Jump to content

M-Packet - OEM vs Aftermarket

slefbb

Recommended Posts

vreau sa stiu care este diferenta intre un packet OEM (1000euro) si unul after market (500euro)?

ce difera?

nu pica bine?

plasticul mai prost?

sau care sunt diferentele?

de preferat sa avem explicatii radionale si argumentate, ci nu explicatii de genu: "cum sa pui chinezarii pe masina sau stiu eu ca mi-a spus un prieten ca au probleme" :)

multumesc

Edited by slefbb
  • Like 1

eu mi-am pus aftermrket si da ok.plasticul este de aceeasi calitate ABS.

Probabil ca materialul este tot ABS, dar vezi ca si astea sunt mai multe tipuri de ABS si aici ma refer la calitatea materialului, plus matrita de injectie care una este sa fie executata in China si alta in Germania! Plus, masina de injectie pe care se injecteaza plasticul, parametrii pe care-I foloseste chinezul/neamtul! Stiu din experienta proprie ca firma germana la care lucrez, foloseste de multe ori furnizori chinezi de scule de injectie si in acelasi timp furnizor de plastice dupa! Crede-ma ca tot timpul au fost diferente intre piesele furnizate de chinezi si cele injectate ulterior in alta fabrica din Europa! Sa nu mai zic de otelul de proasta calitate folosit de chinezi care dupa foarte scurt timp se oxideaza ori trebuie slefuit! Toate astea adunate cred ca-ti vor da diferenta aia de ~50% intre un OEM si un aftermarket din China!

Trecand mai departe, ajungem la capitolul acoperire/vopsire! Ce tip de vopsea au folosit chinezii, primerul, instalatia de vopsire, procedeul de vopsire samd! Si la acest capitol cred ca sunt sub Europa! Nu zic ca toate astea-s valabile 100%, dar daca furnizorul este un chinez autohoton, atunci as putea spune ca este aproape de 100%! Daca furnizorul este o firma germana consacrata, dar are o fabrica si in China, atunci calitatea este apropiata de cea din Ger spre ex! Acestia investesc in instalatii si masini de calitate, procedeele de lucru sunt la fel ca si-n alte planturi!

• 1 month later...

Un prieten si-a luat bara 'M look' noua de pe okazii si iarna trecuta doar a atins putin o bordura si s-a spart bara in 2 bucati. Sunt foarte proaste calitativ in comparatie cu cele OEM, in special la temperaturi scazute.

A 2-a diferenta intre ele este ca cele aftermarket sunt facute 'in graba', probabil de femei :))

Si pe mine ma bate gandul sa imi pun bara M look, dar din ce citesc pe aici se pare ca nu merita decat cele OE, asa ca mai astept pana pot sa imi iau originala, sa pot sta linistit ca nu crapa. :rolleyes: Edited by Kenbobo

slefbb am cumparat de cateva ori tot felul de piese AM.pentru masina mamei mele o grila de bara si alte cateva plastice,plus ce am vazut pe la prieteni cum se aseaza pe masina orice lucru AM si nu-ti recomand.

nitoi cristi,user pe forum avea pe E39 pachet M AM si tot asa zicea ca nu e ca cel OEM.

bara fata M paket aftermarket nu are prinderi trebuie sa improvizezi , cele care au nu pica bine pe prinderea originala plus ca o sa ai probleme cu carenajele spun din proprie experienta.

cel mai bine iti gasesti una din dezmembrari bara cheala te duce la 300 eur maxim, grile + proiectoare noi inca 150 de eur fata de cea aftermarket care o gasesti la 300 - 350. (Preturile le zic pt un e60 facelift)

Edited by bmwaddiction

chestia cu piesele de caroserie eu zic sa cam evitati aftermarket. Desi si la piese de mecanica ii cam de evitat, eu zilele trecute mi-am cumparat suporti de motor si cutie - aftermarket (Corteco si Lemfoerder) si sa vedem cam care ar fii situatia dupa ce le schimb sau stie cineva??? are cineva ceva experiente cu asa ceva??? chiar si cu suportii de motor??? (se stie ca motoare e46 1995cmc 110 kw cam tremura si suportii motor, esapamentul, flexibilul SUNT SUBIECTE SENSIBILE) Edited by etyen

• 1 month later...

Depinde, unele sunt facute dintr-un plastic mai casant si rezista mai bine la indoituri.

chestia cu piesele de caroserie eu zic sa cam evitati aftermarket. Desi si la piese de mecanica ii cam de evitat, eu zilele trecute mi-am cumparat suporti de motor si cutie - aftermarket (Corteco si Lemfoerder) si sa vedem cam care ar fii situatia dupa ce le schimb sau stie cineva??? are cineva ceva experiente cu asa ceva??? chiar si cu suportii de motor??? (se stie ca motoare e46 1995cmc 110 kw cam tremura si suportii motor, esapamentul, flexibilul SUNT SUBIECTE SENSIBILE)

sunt bune.

Edited by Laur R.
  • Downvote 1

Depinde, unele sunt facute dintr-un plastic mai casant si rezista mai bine la indoituri.

http://images.sodahead.com/polls/000171133/polls_logical_awesome_5712_612070_answer_2_xlarge.jpeg

• Like 5

• 1 month later...