Jump to content

F30 328i xDrive

FRE

Recommended Posts

Ideea este ca pe teava nu sunt depuneri,in interiorul ei este destul de curata,in schimb pe tipsuri e nenorocire,daca nu le cureti des,ai de frecat la ele ca sa iasa la lumina,eu unul renuntand la acest obicei,le lustruiesc o data la cateva luni. O sa vedem ce se alege si de generatiile astea de motoare.Cat despre 7,intr-adevar este o masina superba si culmea foarte economica la un mers civilizat,ma refer la modelul nostru 740 xDrive 313 cp,chiar azi sunt plecat cu el si in aceleasi conditii de drum/condus consuma cu cel putin 2 litri mai putin decat X6 M50d.

pe tipsuri/teava normal ca nu mai ajung depunerile ci doar funinginea, reziduurile de carbon sunt pana in catalizator si mai ales pe porturi si supape, asta e buba pe care se pare o fac motoarele astea noi pe termen lung...noi sa fim sanatosi, o solutie exista mereu :thumbsup: . 7-le este si mai usor decat X6, are un coeficient aerodinamic mai bun, etc...oricum, mult mai frumos 7-le decat X6...

La mine solutia e simpla : garantia initiala 2 ani si extindere inca maxim 3 ani,apoi trecem la LCI.

L.E. : Am gresit,am refacut calculul si imi iau modelul nou,LCI cred ca apare prin 2015 ca MY 2016.

Edited by FRE

Fredie, stiu ca ai schimbat filtrul de polen.

Cum naiba se schimba? Pe unde e localizat?

MS! :thumbsup:

Eheee,ma asteptam sa fie mai simplu de schimbat.....e sub torpedou,se desfac doua suruburi,se da un plastic jos,apoi e localizat spre centrul masinii! Te descurci,atat ca nu este asa facil !

Urat! O sa incerc asa ...din curiozitate..

La toate masinile mi-am schimbat singur filtrul de polen.

Si asta nu ca ar fi foarte scump de schimbat in reprezentanta ci doar simt nevoia sa ma implic in viata masinii. :))

Mersi Fredie!

LE: bai..dar urat l-au mai bagat. La E90 se schimba mai usor...

Acum procedura este la fel ca la VAG, numai ca la BMW are suruburi.

Edited by claudiusnc

Am luat microbul de la tine ! Imi place foarte mult ca se pastreaza extraordinar de bine si intre spalari,abia acum imi dau seama ce inseamna o intretinere " ca la carte " .

se pare ca ma "prinde si pe mine microbul" cu ingrijirea maasinii extra (dupa ce am vazut ce face Acero si tu); asa ca .... pentru inceput ce imi recomandati, ca nu am nici cea mai mica idee;

masina e noua, nu e o problema dar sa arate mai bine intre spalari si sa se mentina mai bine stratul de vopsea si luciul;

ce ustenstile imi trebuie?

mersi fain;

BTW, daca aveti vreodata drum prin jud Neamt (Piatra Neamt) nu uitati sa ma contactati sa ne uitam la masini si la peisaje;

o zi faina

Nu ma pricep prea bine,insa,se pare ca cel mai important lucru este spalatul masinii,mai exact solutia de spalat.Spalatoriile folosesc spuma activa,care in cateva spalari,iti ia toata protectia de pe masina,asa ca daca nu o speli cu sampon cu ph neutru,faci risipa si de munca si de produse. Cei care au experienta mai vasta,se pot pronunta :thumbsup:

Se poate merge pe un drum de mijloc, spalat masina la OMV de exemplu. Dpmdv, uscarea masinii este partea cea mai importanta, folosirea unui prosop de microfibra de calitate, iar la final o solutie gen Brilliant Shine, e suficienta. Vb pentru cazul meu, nu am garaj si de multe ori parchez masina in locuri unde poate fi foarte usor frecata de trecatori samd. In timp am ajuns la concluzia ca acest stres e nefolositor. O sa trec si eu pe la Acero in primavara, deja am strans 4 masini pentru el :)

Parerea mea e ca va stresati prea tare cu spalatul asta. :)

Lol constatarea asta vine de la cineva cu masina argintie :p

Te invitam ca urmatoarea sa fie neagra :)))) Sa devii stresat :laugh:

F tare FRE , clean mania :yahoo:

Edited by Myx

Multumesc Myx ! O fi negru cum o fi,insa cand este curata arata " intr-un mare fel " :rofl:

Lol, tocmai mi-am spalat masina.

Tocmai am mai descoperit noi semne.

End! I'm very happy!

Ce vrei ? Asta este tara in care traim,eu stau la casa,dar imi este lene / greu sa bag masina in curte,spatiul fiind destul de limitat,prefer sa o las parcata langa gard,unde mi-am amenajat un loc de parcare asfaltat ; pana acum nu mi s-a intamplat nimic acasa,fiind totusi o zona mai linistita,dar cat timp sunt prin oras si o parchez peste tot,deja nu mai poti emite pretentii.

Inainte am avut un audi bleumarin, adica tot negru, si la fel, nu-mi bateam capul cu spalatul. :) Dar na, fiecare cu pasaricile lui. Ideea e sa nu devina obsesie, gen sa nu se atinga nimeni de masina cu mainile ca raman amprente sau sa pui hartii la picioare sa nu se murdareasca presurile sau sub fund diverse carpe sa nu se zgarie pielea...Din punctul meu de vedere sunt penibili, chiar psihopati :)

Tot rasfoind forumurile de pe afara,am gasit un review facut de o firma care a avut banii,timpul si rabdarea necesara sa testeze cateva power box-uri oferite pe piata pentru motorul meu.Nu pun tot articolul,doar rezultatele finale ale testelor :

Este mult de citit,daca intereseaza pe cineva :

http://www.ac-schnitzer.de/fileadmin/mediapool/pdfs/BMW_Autos/Testberichte/Uebersetzungen/Auto_Bild_Sportscars_2013-10_328i_Steuergeraet_englisch.pdf

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.