Jump to content

probleme 318i e46 1998

Recommended Posts

cred ca va trebui sa ne dai mai multe detalii, ca sa putem sa te ajutam.

sunt multiple cauze.

daca motorul merge intrerupt,sacadat, oscileaza etc

daca atunci cand accelerezi, simti ca se forteaza, evacuarea scartaie, simti ca motorul isi trage aer

sau pur si simplu, accelerezi, si motorul nu reactioneaza in nici-un fel.

da ne mai multe detalii.

cred ca va trebui sa ne dai mai multe detalii, ca sa putem sa te ajutam.

sunt multiple cauze.

daca motorul merge intrerupt,sacadat, oscileaza etc

daca atunci cand accelerezi, simti ca se forteaza, evacuarea scartaie, simti ca motorul isi trage aer

sau pur si simplu, accelerezi, si motorul nu reactioneaza in nici-un fel.

da ne mai multe detalii.

la inceput a inceput(at cannd o acceleram)sa intrerupa,apasam pe acceleratie si prindea viteza dupaia se oprea iara prindea parca mergea "in suturi"(asta cu motorul rece)apoi a inceput sa nu mai traga,la inceput putin si din ce in ce ma mult,ti-am zis dimineata si la ora 17 cand plec de la servici timp de 5-10 min nu trece de 1500 de turatii(in sarcina) asta cu mufa la debitmetru pusa,fara merge normal.chestia e ca at cand incepe sa traga bine motorul dupa nu mai face figuri..deloc trage bine,bine cu debitmetru pus..(face asa de cand am schimbat filtrul de aer ...sa fie din cauza asta??)nu stiu ce sa-i mai fac...cred ca o sa merg iarasi cu ea la test... este posibil ca atunci cand tragi mufa la debitmetru(el functionand)sa ia ceva erori si sa faca figuri?ca el merge dar nu tot timpul...sau cel putin nu atunci cand motorul e rece.eu cred ca e sigur de la alimentarea cu aer..dar nu stiu ce..o avea ceva erori pe calculator si d aia nu merge cand ii pun mufa?

la inceput a inceput(at cannd o acceleram)sa intrerupa,apasam pe acceleratie si prindea viteza dupaia se oprea iara prindea parca mergea "in suturi"(asta cu motorul rece)apoi a inceput sa nu mai traga,la inceput putin si din ce in ce ma mult,ti-am zis dimineata si la ora 17 cand plec de la servici timp de 5-10 min nu trece de 1500 de turatii(in sarcina) asta cu mufa la debitmetru pusa,fara merge normal.chestia e ca at cand incepe sa traga bine motorul dupa nu mai face figuri..deloc trage bine,bine cu debitmetru pus..(face asa de cand am schimbat filtrul de aer ...sa fie din cauza asta??)nu stiu ce sa-i mai fac...cred ca o sa merg iarasi cu ea la test... este posibil ca atunci cand tragi mufa la debitmetru(el functionand)sa ia ceva erori si sa faca figuri?ca el merge dar nu tot timpul...sau cel putin nu atunci cand motorul e rece.eu cred ca e sigur de la alimentarea cu aer..dar nu stiu ce..o avea ceva erori pe calculator si d aia nu merge cand ii pun mufa?

atunci, verifica traseul de la filtru de aer la admisie.debitmetrul sa fie etans, de carcasa filtrului. cotul de cauciuc, sa fie si acesta bine etans de debitmetru, si de clapeta. vezi sa nu fie crapat acel cot. si verifica si ca sensorul din carcasa filtrului de aer, sa fie la locul lui.

apoi mai verifici furtunul de la valva pcv. de obicei ala, e copt.,si verifica si valva pcv.

....altceva, daca iti da in nas urat. poate sa fie si de la fise ,sau bujii

daca nu e nimic din toate astea, poate sa fie si de la sensorul. ax cu came, sau sensor de vibrochen.

aveam eu probleme cu ambi, sensori la un opel, si masina se plafona la 4000 turati, un opel cu motor 2.0l 16v de 136cp

• 4 months later...

Anul trecut aceasi problema si la mine.Schimbat debitmetru +lambda (bosch), tot la fel mergea.In cele din urma am schimbat valva pcv + furtunele de la ea si s-a rezolvat problema. valva costa 200 lei OEM

La tester iti aparea vreo eroare?

Eu daca merg cu mufa de la debitmetru scoasa nu imi mai face figuri...

• 8 years later...