Jump to content

Motociclete custom

WLF

Recommended Posts

Exista posibilitatea la noi in Romania sa iti faci o motocicleta custom?Adica sa iti iei un motor de la BMW,suspensii si ce mai trebuie,si design-ul sa ti-l faca cineva specializat.Urmaresc pe Discovery documentarul cu Orange Country Choppers si zilele trecute am mai vazut ceva de genul "world best bike buliders".M-a fascineaza ideea de a-ti face un bike custom,desi nu sunt motociclist.

Exista cateva ateliere de customizat choppere, dar tu intrebi de construit motoare custom de la 0.

Customizarea are un rezultat mai mult decat satisfacator, dar constructia custom e foarte anevoioasa din punct de vedere al aprobarilor si hartoagelor.

Daca te-ai uitat bine pe Discovery ai observat ca ei folosesc acelasi cadru (cu mici schimabri in design) si cam acelasi motor in mare parte. Pentru a nu fi nevoie de omologari.

Raspunsul este:

-custom build nu prea se merita si sunt putine cazuri la noi

-customizarea unei motocilete se poate face si la noi (sa nu uiti de costuri :blink: )

putzine, putzine, dar am vazut deja motoare cu motoare de masina pe ele...

si da... se pot customiza, dar cum a spus si kelu... birocratzia iti mananca ficatzii, desi este mult mai usor decat la masini...

cel mai simplu este sa mergi pe componente deja omologate (ex. motor de BMW, cadru de yamaha si jante de honda) si atunci nu vei avea bataie de cap decat cu omologarea noii capodopere nu si cu omologarea pieselor in sine...

PS. Omologarea in Romania pentru prima data se plateste in plus :blink:

• 1 year later...
Salut. Se pot face motociclete custom si la nio,de fapt cu asta ma ocup.Datorita omologarii noi facem numai cu motoare REV-TECH sau HARLEY.sa-ti pun niste poze cu cele facute de noi

113866[/snapback]

ala verde e al lui oresti, am mers si eu cu el, absolut ingrozitor. ce-a facut, l-a vandut?

Preturile sunt relativ ridicate,dupa cate am auzit :blink:

113885[/snapback]

pe la30k din cate am auzit dar asa costa peste

tot.

astea se fac sa te uiti la ele nu sa mergi cu ele, unele arata bine chiar. asta chooperitul e cam istorie, se cumpara componente care merg unele cu altele de la firme specializate si iti insiri ce vrei. totul este insa scump cu draci. repet, nu sunt facute sa mergi cu ele.

ala verde e al lui oresti, am mers si eu cu el, absolut ingrozitor. ce-a facut, l-a vandut?

113911[/snapback]

nu la vandut ,este la atelier pentru revizie.Referitor la faptul ca este ingrozitor cred ca ar trebui sa fi mai rezervat in afirmatii.Daca nu-ti place stilul este decat o chestie de gust si nimic mai mult.Fiecare are o scara a valorilor si trebuie respectata.

Bafta

P.S. Eu de exemplu nu as da niciodata 40.000 pe o masina dar pentru o motocicleta nici nu m-as uita la bani

nu la vandut ,este la atelier pentru revizie.Referitor la faptul ca este ingrozitor cred ca ar trebui sa fi mai rezervat in afirmatii.Daca nu-ti place stilul este decat o chestie de gust si nimic mai mult.Fiecare are o scara a valorilor si trebuie respectata.

Bafta

nu, ai inteles gresit, si mie imi plac ca look, as pune una din asta in sufragerie, "ingrozitor" se referea la felul cum merge- motor lesinat desi e rev- tech, fara frane, fara suspensie... nu poti merge cu ea decat la cafenea. eu fac minim 500 km in fiecare weekend, nu se pot face cu asa ceva. am luat anul trecut un vtx 1800 nou, f frumos, puternic si mult mai comod decat custom-urile astea si l-am dat dupa 1400 km. am luat un BMW K1200GT, cu asta se poate merge oricat si oriunde. ma rog, bottom line sunt de poza eventual distante f scurte. fiecare e liber sa aiba ce-i place.

http://img206.imageshack.us/img206/8890/556tp7.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/5047/555mk9.jpg

Edited by Doru