Jump to content

F30 328i xDrive

FRE

Recommended Posts

Cifra octanica nu are absolut nicio legĂŁturĂŁ cu puterea calorifica a benzinei, respectiv cu mĂŁrirea eficientei motorului.

Cifra octanica se refera doar la procentul de compuși chimici din benzina care previn autoaprinderea / detonatiile.

Așadar, nu pune 98 ĂŽn ideea ca "trage" mai bine, ca nu e cazul. Faci risipa de bani.

În ceea ce privește detonatiile, sunt senzori care previn acest lucru asa ca, dacĂŁ pui de 95 și nu e de fapt de 95, ci mai "slaba" motorul se ajusteazĂŁ automat pentru a preveni detonatiile.

+1

daca scrie ca e merge benzina de 95 baga de 95, nu e drama.

Poti sa ai probleme ca e proasta , nu ca e de 95.... si benzina proasta in Romania slava domnului, se mai gaseste..eu sunt patit...

Oricum cand si daca o sa iesi cu ea afara din tara, in general se simte o diferenta la calitatea benzinei, dar din calitate nu din cifra octanica., desi poate mai putin la motoare turbo...

Nu ma intelegeti gresit,insa de ce sa dau bani mai multi pe ceva ce nu imi trebuie ? Diferenta este mica,eu fac cam 4 plinuri pe luna,deci nu ar fi mai mare de 100 ron,insa de ce sa ii dau in plus ?

Fre, asa cum i-am spus si colegului feitosak.."Legat de benzina, baga 3 plinuri de 95 consecutiv, iar apoi baga 3 plinuri consecutiv 99/100. Daca observi vreo imbunatatire, baga 99/100, daca nu...nu :rolleyes: "

Eu bag 99 pentru ca am observat ca merge un pic mai prost cu 95 si tinde sa consume mai mult.

Edited by B-490-RZV

Acero99 este un tip care isi ingrijeste masina excesiv si nu ma mira ca alege doar ce e mai bun pentru ea ! Nu vreau sa se supere daca l-am contrazis,insa ambii avem dreptate !

Zicea Acero ca la VAG nu se recomanda decat minim 98? Pai si eu am avut golf V si scria ca e indicat 95. Deci nu stiu la ce VAG se refera el,in fine.

Sunt mulți cu 1.4 mai ales care au avut probleme de la combustibil de 95. Acum presupun cĂŁ depinde și de unde pui. Tot printre posesorii de VAG-uri turbate de 2.0 se spune cĂŁ benzina de la Mol ar fi cea mai OK. Dar ĂŁia sunt cam nebuni, cu log-uri ĂŽn mers și alte drĂŁcii din astea, nu mai au mașini stock.

FRE, culmea, dupa cum ai citit pe "instructiunile" asa zise de la Hartge (daca il aveai acum pe masina), ei recomanda dupa instalarea boxului benzina super plus minim 98 :)

Pai cam la toate upgrade-uri de soft recomanda,insa doar ca sa se poata ajunge la cifrele date de ei,asta nu inseamna ca se strica masina daca pui de 95.

Sunt mulți cu 1.4 mai ales care au avut probleme de la combustibil de 95. Acum presupun cĂŁ depinde și de unde pui. Tot printre posesorii de VAG-uri turbate de 2.0 se spune cĂŁ benzina de la Mol ar fi cea mai OK. Dar ĂŁia sunt cam nebuni, cu log-uri ĂŽn mers și alte drĂŁcii din astea, nu mai au mașini stock.

Tu ce pui la R20 ? Daca ai pus ambele,ai simtit diferente ?

