Jump to content

Nu trage sau asa este normal?

Recommended Posts

Salut.

Am un BMW e60 530d automat, si de cateva zile nu pot dormii noaptea pentru ca am impresia ca nu trage cum ar trebuii sa traga pana in 2500 - 3000 de ture, pe urma ma lipeste de scaun si intra DTC-ul.

Ma exact daca o pun in a doua pe manual si merg la 1000 - 1500 de ture, iar apoi dintr-o daca o calc pana la fund (fara kickdown) nu simt ca ma baga in scaun, cum ma asteptam eu la cuplu de 520 Nm, pana pe la 2500 - 3000 de ture, pe urma fluiera rotile. Este normal?

Nu am avut posibilitatea sa merg cu alt e60 automat sa fac diferenta.

Filtrele si uleiul sunt schimbate de 2000 Km. Masina o am de 3 luni si asa a mers de cad o am, de asta nu stiu daca este normal sau nu.

Va rog sa ma ajutati. :fool:

Cati km are masina? DPF-u cat mai arata ca merge? si eu am avut cam aceeasi problema(tot e60 530dA), si era de la DPF infundat...

Nu tragea pana in 2500 si apoi dintr-o data te baga in scaun... Inainte sa se infunde DPF-u nu aveam problema asta...

Am un prieten cu 530d e39. Aceeasi problema a avut si el.

Era moarta pana in 2500-3000 ture, apoi tragea.

Dupa multe teste si drumuri pe la diferite service.uri,

S.a descoperit problema. Un furtunel de vacuum de la turbina era putin crapat

Si nu lucra variabilul bine.

Alt amic cu un 320d la fel. Aceeasi problema.

A schimbat toate furtunele de vacuum.

Acum trage "ca noua" .

Cati km are masina? DPF-u cat mai arata ca merge? si eu am avut cam aceeasi problema(tot e60 530dA), si era de la DPF infundat...

Nu tragea pana in 2500 si apoi dintr-o data te baga in scaun... Inainte sa se infunde DPF-u nu aveam problema asta...

Si eu am avut dpf, acum e off...nu prea are legatura!

Si eu am avut dpf, acum e off...nu prea are legatura!

Cum nu are legatura? Vrei sa zici ca trage bine pana in 2500 cu dpf-u infundat? am patit-o eu, nu vorbesc din auzite.. la mine asa s-a manifestat, nu tragea bine masina, era gatuita pana in 2500 si apoi te baga in scaun... l-am dat jos, si de atunci nu mai am probleme..

Edited by mdln

Nu stiu cum era la tine, dar in general cand dpf-ul e infundat, ecu nu mai permite depasirea a 3000rpm si pana acolo se tureaza extrem de greu, ca si cum nu ar avea turbina.

La el si la multi altii problema e mai delicata, in sensul ca masina trage, dar nu asa cum trage dupa 2500-3000. Deci nu se refera la faptul ca e lesinata de-a dreptul pana la turatia respectiva.

• Like 1

Masina are 175600 (cred ca reali :) ). DPF-l imi mai arata 50000 parca, si banuiesc ca ar trebuii sa-mi dea eroare in bord daca ar fi infundat.

Am un prieten cu 530d e39. Aceeasi problema a avut si el.

Era moarta pana in 2500-3000 ture, apoi tragea.

Dupa multe teste si drumuri pe la diferite service.uri,

S.a descoperit problema. Un furtunel de vacuum de la turbina era putin crapat

Si nu lucra variabilul bine.

Alt amic cu un 320d la fel. Aceeasi problema.

A schimbat toate furtunele de vacuum.

Acum trage "ca noua" .

O sa schimb futunele luni la service, poate se schimba ceva

Nu stiu cum era la tine, dar in general cand dpf-ul e infundat, ecu nu mai permite depasirea a 3000rpm si pana acolo se tureaza extrem de greu, ca si cum nu ar avea turbina.

La el si la multi altii problema e mai delicata, in sensul ca masina trage, dar nu asa cum trage dupa 2500-3000. Deci nu se refera la faptul ca e lesinata de-a dreptul pana la turatia respectiva.

Exact asa se comporta masina, in legatura cu DPF-ul la fel stiam si eu ca se manifesta :thumbsup:

Edited by Unknovvn

La fel facea si la mine : 320d n47 . Buba a fost o tija a actuatorului turbo slabita , care nu mai actiona geometria variabila corespunzator . Pana am ajuns sa fac rost de kit-ul de reparatie tija s-a pierdut si geometria nu mai mergea deloc=> intra turbina la 2500-2600rpm si tragea ca nebuna iar pana acolo era lesinata ca un 1.2 .

Eu zic ca merita verificata functionarea actuatorului /geometriei variabile , care se mai gripeaza de la depunerile de calamina .

Probabil se refera la actuator. Nu exista la comercianti actuatorul ca piesa, separat de turbina. Doar la reprezentanta am inteles ca se practica inlocuirea lui sau a tijei, separat, daca sunt probleme doar cu ea. De cele mai multe ori se inlocuieste actuatorul cu unul sh, de pe o turbina care a crapat din varii motive. Edited by Alex Nastase

Eu am primit o tija nou venita intr-un kit de reparatie (o tija noua + o seringa cu vaselina - parca). Masina era in garantie iar problema cunoscuta.

Eram curios daca se gaseste asa ceva pentru ca atunci eu nu gasisem respectivul kit pe realoem.

Eu am primit o tija nou venita intr-un kit de reparatie (o tija noua + o seringa cu vaselina - parca). Masina era in garantie iar problema cunoscuta.

Eram curios daca se gaseste asa ceva pentru ca atunci eu nu gasisem respectivul kit pe realoem.

Tocmai ce spuneam. Doar la reprezentata se poate.

Nu ai gasit kit-ul pe realoem pentru ca este o solutie tehnica diferita de echiparea de fabrica. Exista si recalluri in care se monteaza piese care nu le gasesti in realoem.

Edited by beemveu