Jump to content

cat ulei se pune in motor la 316ti

mihaistefan

Recommended Posts

va salut.

sper sa nu para prea tampita intrebarea, dar cat ulei trebuie pus in motor la 316ti? motorul este de 1796.

am facut schimbul de ulei de 1500 km si deja s-a aprins becul la ulei.

- ori am pus prea putin?!?!

- ori area vreo legatura cu faptul ca uneori scoate un pic de fum ( abur ?) din partea stanga a motorului cum stai in fata masinii, acolo unde inteleg ca ar fi o pompa de vacuum

va salut.

sper sa nu para prea tampita intrebarea, dar cat ulei trebuie pus in motor la 316ti? motorul este de 1796.

am facut schimbul de ulei de 1500 km si deja s-a aprins becul la ulei.

- ori am pus prea putin?!?!

- ori area vreo legatura cu faptul ca uneori scoate un pic de fum ( abur ?) din partea stanga a motorului cum stai in fata masinii, acolo unde inteleg ca ar fi o pompa de vacuum

4.25 litri ulei. Tipul 0w30, 0w40, 5w40 sau LL04/LL01. (din AutoData)

am pus ulei bmw 5w 40

nu scoate fum si merge in parametri si nici nu sunt urme de ulei pe jos

uneori scoate un pic de fum din partea stanga a motorului cum stai cu fata la masina; cred eu ca se scurge pe ceva si atunci il arde!?

o sa o duc la mecanic sa ii dea scutul jos si poate se vede mai bine

Cu uleiul bmw am patit-o si eu tot 5w40, am completat 5-6 litri intr-un an, in mai putin de 8000km. Cand l-am dat jos era ca apa, ziceai ca e amestecat in doua cu benzina, atat de subtire era.

Am schimbat, cu Valvoline 5w40, sa vedem cum se comporta. Daca afli cauza, posteaza te rog, sunt curios daca e uleiul prost sau altceva.

Cu uleiul bmw am patit-o si eu tot 5w40, am completat 5-6 litri intr-un an, in mai putin de 8000km. Cand l-am dat jos era ca apa, ziceai ca e amestecat in doua cu benzina, atat de subtire era.

Am schimbat, cu Valvoline 5w40, sa vedem cum se comporta. Daca afli cauza, posteaza te rog, sunt curios daca e uleiul prost sau altceva.

cam mult 6 litri in 8000 km!!!

si de cand ai schimbat cat ai mers? cum se comporta?

Deocamdata am o saptamana de cand l-am schimbat, si mai mult de 200-300 km pe luna nu fac cu masina.

Stiu ca e mult. Si cand am dat jos uleiul, aveam doar 5 litri in motor, cu 1.5 litri mai putin decat trebuia sa fie, deci iese undeva la 1 litru la 1000km.

Cred ca uleiul era contrafacut. M-am interesat mai bine, si e cam dubios pretul cu care luam eu uleiul bmw, 29-30 ron litrul.

Asa e pe aici, cred ca tot uleiul bmw e contrafacut si de asta e si atat de ieftin.

La cealalta masina, tot asa, consuma foarte mult ulei (tot bmw5w40) puneam. Dupa ce am trecut pe Mobil, consumul de ulei e decent, 200-400 ml la 2000-3000 km.