Jump to content

Atentie, se fura airbag-urile de volan!

bobyV

Recommended Posts

Dimineata am gasit masina cu geamul de la sofer facut bucati iar la interior airbag-ul de la volan era tras in afara cam 1cm, cu urme de fortare in jurul lui ( zgarieturi si un buton de la comenzile de pe volan distrus ). Tocmai ce imi expirase Casco acum 1 luna..deci cu atat mai mare fericirea !

Probabil faptasul s-a speriat de ceva si a lasat treaba neterminata.. sau n-o fi avut sculele care ii trebuiau..

Masina e un seria 1 cu volanul sport si comenzi pe el, acelasi model care se gaseste si pe seria 3, nu stiu daca si pe alte modele. Deci piata de desfacere pentru vanzarea unui airbag de volan ar fi fost suficienta ..

Nu cunosc daca practica asta de furt a airbag-ului e o noua moda sau se practica de ceva timp insa eu unul credeam ca daca nu am nimic la vedere in masina care sa atraga e destul de safe.. dar nu e :(

Nu m-as mira sa inceapa nenorocitii sa fure si volane cu totul.

Oricum omul era chitit pe airbag pentru ca nu a umblat pe nicaieri in alta parte. Aveam talonul si rca-ul la parasolarul de deasupra iar in torpedo un parfum plin si un telefon mobil deci nici macar nu a deschis torpedoul.

Mai nasol ca am masina in 2 usi si nu gasesc un geam din dezmembrari iar la Bmw cred ca e minim 1000 lei ?! .. Volanul arata cam uratel acum dar daca reusesc cumva sa imping airbag-ul inapoi ar mai acoperi putin din urmele de zgarieturi.. Am incercat insa sa-l imping dar nu vrea sa se aseze la loc .. vreo clema ceva cred sa fie rupta.. ar trebui demontat si vazut ce si cum . Pana pe marti miercuri cand imi voi lua geamul am lasat masina intr-un garaj dupa care voi merge undeva sa incerc sa repar si volanul. Eroare de airbag in bord nu este.

Asa ca aveti grija pe unde va lasati masinile ca sa nu le gasiti fara airbag-uri , poate chiar si fara volane! .. sau nu uiati sa platiti asigurarea Casco ... sau macar o alarma :)

De obicei hotul revine daca nu i-a iesit din prima. Masina vizata nu scapa.

Asa ca, mai spuneam si alta data, camera video de supraveghere, eventual panda, etc.

Intr-un oras sunt doar cativa cacanarii care se tin de asa ceva. Daca ar vrea, Politia i-ar prinde destul de usor dar... ca la noi.

De obicei hotul revine daca nu i-a iesit din prima. Masina vizata nu scapa.

Asa ca, mai spuneam si alta data, camera video de supraveghere, eventual panda, etc.

Intr-un oras sunt doar cativa cacanarii care se tin de asa ceva. Daca ar vrea, Politia i-ar prinde destul de usor dar... ca la noi.

+1

Exact asa am patit eu cu eleronul, l-am gasit intr-o dimineata jumatate dezlipit, probabil individul s-a speriat de ceva, l-am lipit din nou gandindu-ma ca nu e asa tampit sa vina din nou tot la mine, a 2 a zi mi l-a zburat, nu imi venea sa cred.

in 30sec scoti airbagul, daca ai 1 minut la dispozitie pleci cu tot cu volan

cam nasoala treaba

hai ca asta e prea de tot.Nu ai cum sa scoti volanul asa de repede.Adica sa inteleg ca se fura cu tot cu volan sau scoate airbag-ul? Sa stim dracu ca o sa ajungem sa luam volanul in casa cum luau altii oglinzile!!!!

hai ca asta e prea de tot.Nu ai cum sa scoti volanul asa de repede.Adica sa inteleg ca se fura cu tot cu volan sau scoate airbag-ul? Sa stim dracu ca o sa ajungem sa luam volanul in casa cum luau altii oglinzile!!!!

are 2 cleme nu e mare lucru , iar la volan e o simpla piulita .

