Jump to content

F30 328i xDrive

FRE

Recommended Posts

Acum cativa ani cei de la Automobile Bavaria aveau o conventie cu Hamman si asa mai departe....e un subiect care nu ma mai intereseaza acum.Este pe fprum un coleg ** tutorial ** care intentioneaza sa isi ia un F30 320xDrive,culoarea Estoril Blue,cand am fost la Apan Braila pentru montaj Hartge,am avut surpriza sa vad in showroom :

1.Din ce stiu(la seria 3 e90 nfl si fl) doar cu ACS pastrezi garantia BMW,si bineinteles cu kit-ul Performance.

http://preisliste.ac-schnitzer.de/acs_kpl/hp_kpl/bmw_engl/preisliste_ausgabe_motor_daten_engl.php?Modell=3er-F30/F31&Teile_Nr=110082360&ID_NR=9692

Destul de bun cuplul cu pachetul AC Schnitzer pentru 328i. Se observa in grafic o diferenta notabila de cuplu incepand cu 1250rpm iar aproape de 2000 are cam 400Nm, cuplul maxim de 420Nm intre 2500-3000rpm. Chiar daca cel stock e liniar intre 1250-4800rpm totusi cu noul soft devine ceva mai violenta.

Ciudat e ca in datele lor rata de compresie e tot 10:1.

Vezi FRE? Te-ai grabit cu hartge. Astia ofera garantie 2 ani cu posibilitate de prelungire pe inca 1 an.

Ce vor sa spuna cu asta " AC Schnitzer warranty: 2 years from date of first registration up to 100.000 km (M-Models 2 years up to 60.000 km) on all components excluded by BMW AG. Optional extended warranty for a 3rd year from date of first registration is available. " ?

Andrei VUV - Iti multumesc inca o data pentru tot ce faci si intreprinzi pentru linistea mea,insa in pagina celor de la ACS sunt cateva neconcordante cu realitatea,cel putin asa fugitiv cum m-am uitat eu pe telefon : raportul de compresie nu este 10.1 , emisiile CO2 nu sunt 147 ci 157 , este euro 5 nu euro 6, are 0-100 in 5,8 sec nu 5,9 sec,etc

Ce vor sa spuna cu asta " AC Schnitzer warranty: 2 years from date of first registration up to 100.000 km (M-Models 2 years up to 60.000 km) on all components excluded by BMW AG. Optional extended warranty for a 3rd year from date of first registration is available. " ?

este aceeasi garantie cu cea de la bmw- 2 ani sau 100 000 km-

de asta ti-am spus de acs.este tunnerul de casa al bmw si nu-ti pierzi garantia(la noi se face doar la brasov la contempo)

LE - raportul de compresie este corect 10 la 320 este 11 - stii care este treaba,sa presupunem ca mi se strica ceva la motor,cutie,etc nu neaparat din cauza lor,ce fac intai ? Le scriu celor de la ACS,Hartge,Kelleners... si....astept ca fraierul sa imi acopere ei reparatia,cand foarte simplu merg la reprezentanta si intra pe garantie imediat.

Ma refeream la ** on all components excluded by BMW AG **........

ReparĂŁ ei orice refuzĂŁ BMW pe motiv cĂŁ ai fĂŁcut remapare. Dar dacĂŁ se duce dracu instalația audio, nu te duci la ACS sĂŁ ți-o repare, ci la BMW. DacĂŁ cumva refuzĂŁ repararea din cauza noului soft, garanția ACS nu te acoperĂŁ (http://www.ac-schnitzer.de/en/bmw-cars/service/warranty/for-bmw/).

Asta incerc si eu sa explic de cateva pagini ! Aceleasi formulare le am si eu de la Hartge.....

Ahhh si oricum ACS inca nu are disponibilitate pentru 328i !

Edited by FRE

La o protectie pentru faruri ar trebui sa te gandesti mai ales ca masina e noua. Asa le ai ca noi si peste 4,5 ani.

E primul lucru care l-as face daca mi-as lua acum o masina noua.

