Jump to content

sistem cu 2 difuzoare in usa din fata se poate?

Recommended Posts

Curentul este un flux de sarcini incarcate pozitiv, de la + la -.

Te rog sa-mi explici cum se poate realiza acest flux atunci cand diodele sunt puse ca in desen.

Curentul alternativ isi schimba directia, respectiv + si - se inverseaza intre ele, la un anumit interval de timp.

Ceea ce ziceam eu legat de cazul curent, legat de dioda pusa pe curent alternativ, este ca atunci cand curentul are o directie, o dioda va permite trecerea, insa va bloca cealalta directie. Astfel, doar jumatate din semnal va trece printr-o singura dioda.

Cand sunt 2 diode puse ca in desen, va fi blocata si cealalta directie, astfel incat nu se va auzi niciodata nimic in respectivul difuzor.

Edited by Netcrusher

Am facut modificarile in usi am incercat sa si insonorizez putin p-acolo si am schimbat difuzoarele. Chestia e ca nu am mai pus acel sisitem pe 3 cai ptr ca nu sunt in tara si ai ci in Belgia pretul la acelasi model este de 2,5 ori mai mare, insa am gasit o pereche de focal polyglass 165 vb la ocazie si le=am pus pe acestea + inca un middrange.(aveam o pereche prin garaj de 20w). Legaturile le=am facut in paralel toate cele trei difuzoare. O fi bine? de auzit parca se aude binisor acum,, dar sigur pot fi influentat de faptul ca oricum ce am pus sunt mai bune decat ce era. credeti ca ar trebui sa pun filtru sa obtin ceva in plus....sau sa fac altfel legaturile?

Nu am retinut ce player ai. Cel original sau aftermarket?

Daca ai montat crossoverele de la focal in paralel cu midrange-urile alese de tine, si banuiesc ca ambele au impedanta 4 Ohmi, per total ai 2 Ohmi iar playerul original nu cred ca e stabil in 2 ohmi, asa ca nu e prea ok.

Daca ai montat crossoverele de la focal in paralel cu midrange-urile alese de tine, si banuiesc ca ambele au impedanta 4 Ohmi, per total ai 2 Ohmi iar playerul original nu cred ca e stabil in 2 ohmi, asa ca nu e prea ok.

Nu. Deci am player original si nu am mai montat difuzoarele pe 3 cai de la focal accesm ptr ca erau foarte foarte scumpe aici, si am gasit la ocazie o pereche de focal polyglass(doar difuzoarele) pe care le=am montat in paralel cu un middrange(care-l aveam eu) si cu tweeter-ul original. dar fara crossover. deci...doar fire... Cum e?

Edited by stegar pe viata

Nu. Deci am player original si nu am mai montat difuzoarele pe 3 cai de la focal accesm ptr ca erau foarte foarte scumpe aici, si am gasit la ocazie o pereche de focal polyglass(doar difuzoarele) pe care le=am montat in paralel cu un middrange(care le aveam eu) si cu tweeter-ul original. dar fara crossover. deci...doar fire... Cum e?

Acum am inteles.

Ce impedanta ai la difuzoarele middrange?

La cele Focal ai 4 Ohmi. Presupunand ca si cele middrange au 4 ohmi, tu le-ai legat in paralel, astfel ai obtinut 2 ohmi. Playerul original nu e stabil in 2 ohmi, ci numai in 4. Nu ai ce combinatie sa faci, numai din fire astfel incat sa obtii impedanta corecta. Bine, ar fi varianta ca ambele difuzoare sa aiba 2 ohmi si sa le legi in serie, dar asta pica deja.

Chiar daca esti multumit de sunet, eu as zice sa deconectezi middrange-urile, si sa le conectezi numai daca iti cumperi crossovere care sa imparta corect semnalul.

Pentru o imbunatatire a sunetului, nu mai ai ce sa faci decat sa iei un amplificator. Ai mai putea sa iei ceva filtre pasive, dar te complici degeaba pentru ca amplificatorul original nu are suficienta putere pt difuzoare.

Acum am inteles.

Ce impedanta ai la difuzoarele middrange?

La cele Focal ai 4 Ohmi. Presupunand ca si cele middrange au 4 ohmi, tu le-ai legat in paralel, astfel ai obtinut 2 ohmi. Playerul original nu e stabil in 2 ohmi, ci numai in 4. Nu ai ce combinatie sa faci, numai din fire astfel incat sa obtii impedanta corecta. Bine, ar fi varianta ca ambele difuzoare sa aiba 2 ohmi si sa le legi in serie, dar asta pica deja.

Chiar daca esti multumit de sunet, eu as zice sa deconectezi middrange-urile, si sa le conectezi numai daca iti cumperi crossovere care sa imparta corect semnalul.

Pentru o imbunatatire a sunetului, nu mai ai ce sa faci decat sa iei un amplificator. Ai mai putea sa iei ceva filtre pasive, dar te complici degeaba pentru ca amplificatorul original nu are suficienta putere pt difuzoare.

Si difurile focal au 4 ohmi si cel de medii tot 4 ohmi. le-am legat toate 3 in paralel si se aude.sa presupunem ca eu am scos impedanta de 2 din legaturi, daca playerul nu ar fi stabil in 2 ohmi nu ar fi trebuit sa se opreasca ...?sau ce risc sa ard? inca ceva...citisem pe undeva ca impedanta intr-o incinta e dictata de difuzorul cel mai puternic? asa e?

Impedanta se calculeaza cu o formula.

Daca ai legat 3 difuzoare de 4 ohmi in paralel, ai obtinut impedanta de 1,33 Ohmi. Dar, nu inteleg de ce ai conectat 3 difuzoare in paralel.

Modelul care zici ca l-ai luat de la focal, Focal Polyglass 165 VB, vin cu crossover, in care ai input (+ si -) si doua iesiri: pentru woofer si pentru tweeter.

Sau tu nu ai mai conectat crossoverele?

Si da, e posibil sa arzi finalii.

Edited by Kenbobo