-61134-0-33353400-1365061415_thumb.jpg

post-61134-0-75702200-1365061431_thumb.jpg

Individual pentru ca e vopsit avus blau metallic

in rest cam astea ar fi:

Modellbezeichnung: 540I Ausführung: Europa Typschlüssel: HE51 E-Code: E34 Karosserie: Limousine Lenkung: links Türen: 4 Motor: M60/2 - 4,00l (210kW) Antrieb: Heckantrieb Getriebe: manuell Außenfarbe: SONDERLACKIERUNG (490) Innenraum: LEDER BISON/SCHWARZ (L2SW) Produktionsdatum: 28.04.1995 Werk: Dingolfing

S214A Automatische-Stabilitäts-Control (ASC+T) Automatic stability control (ASC+T) S243A Airbag Beifahrer Airbag for front passenger S255A Sport-Lederlenkrad Airbag Sports leather steering wheel S299A BMW LM Räder mit Mischbereifung BMW LA wheels with mixed tires S302A Alarmanlage Alarm system S320A Entfall Modellschriftzug Deleted, model lettering S339A Shadow-Line Shadow-Line S354A Frontscheibe grßn Grßnkeil Green windscreen, green shade band S401A Schiebehebedach elektrisch Lift-up-and-slide-back sunroof, electric S416A Sonnenschutzrollo hinten/seitlich Roller sun vizor, rear lateral S428A Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit S438A Edelholzausfßhrung Fine wood trim S472A Armlehne vorne Fahrer/Beifahrer Armrest, front, driver/passenger S494A Sitzheizung Fahrer/Beifahrer Seat heating driver/passenger S498A Kopfstßtzen im Fond mechanisch Headrests, rear, mechanically adjustable S508A Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC) S510A Leuchtweitenregulierung Headlight aim control S530A Klimaanlage Air conditioning S658A Radio BMW Business CD RDS Radio BMW Business CD RDS L801A Länderausfßhrung Deutschland National Version Germany

Vehicle information

VIN long WBAHE51090BJ12720

Type code HE51

Type 540I (EUR)

Dev. series E34 ()

Line 5

Body type LIM

Steering LL

Door count 4

Engine M60/2

Cubical capacity 4.00

Power 210

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour SONDERLACKIERUNG (490)

Upholstery LEDER BISON/SCHWARZ (L2SW)

Prod. date 1995-04-28

Order options

No. Description

214 AUTOMATIC STABILITY CONTROL+TRACTION

243 AIRBAG FOR FRONT PASSENGER

255 SPORTS LEATHER STEERING WHEEL

299 LT/ALY WHEELS W MIXED TYRES

302 ALARM SYSTEM

320 MODEL DESIGNATION, DELETION

339 SATIN CHROME

354 GREEN STRIPE WINDSCREEN

401 SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC

416 SUNBLINDS

428 WARNING TRIANGLE

438 WOOD TRIM

472 CENTER ARMREST FRT DRIVER/PASS

494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER

498 HEADRESTS IN REAR, MECHANIC. ADJUSTABLE

508 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)

510 HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM

530 AIR CONDITIONING

658 RADIO BMW BUSINESS CD RDS

801 GERMANY VERSION

Individual data

Processing Individual

Sign "BMW individual"

Color

Paintwork "avusblue-metallic" (code 276)

• 2 weeks later...
individual inseamna ca a fost folosita o optiune/dotare care nu intra in mod normal in dotarile de serie/optionale ale masinii; in cazul tau culoarea avus-blau este individuala, a fost facuta masina "pe comanda". nu exista nici o limitare de nr. de bucati individuale..

Oricum, stiu ca editiile "Individual" sunt limitate la 500 buc (per serie banuiesc).

Va asteptc cu completari!

Stii gresit. Individual nu inseamna nimic mai mult decat niste culori si materiale in plus. Iti cumperi o masina de serie cu ce dotari doresti, si la sfarsit daca vrei sa aiba o culoare care nu este disponibila la modelele de serie, platesti extra. Pur si simplu.

Si stai linistit ca nu esti primul care vine pe aici care gaseste un sticker Individual pe masina si se crede special. In cazul tau, masina are doar vopseaua din paleta de Individual, nimic mai mult.

individual inseamna ca a fost folosita o optiune/dotare care nu intra in mod normal in dotarile de serie/optionale ale masinii

Nu. Individual nu are nimic de a face cu dotarile unei masini, e vorba doar de personalizare prin culori si materiale deosebite.

Va spuneam ca m-am pricopsit acum cateva zile cu un E34 540i Individual din '95 cu motor preparat ulterior de ALPINA si adus la 315 cai frumosi/fitosi!

Povesti cu pesti. Nu exista asa ceva, motor preparat ulterior de Alpina.

oricum, al o masina de 18 ani, vopseaua aia "individual", nu cred ca mai are vreo treaba cu ce a iesit din fabrica. La fel si caii aia, cred ca daca o pui pe Dyno, ma indoiesc ca depasesti 50% din cei 315 cai.

de unde stii ca ai motorul preparat de Alpina ?

Nu exista ma, Alpina nu prepara motoare ca si Schnitzer, Hamman sau Dinan. Alpina e masina in sine, in actele masinii nu scrie BMW, scrie Alpina pur si simplu. Ei cumpara de la BMW doar sasiul.

In primul rand motorul ala de pe B10 a fost cu cutie steptronic, pe E34 era o chestie deosebita, si avea schimbator si pe volan dar nu sub forma de clapete, ci pur si simplu in volan sub forma de contact, sub piele, arata ca niste sageti sus jos.