Zicea Acero ca la VAG nu se recomanda decat minim 98? Pai si eu am avut golf V si scria ca e indicat 95. Deci nu stiu la ce VAG se refera el,in fine.

la Golf 6 GTI scrie in carte clar sa nu se puna benzina mai slaba de 98 , acelasi lucru l-am vazut si la Octavia RS , am generalizat eu prost nu trebuia sa zic tot grupul VAG

scz de offtopic , la urma urmei e doar benzina , oricum toate sunt mai proaste vs benzina din Austria / Germania si alte tari civilizate

in M3 daca bag 95 merge sesizabil mai prost decat cu 98 sau 100 asa ca sigur nu e doar mk

Ma gândesc ca merge mai prost din cauza ca motorul ĂŽși modifica parametrii ĂŽn ceea ce privește timpii de admisie, evacuarea și aprinderea, pentru a preveni detonatiile. Deci are legĂŁturĂŁ cu benzina de 95, dar cumva indirect.

la Golf 6 GTI scrie in carte clar sa nu se puna benzina mai slaba de 98 , acelasi lucru l-am vazut si la Octavia RS , am generalizat eu prost nu trebuia sa zic tot grupul VAG

scz de offtopic , la urma urmei e doar benzina , oricum toate sunt mai proaste vs benzina din Austria / Germania si alte tari civilizate

Cu asta sunt de acord 100%,mai avem mult pana departe,cred ca in prima faza ne vom alinia cu pretul iar la calitate,mai vedem ce si cu.... :angry2:

Tu ce pui la R20 ? Daca ai pus ambele,ai simtit diferente ?

EVO de la Mol.

N-am prea ĂŽncercat la benzinĂŁ, posibil sĂŁ nu se simtĂŁ fizic sau auditiv ceva.

Problema e la catalizator și ceva senzori/sonde care se duc ĂŽn bĂŁlĂŁrii.

pai cifra octanica minima recomandata e in functie de raportul de compresie, nu de altceva..

stiu povestea cu vag-ul cu benzina de 98 la tsi, ca am unul in familie, in carte scrie minim 95, la reprezentanta zice ca ar fi bine 98, si cel putin asta . merge cu benzina de 95 de cand e el, de vreo 5 ani si nu are nici pe dracul...

Edited by DOMI

Eu am incercat multe tipuri de benzina si n-am observat nicio diferenta.

La al meu VAG (daca tot suntem la capitolul VAG) e recomandat 91/95 :) ( 1.8 TSI 160CP )

As mai adauga ceva la ce a zis DOMI: "cifra octanica minima recomandata e in functie de raportul de compresie" si de curba de avans.

Edited by iwolffy

Cum a spus si un coleg ceva mai sus,este o discutie fara sfarsit,exact ca diesel vs benzina,asa ca mai bine o lasam la o parte ! Alimentam,95,98,100 si ii dam pedala,ca de aia avem BMW,chiar mi-am propus sa nu mai afisez la mine pe topic nici o poza/fraza despre consum.Hai sa ne bucuram de ele si sa ne rugam sa nu avem parte decat de lucruri bune. :drinks:

Intamplarea a facut sa gasesc parcat la birou langa mine un E90,am facut o poza sa vedem evolutia sau nu,ca parerile sunt impartite si aici ! Stand si uitandu-ma acum la poza,nu inteleg cum sa configurezi un BMW cu optiune de navigatie dar cu manerele portierelor negre ?
  • Like 1

Intamplarea a facut sa gasesc parcat la birou langa mine un E90,am facut o poza sa vedem evolutia sau nu,ca parerile sunt impartite si aici ! Stand si uitandu-ma acum la poza,nu inteleg cum sa configurezi un BMW cu optiune de navigatie dar cu manerele portierelor negre ?

Evident ca este o evolutie, dar parca nu-I chiar atat de mare ori diferenta sa spunem, cum a fost intre E46 si E90 sau E39 si E60! Cel putin vizual, a fost o diferenta/evolutie mult mai mare intre cele doua generatii anterioare(E46 vs E90)! Evident ca vor veni "clasicii" care ma vor contrazice :p

Edited by RaYn3

Asta cu manerele se pare ca e o chestie de gust.

Chiar vorbeam la o intalnire cu mai multi colegi cum vin mai bine vopsite sau nevopsite... parerile sunt total impartite. Mie personal mi se par mai frumoase vopsite in culoarea masinii.

Ma asteptam sa ai garda mult mai inalta cu jantele alea si xdrive, dar se pare ca nu este mare diferenta fata de e90.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.