Jump to content

bmw 320 diesel 163 cai

Recommended Posts

Are dpf masina?

tocmai ce am mai facut o proba cu ea ,scoate si dupa incalzirea motorului,cand oscileaza cand nu turatiile,

Sa ma uit pe carte ca habar nu am daca are sau nu,dar daca ar vae ce se intampla daca nu e schimbat la timp?

Scuze ca am scris de nici eu nu am inteles un pic mai devreme.

Nu stiu daca are pdf asta vroiam sa zic ...

Poate fi infundat aproape de limita...ar trebui sa faci o diagnoza in primul rand, sa se citeasca presiunea pe filtru, plus diagnoza generala a masinii. DPF-ul se schimba, dar costa mult ~1500 euro... Daca te tine il poti cumpara, daca nu, il dai jos, se face anulare din soft si gata.

Ca sa iti dai seama daca are dpf uita-te cum are teava de esapament, orientata in jos sau dreapta (si curata)?

Edited by Alex Nastase

Poate fi infundat aproape de limita...ar trebui sa faci o diagnoza in primul rand, sa se citeasca presiunea pe filtru, plus diagnoza generala a masinii. DPF-ul se schimba, dar costa mult ~1500 euro... Daca te tine il poti cumpara, daca nu, il dai jos, se face anulare din soft si gata.

Ca sa iti dai seama daca are dpf uita-te cum are teava de esapament, orientata in jos sau dreapta (si curata)?

In jos teava,e cam neagra in interior...

Ce culoare are fumul? Cum trage masina, normal? Are tendinte sa intrerupa, sa dea in nas?

Culoare fumului e un alb ,dap mai da tendinte sa dea in nas si dupa cum ziceam si relantiul ala care nu sta fix

Alb dar totusi nu e specific _chiulasa_ arsa ca nu imi scade nici apa,nici apa in ulei etc

Da sa stii ca dubios de asta vroiam sa vad pe forum ce pot afla.Caci nu are simptome specifice unei anumite defectiuni,dar o sa incerc sa ajung la un service cu ea sa o bag pe tester

Mda, dubios... Consuma ulei?

Da cosnuma dar nu mult din cate vad eu ,cel putin pana acum

Pai asta e problema, incerc sa aflu daca nu cumva e de la turbina fumu ala... Ai putea sa faci o estimare in km? Adica...1l la 5000km, la 10.000, mai mult, mai putin?

Sa zicem un jumate litru la 5000-10000 .

Da la turbina ma gandeam stii cumva cat ar ajunge estimativ o turbina noua,una sh ,sau reconditionare cat ar costa.

Asta asa pentru mine,ca nu pot sti sigur pana nu o duc la un service...

Turbina noua ~5000 RON, sh ~2000 RON, reconditionata ~1500 RON. Nu te sfatuiesc sa o reconditionezi, mai bine iei sh. Dar nu te arunca deocamdata, mergi la un service competent, care iti va face o diagnoza in prima etapa.

Teoretic daca ar fi la motor defectiuni,turbina sau altceva ce tine de fumul asta as putea rezolva pana in 1,5 mii eur?

Nu am de unde sa stiu, din moment ce nu s-a stabilit ce anume e defect. Posibil sa te incadrezi in 1500 euro (daca asta ai vrut sa scrii)

Da asta am vrut sa scriu.Sa stii ca , cu ajutorul tau mi-am putut face asa in mare o idee despre posibile cauze ale fumului.Ramane partea cu service-ul competent.

Multumesc

Turbina noua ~5000 RON, sh ~2000 RON, reconditionata ~1500 RON. Nu te sfatuiesc sa o reconditionezi, mai bine iei sh. Dar nu te arunca deocamdata, mergi la un service competent, care iti va face o diagnoza in prima etapa.

Nu sunt de aceeasi parere cu reconditionatul. Exista un service unde iti schimba CHRA (central hub rotating assembly), adica tot interiorul turbinei. Iese ca una noua.

http://www.reconditionari-turbine.ro/