Jump to content

Stocare pneuri

Recommended Posts

Cum sa stochez pneurile de vara pe timpul iernii?

Doresc sa-mi cumpara pneuri de iarna, fara jante, pentru a scuti mai mult din pret. Stiu ca nu e recomandat, dar asta e.

Intrebarea este, pentru a avea pneurile de vara in buna stare la primavara cum se recomanda stocarea lor si unde? Pot sa le tin afara, doar acoperite? Le stivuiesc orizontal, unul peste celalalt sau le pun in picioare unul langa celalalt si le rotesc periodic?

• 3 weeks later...

Dar cum e mai bine sa stochezi caucioacele de vara pe timpul iernii? Pe janta sau scoase.

Intreb pentru ca vreau sa-mi vand jantele de alu (fara gume) si asta ar insemna ca gumele se scot de pe ele si stau asa.

Daca este recomandat sa le stochez pe jante, vand jantele le primavara, daca nu, le vand acum.

Sunt o leaca paranoic pentru ca gumele sunt noi (Nokian NRH2 195/60/R14) si nu vreau sa le stric. :blink:

• 3 years later...
Cum sa stochez pneurile de vara pe timpul iernii?

Doresc sa-mi cumpara pneuri de iarna, fara jante, pentru a scuti mai mult din pret. Stiu ca nu e recomandat, dar asta e.

Intrebarea este, pentru a avea pneurile de vara in buna stare la primavara cum se recomanda stocarea lor si unde? Pot sa le tin afara, doar acoperite? Le stivuiesc orizontal, unul peste celalalt sau le pun in picioare unul langa celalalt si le rotesc periodic?

Eu fac asa: intai merg la spalatorie cu masina pe cauciucurile ce urmeaza a fi depozitate, ii spun baiatului sa insiste pe roti. Apoi fac schimbul. Odata ajuns cu rotile in casa le mai spal inca odata, le dau cu solutie speciala pentru anvelop, le bag in saci de plastic si pe balcon cu ele.

Pe termen lung iesi mai ieftin cu 2 seturi de jante pentru ca scutesti demontare/montare/echilibrare.

anvelopele (indiferent de care sunt) se stocheaza numai in pozitie orizontala unul peste altul pentru evitarea deformarilor insertiei radiale. neaparat la intuneric si mai ales la temperatura constanta si redusa. umiditate redusa.

se pot pastra si pe jante si separat ( pe janta stau sub presiune cauciucul fiind tensionat).

si dupa 8 luni le ai poligonale nu circulare. anvelopele se pastreaza numai asezate culcat unul peste altul. pe jante se pot pastra oricum cu conditia sa fie umflate.

unde ai vazut tu bavaria ca se pastreaza anvelopele un alinga alta si se intorc periodic. si cum faci sa protejezi insertia radiala? am prietemn de familie mare importator de anvelope si stiu bine ce spun. ceea ce vezi tu la vanzare in vulcanizari sunt stocuri pe termen scurt. intra in magaziile lor si ai sa vezi altceva. pana si rulmentii unui autoturism se brineleaza daca sta pe roti mult timp nemiscata, dar anvelopele!

• 1 year later...
Eu le tin unul peste altul montate pe jante in garaj. Cele de iarna de la masina tatalui meu au 4 ani de pastrare in acest fel si nu au nici o problema. Sunt 4 ale lui plus 2 ale mele plus inca 2 fara jante. Toate unul peste altul.

• 1 month later...
Pneuri cu geanta se stocheaza una peste alta,iar fara una dupa alta.In beci sa nu fie multa lumina si nu prea cald si fara umiditate.Sau in alt loc uscat si cu putina lumina solara.

Montate pe jante se pastreaza unul peste altul.

Numai cauciucurile, unul langa altul si se intorc la fiecare 4 saptamani.

+1

si ca dovada..

http://www.conti-online.com/generator/www/...storage_en.html

Vedeti ca exista la magazine (am vz parca la Penny cu 50-60 lei) un suport ca un "pom" pe care stau rotile (cu jante neaparat) orizontale, una peste alta, insa fixate fiecare separat astfel incat nu suporta nici una greutatea alteia. Treaba e simpla, o teava cu gauri, niste talere si "cuie" bagate din loc in loc insa la banii astia jur ca merita luat de-a gata! Bine, e problema cu spatiul, ideal e la racoare si fara soare pe ele, uscat etc dupa cum s-a mai spus. Eu am luat mai demult de la Augsburg un suport cu o bara orizontala pe care se insira rotile, are o "toarta" la mijloc si 3 picioare, 2 cu roti, astfel incat il pot plimba de colo colo in garaj - la fel nu se taseaza anvelopele nicicum si are si un sac negru de plastic, a fost ~80 lei daca tin minte bine acum vreo 2 ani. Edited by john17

Daca la un moment dat preferati sa stocati cauciucurile la Auto Soft sau o firma de profil....dupa ce luati cauciucurile de la ei pastrati chitanta cu care achitati contravaloarea serviciului...pe mine m-au sunat dupa 3 ani sa ma intrebe daca mai iau cauciucurile de la ei :lol: le-am aratat chitanta si si-au cerut scuze :)