Jump to content

Cauza fluctuatii sonda lambda

Recommended Posts

Care sunt cauzele fluctuatiilor sondei lambda de dupa catalizator? Din cate stiam eu, voltajul sondei de dupa catalizator trebuie sa fie fix si cel al sonde inaintea catalizatorului trebuie sa fie variabil. Mie imi flucteaza intre 0.05v si 0.81v sonda lambda de dupa catalizator. Edited by dolc3_sell

Care sunt cauzele fluctuatiilor sondei lambda de dupa catalizator? Din cate stiam eu, voltajul sondei de dupa catalizator trebuie sa fie fix si cel al sonde inaintea catalizatorului trebuie sa fie variabil. Mie imi flucteaza intre 0.05v si 0.81v sonda lambda de dupa catalizator.

E normal. Tensiunea nu e constanta.

pai, chiar de ai stii cauza (defecta)... ce faci?... o reepari? :twitch:

Nu inteleg rostul raspunsului tau in aceasta discutie. Cum ai fi dorit sa intreb? "care este piesa defecta pentru care voltajul sondei de dupa catalizator fluctueaza?"

Am intrebat care este cauza acestei fluctuatii ( de exemplu: catalizator infundat, sonda lamba 1 defecta, sonda lambda 2 defecta, evacuare fisurata, etc ), cu ce am gresit?

O zi buna!

E normal. Tensiunea nu e constanta.

Multumesc pentru raspuns, ar fi bine daca ar fi asa, insa si pe forumurile in limba engleza am citit ca tensiunea de la sonda de dupa catalizator trebuie sa fie constanta in jurul valorii de 0.45v.

O zi buna

Nu inteleg rostul raspunsului tau in aceasta discutie. Cum ai fi dorit sa intreb? "care este piesa defecta pentru care voltajul sondei de dupa catalizator fluctueaza?"

Am intrebat care este cauza acestei fluctuatii ( de exemplu: catalizator infundat, sonda lamba 1 defecta, sonda lambda 2 defecta, evacuare fisurata, etc ), cu ce am gresit?

O zi buna!

doamne fereste, dar nu mai sarii asa ca nu te-am certat...

scuze eu, am inteles gresit... credeam ca ai sonda defecta, si nu vedeam rostul unei eventuale reparatii... :twitch:

Scuze, nu am fost atent. Pe sonda din fata catalizatorului tensiunea variaza continuu intre 0.1-0.9V

Iar daca totul functioneaza normal si catalizatorul isi face treaba, pe sonda de dupa catalizator variatiile trebuie sa fie mult mai mici, tensiunea fiind aproximativ constanta, in jur de 0.7-0.8V.

Daca ai variatii mai mari, de vina poate fi si catalizatorul. Nu infundat, ci ineficient.

Dar cum ai verificat tensiunea pe sondele lambda? Erorile le-ai citit?

Scuze, nu am fost atent. Pe sonda din fata catalizatorului tensiunea variaza continuu intre 0.1-0.9V

Iar daca totul functioneaza normal si catalizatorul isi face treaba, pe sonda de dupa catalizator variatiile trebuie sa fie mult mai mici, tensiunea fiind aproximativ constanta, in jur de 0.7-0.8V.

Daca ai variatii mai mari, de vina poate fi si catalizatorul. Nu infundat, ci ineficient.

Dar cum ai verificat tensiunea pe sondele lambda? Erorile le-ai citit?

Tensiunile le-am citit cu INPA. Erori nu am pe tester. Tensiunea la sonda 1 variaza intre 0.05-0.9v, iar la sonda 2 ajunge sa atinga si 0.00V in frana de motor.

Edited by dolc3_sell