Daca astia nu ar avea piata de desfacere( care tot printre noi se afla cei ce cumpara aibag-uri de la hoti) nu cred ca s-ar mai intampla asa ceva! Pai astia o sa ne fure scaunele, ca de, sunt sport, trimurile, ca de, sunt din carbon, schimbatorul ca de, este de ///M, cotiera si tot asa!!! In concluzie si prin urmare se fura orice de la un BMW, asa ca feriti-va masina!

N-am cum sa prelungesc Casco fara poze.. se face un nou contract, a expirat perioada de gratie :( .. Sincer nici nu cred ca mai fac.

Masina se afla undeva la 300m de km 0, bucuresti, pe o straduta la 20 m de un bld principal circulat, cu partea stanga parcata langa o cladire, chiar langa scara de acces in bloc .. adica cat tupeu sa ai sa risti sa iasa sau sa intre cineva in scara chiar in momentul ala?! vorbim si de sambata noaptea cand lumea circula noaptea. Pe strada, chiar deasupra masinii e un stalp cu bec dar care noaptea se stinge si se aprinde din 10 in 10 min.. dar cand se stinge e foarte intuneric acolo. Ma gandesc ca omul a prins becul stins, a actionat si la scurt timp s-a aprins lumina, s-a speriat si a intins-o.. ca altfel cred ca nu si-o fi facut initierea in furtul de airbag-uri chiar pe masina mea si nu i-a iesit din prima :).. E foarte probabil sa revina, vorba unui coleg mai sus, dar nu o va mai gasi in acelasi loc ci chiar la bulevard asa ca mi-e greu sa cred ca o sa mai incerce ceva.

In final am gasit si un geam, cred ca singurul din tara :) .. la cineva in timisoara -100 eur. Provine de pe modelul coupe E82 dar e identic.

Ramane sa rezolv cu volanul.. sper sa nu fi rupt vreo clema ceva la carcasa airbag-ului si sa vina cu totul , mai revin cu info zilele urmatoare.

Trist oricum, dar totusi , nu aveai alarma la masina ?

Nu am alarma :(

O sa-mi pun folie pe geamuri si pe luneta.. inteleg ca nu se mai poate sparge atat de usor un geam infoliat.

In alta ordine de idei am ramas extrem de surprins sa aflu ca un rahat de trim de volan ( modelul care imi trebuie e primul de jos in sus care apare in poza atasata ) costa 430 lei la Automobile Bavaria si nu include comenzile, care separat costa 480 lei !!! .. deci trim + comenzi cca 900 lei . Am gasit pe ebay un volan sport multifunctional cu tot cu trim si comenzi, acelasi model cu al meu, si l-am comandat ( 205 eur cu tot cu posta ) ..macar poate reusesc sa vand covrigul separat si ies mai ieftin cu trim-ul si comenzile.

Geamul costa 510 lei, mai ieftin decat ma asteptam, dar omul de la service mi-a spus ca nu e sigur ca are sigla BMW ..ca cica unele au sigla altele nu au.. Ce tampenie o mai fi si asta ?! ori e original ori nu ?

post-57270-0-03277300-1366628030_thumb.jpg

Edited by bobyV

[...] inteleg ca nu se mai poate sparge atat de usor un geam infoliat.[...]

asa este, pe langa spargere, mai e nevoie si de un cutter, ceva :rolleyes:

chiar crezi ca il opreste ceva pe ala de vrea sa iti intre in masina prin spargere, sa o faca ?

o alarma cu pager ar fi indicata... desi vorba aia: gardul e pt oameni cinstiti , nu pt hoti!

Ce chestie. Prima oferta la dezmembrari a fost 100 eur, mai scump decat un geam nou.

Astia cu dezmembrarile sunt cei mai mari fomisti. Mai erau 2 si pe forum care cereau pe niste piese uzate sh (ambreiaj, respectiv fulie vibrochen) aproape cat pe unele noi.

multe chestii costa mai mult in dezmembrari decat in reprezentanta la noi :))