Jump to content

Kit tapiserie piele

Recommended Posts

Salut!

Stie cineva de unde pot sa cumpar, daca exista, un kit inlocuire tapiserie textil / piele?

Parca a pomenit un coleg forumist de treaba asta dar nu-i stiu nick-ul.

Daca ai nevoie de mici reparatii poti incerca vopseaua de la Colourlock, sper sa nu se considere reclama, gen pt aripioare sau mici defecte, iese f ok, am pus o poza pe topicul Vopsire Piele cum a iesit aripioara.

Auzisem ca pielea de pe sezut la un e60, scaun normal (cica e o husa de piele practic) ar ajunge undeva la 50 mil vechi... acum nu stiu cat se merita banii astia.

Daca ai nevoie de mici reparatii poti incerca vopseaua de la Colourlock, sper sa nu se considere reclama, gen pt aripioare sau mici defecte, iese f ok, am pus o poza pe topicul Vopsire Piele cum a iesit aripioara.

Este o prostie vopseaua aia, am folosit-o si eu si n-am fost deloc multumit de ea - f. scumpa, fara niciun motiv. S-a si luat intre timp.

Este o prostie vopseaua aia, am folosit-o si eu si n-am fost deloc multumit de ea - f. scumpa, fara niciun motiv. S-a si luat intre timp.

Nu stiu ce sa zic, eu am facut aripioara (si e scaun de piele crem, normal, nu e sport) acum aproape 1 an si arata la fel ca in prima zi, acum nu stiu ce sa zic, ai respectat exact pasii de acolo? degresat, dupa aia se ia cu un smirghel foarte fin care se gaseste la ei, apoi iar o solutie, apoi vopseaua iar in final alta solutie colourshield parca cu protectie UV.

LE: tu ce ai vopsit?

Edited by raul_bog

Da, daa. Am luat tot kit-ul de la ei + leather shield, smirghel, perie si toate rahaturile (cred ca am dat vreo 5-6mil pe toate prostiile astea, in total). Initial am fost foarte incantat, ca iesise bine la culoare, insa dupa nici 1 sapt au inceput problemele:

- culoarea a inceput sa se ia foarte repede

- locurile vopsite se murdareau instant (max 1 sapt); se vedea practic un loc negru, murdar (unde era revopsit) si pielea nevopsita inca era curata

- am revopsit ff. putin un loc de pe spatarul scaunului, iar acum, daca e cald afara si transpir, mi se lipesc hainele de locul ala, la propriu! Efectiv trag de camasa/tricou sa le dezlipesc de-acolo :)

Dupa ce-am mai curatat tapiseria de cateva ori, acum deja s-a cam luat toata vopseaua, dar nici ca-mi mai bat capul s-o refac, asa o las.

Am postat poze pe topic-ul cu vopsele pt piele - am vopsit aripioarele si niste portiuni de pe sezutul/spatarul soferului.

Poate ca nu ai piele in masina, poate ai leatherette cum zic americanii si nu a prins vopseaua ca pe piele. Ma mir, eu am vopsit de cateva ori cu asa ceva si nu au fost probleme.

Pe de alta parte, poate aveai asteptari miraculoase, cine stie.

La mine a tinut si are aproape 1 an dar sustin si eu faza cu lipitul, si mie mi se lipeste tricoul de aripioara un pic.

Poate el are Nappa/leatherette sau cum se cheama cea care arata/imita pielea.

La mine e modelul NaturBraun pe un e46 fl, atunci nu stiu daca se punea altceva in afara de piele piele. La e90 se poate sa fie nappa/leatherette.

Edited by raul_bog

Upholstery LEDER DAKOTA/OYSTER (LCCX)

Daca nici asta nu e piele, atunci nu stiu care e. In orice caz, am fost personal cu o tetiera la tipul care face vopseaua, in Barlad, deci nu cred ca exista scuza din punctul asta de vedere.

Edited by LYM

Deci tu ai fost la ala din Romania care e reprezentant la cei din Germania? Si nu a fost buna vopseaua.

Noi am cumparat direct din Germania. Poate asta sa fie diferenta.

Poate. Din moment ce aia din Germania nici macar nu au binevoit sa-mi raspunda la mail-uri, asta mi-a fost singura optiune.

Edited by LYM

Da, daa. Am luat tot kit-ul de la ei + leather shield, smirghel, perie si toate rahaturile (cred ca am dat vreo 5-6mil pe toate prostiile astea, in total). Initial am fost foarte incantat, ca iesise bine la culoare, insa dupa nici 1 sapt au inceput problemele:

- culoarea a inceput sa se ia foarte repede

- locurile vopsite se murdareau instant (max 1 sapt); se vedea practic un loc negru, murdar (unde era revopsit) si pielea nevopsita inca era curata

- am revopsit ff. putin un loc de pe spatarul scaunului, iar acum, daca e cald afara si transpir, mi se lipesc hainele de locul ala, la propriu! Efectiv trag de camasa/tricou sa le dezlipesc de-acolo :)

Dupa ce-am mai curatat tapiseria de cateva ori, acum deja s-a cam luat toata vopseaua, dar nici ca-mi mai bat capul s-o refac, asa o las.

Am postat poze pe topic-ul cu vopsele pt piele - am vopsit aripioarele si niste portiuni de pe sezutul/spatarul soferului.

esti din buc mergi la Filip

• Like 1

Puteti incerca si la Vopel Rasnov. Eu am vopsit tot interiorul si sunt destul de multumit privind rezistenta vopselei. Treaba aiurea e ca ramane lucioasa.dry.gif

ai ceva poze? inainte/dupa? sau macar dupa ...