Pai daca ar fi sa o iau pe drumul asta,ar trebui sa pun si folie transparenta pe capota,praguri.....la naiba,e o masina care oricum sta afara mai tot timpul,(stau la casa dar prefer sa nu imi ocup gradina si spatiul verde cu un garaj),o intretin corespunzator,ii pun benzina de calitate,am grija la gropi,consider ca deja fac cam multe pentru ea.Nu cred ca se strica asa repede farurile,dar multumesc de sugestie,sincer cel mai mult ma tem de ceilalti ,de fiecare data cand merg la vreun mall si vad cat de stramte sunt locurile,ma ia groaza cand ma gandesc la vreo portiera deschisa fara grija de unii care nu dau doi bani pe masinile noastre " intretinute " :thumbsdown:

la 2 saptamani dupa ce am terminat detailingul la E60 - 5 zile de munca , dupa spalarea initiala au trecut 3-4 zile si s-a pus ceva praf pe masina , desi sta in parcare subterana , vecinul care parcheaza langa mine a avut bunavointa sa se sprijine in trecere cu mana pe capota prafuita lasand in urma 3-4 zgarieturi destul de frumusele acolo unde a frecat cu degetele pe capota

lumea crede ca masina se zgarie doar daca o zgarii cu cheia sau vreun cui in rest e invincibil lacul ala , de atunci si pana acum cred ca a mai pus mana de 10 ori pe aripa stanga , pe capota lumea e nepasatoare , chiar daca te vede ca o ingrijesti , ca e aproape tot timpul curata , parca mai in ciuda iti fac sa o zgarie sau sa te enerveze , asa e romanu de fel

daca ii zic sa nu mai puna mana pe ea ca daca e prafuita o zgarie , zice ca sunt nebun , cum sa se zgarie de la putin praf , cand unii isi "spala" masina de praf cu pamafutul din cora

Edited by Acero99

Asa este,enervant este ca ma uit la unii,care chiar nu dau doi lei pe masina,in conditiile in care au masini bune si totusi nu au zgarieturi,ciobituri,etc.Spre exemplu este la mine pe strada un M3 cabrio si proprietarul o lasa parcata numai sub cablurile de inalta tensiune,te gandesti ce este pe masina aia si pe lacul ei de la gainatul de porumbei si......nici nu il intereseaza,merge o spala si e ca noua....

Eu cred ca lucrurile sunt foarte simple : detailing la fiecare 5-6 luni , refacerea protectiei la fiecare 1,5 luni si in rest revopsit ce strica marlanii . La mine e mai simplu ca e argintie si e cam imuna la zgarieturi fine , dar pe negru ..... In fine noi sa fim sanatosi ca tot restul se rezolva . Frumos exemplar !

@acero , stai linistit ca ai vecini ok . La fosta masina , am bagat-o in conservare , in subterana , peste iarna , pe locul meu , si in primavara o gasesc cu bara fata sparta , cu urme de sireturi pe zona de fractura deci ....

Multumesc VNB , se pare ca, cu cat mai multea grija ii acordam,cu atat atragem lucruri negative.Multumesc lui Dumnezeu,pana acum nu am decat parbrizul ciobit,dar asta na,se mai intampla....ahh si era sa uit,am luat un cui in anvelopa stanga spate,dejantat,petic,jantat,echilibrat,cu ceva emotii bineinteles,dar e ok !

Daca as avea cate un ban pentru fiecare piatra in parbriz.... Personal in aproape 2 ani am strans vreo 5 ciupituri . Nu s-au extins , nu s-a schimbat . Apropo ! Pilkington fac parbrize bune .:D

Serios am ajuns in punctul in care nici nu ma mai enervez . Consemnez , dauna si merg mai departe . Le remediez cand am timp si bani .

Am casco,nu imi fac probleme,dar tot ma enervez si ma consum aiurea,teoretic acum sunt detasat si scriu ca atare,dar cand mi se intampla,nu se mai intelege nimeni cu mine si de fapt nu prea ma intelege nimeni !

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.