Jump to content

Flansa de cardan

Recommended Posts

la mine de exemplu tot tacane un pic dupa ce am schimbat flansa(care oricum era deteriorata),acum cand voi avea timp voi verifica bucsele de la jugul de sustinere al grupului ca in rest totul e verificat si oricum tacanitul s-a diminuat si nu ma deranjeaza atit de mult

240802[/snapback]

si eu am schimbat flansa si am miscat cardanul inainte si inapoi si tacanitul "mic" vine din cardan aproape de diferential dar nu imi dau seama ce poate fi

la ce te-ai referit cand ai scris "pastilele de la cardan" daca te rog da un link de pe realoem

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

si eu am schimbat flansa si am miscat cardanul inainte si inapoi si tacanitul "mic" vine din cardan aproape de diferential dar nu imi dau seama ce poate fi

la ce te-ai referit cand ai scris "pastilele de la cardan" daca te rog da un link de pe realoem

240847[/snapback]

m-am referit la crucea cardanica,dar vezi sa te uiti daca nu ai joc la rulmentul intermediar,cel ce sustine cardanul in partea din mijlocul cardanului,nu se poate vizualiza decat daca demontezi tabla protectoare de aluminiu,ia-o pas cu pas si vei depista problema ca nu e mare inginerie,dar trebuie timp si un pic de rabdare

• 2 weeks later...

na cica am avut timp :) de mesterit

da sunt suparat rau :) am separat cardanul de diferential, am bagat masina in viteza si am inceput sa dau de cardan inainte si inapoi si surptiza urata :blink: tacanitul/cloncanitul vine din cutie :) daca roteam la maxim intr-un sens si masuram cat se deplaseaza surubul de prindere in diferential am ajuns la aproape 1 cm

Stie cineva ce piese ar trebui sa cumpar din cutie/se pot comanda separat ?

datimi va rog o idee

multimesc anticipat

na cica am avut timp :) de mesterit

da sunt suparat rau  :) am separat cardanul de diferential, am bagat masina in viteza si am inceput sa dau de cardan inainte si inapoi si surptiza urata  :blink: tacanitul/cloncanitul vine din cutie  :)  daca roteam la maxim intr-un sens si masuram cat se deplaseaza surubul de prindere in diferential am ajuns la aproape 1 cm

Stie cineva ce piese ar trebui sa cumpar din cutie/se pot comanda separat ?

datimi va rog o idee

multimesc anticipat

244670[/snapback]

e normal sa aiba acel joc la cutie,piesa care ar trebui sa o inlocuiesti cred ca e flansa de la cardan,cea din cauciuc care se afla situata intre cutie si cardan

e normal sa aiba acel joc la cutie,piesa care ar trebui sa o inlocuiesti cred ca e flansa de la cardan,cea din cauciuc care se afla situata intre cutie si cardan

245996[/snapback]

am scris mai sus ca deja am facut operatia :blink:

in cutie ce trebe schimbat ? care sunt rotitele care trebe comandate ? se mai poate ?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...000&hg=23&fg=15

L.E. cardanul e OK nu are joc de loc nici la mijloc dupa rulment si nici la diferential :)

Edited by clauberty

• 8 months later...
  • 1 month later...
acum cateva zile si masina mea avea cam aceleasi simtome. dar pana la urma s-a constatat ca era tamponul de la motor....flansa e 320 ron nemteasca. acum cativa ani am mers cu un nissan laurel caruia i s-au rupt suruburile de la cardan si s-a intors masina in drum...destul de aiurea plus ca face numai stricaciuni pe dedesupt. deci:mai bine preveniti!

Cat te-a costat tamponul de la motor?