LE: Am vazut pe site ca au doar culori generale gen negru, bej etc. ....daca ai o culoarea mai rara gen cum avea WLF verdele ala fistic sau eu cremul ala coniac nu prea ai sanse cu vopseaua lor. Poate s-au specializat si produc si ei culori pe baza de mostra acum desi nu scrie nicaieri.

LEE: nu ti se lipesc hainele de scaune? mai ales acum cu caldura...

Edited by raul_bog

.....

in kit-ul respectiv este vopsea propriuzisa sau potentiator de culoare ?

pe unele site-uri apare ba vopsea ba ... potentiator de culoare(ceva gen ce reimprospateaza/revigoreaza culoarea)?

vopseaua de la vopel e destul de rezistenta si "nu se lipeste pe haine".

Dezavantaje: miros deloc placut in stare lichida, culori cu finish lucios.

ai ceva poze? inainte/dupa? sau macar dupa ...

LE: Am vazut pe site ca au doar culori generale gen negru, bej etc. ....daca ai o culoarea mai rara gen cum avea WLF verdele ala fistic sau eu cremul ala coniac nu prea ai sanse cu vopseaua lor. Poate s-au specializat si produc si ei culori pe baza de mostra acum desi nu scrie nicaieri.

Daca ai o culoare mai rara se face pe comanda. Nu se lipesc hainele de scaune si nu s-a luat vopseaua pana acum, interiorul meu fiind vopsit de aprox. 5 luni si masina circuland zilnic. Cum a precizat si colegul mai sus, principala problema ramane luciul pe care-l da pielii, luciu rezultat in urma aplicarii fixatorului pentru vopsea. Poate au si fixator mat, insa eu atunci nu am stiut cum va iesi, deci nu am intrebat. Cat despre miros este indicat ca vopsirea sa se efectueze intrun spatiu bine aerisit. Mirosul dispare dupa uscarea vopselei 15min. si dupa uscarea fixatorului aprox. 30 min. in conditii de temperatura optima. La uscarea cu feonul timpii se injumatatesc.

Daca ai o culoare mai rara se face pe comanda. Nu se lipesc hainele de scaune si nu s-a luat vopseaua pana acum, interiorul meu fiind vopsit de aprox. 5 luni si masina circuland zilnic. Cum a precizat si colegul mai sus, principala problema ramane luciul pe care-l da pielii, luciu rezultat in urma aplicarii fixatorului pentru vopsea. Poate au si fixator mat, insa eu atunci nu am stiut cum va iesi, deci nu am intrebat. Cat despre miros este indicat ca vopsirea sa se efectueze intrun spatiu bine aerisit. Mirosul dispare dupa uscarea vopselei 15min. si dupa uscarea fixatorului aprox. 30 min. in conditii de temperatura optima. La uscarea cu feonul timpii se injumatatesc.

Ai cumva si o poza dinainte?

Cu ce se aplica vopseaua si cat a costat tot kitul (vopseaua propriu zisa + fixator banuiesc)?

Le-am trimis un email dar am inteles ca nu prea raspund.

PS: daca acum au si fixator mat cred ca merita...

Edited by raul_bog

Din pacate poza inainte de vopsire nu am, insa iti poti imagina un E39 de 14 ani cu 300kkm la bord cum putea sa arate...:pirate: 1,300 litri vopsea + 1,500 litri fixator au costat 130 ron la poarta fabricii, fara transport. Eu am rugat un prieten sa mearga dupa ea la Rasnov. Vopseaua s-a facut dupa culoarea unei tetiere spate, deci cu mostra. Altfel chiar si la bej pot fi mai multe nuante.

Daca te intereseaza iti pot lasa nr. de telefon al patroanei, ea fiind si cea care prepara vopseaua ;)

• 1 month later...
multi folosim produse de intretinere a pielii profesionale mai ales ca dif de pret nu e mare , e max 150 ron o solutie cu care cel mai probabil intretii masina un an sau chiar mai mult . Interventia imi pare cel putin puerila . Partea introductiva cu cel mai bun produs e din reclamele cu Dry cooker :)). Apoi tot ce zboara se mananca si tot asa Edited by Myx

multi folosim produse de intretinere a pielii profesionale mai ales ca dif de pret nu e mare , e max 150 ron o solutie cu care cel mai probabil intretii masina un an sau chiar mai mult . Interventia imi pare cel putin puerila . Partea introductiva cu cel mai bun produs e din reclamele cu Dry cooker :)). Apoi tot ce zboara se mananca si tot asa

Fiecare are dreptul la opinie. E bine ca se folosesc produse profesionale. Nu-mi amintesc sa fi spus de cineva de aici ca nu foloseste. Poate am facut referire la faptul ca tendinta in utilizarea produselor de piele este de a se folosi in exces. Mult nu inseamna si bun. Daca se acorda o atentie mai mare a ceea ce am spus se putea observa ca nu am amintit de "cel mai bun produs". Din cate imi amintesc am spus doar de produse de inalta calitate. Inca ceva: o mica corectie. Chestia cu "tigaia" e publicitate si nu reclama. Reclamele sunt gratis, insa publicitatea se plateste. Aaa, dar cu siguranta stiati si lucrul acesta numai ca ati facut o mica incurcatura fiind concentrat pe a ma convinge ca ce am spus e gresit. Multumesc de interventie!

Au mai fost din astia asa ca dvs. cu "leacuri magice" si au parasit scena neobdervati. Daca produsul e "magic" nu are nevoie de multa reclama.

Colegu a vrut sa va faca un serviciu de teama sa nu va srantiti degetele de la atata scris.

Si oricum exista si sectiune dedicate pentru publicitate cu plata chiar aici pe forum.