Jump to content

climatizarea raceste doar pe o parte

Recommended Posts

Salut !

de cateva zile, la E 53-ul meu (3.0 DA, 2004)climatizarea rãceste doar pe partea stângã, dupã ce anterior funcÞiona perfect!

are idee cinva ce poate insemna ?

inainate rãcea f. bine (pe cald nu sunt probleme, am incercat când afarã erau sub 15 grade)dar intr-o dimineata pur si simplu nu mai baga aer rece si, dupa mult timp (5-10 minute) raceste partea stanga; aceasta indiferent de temperatura partii drepte, singurul lucru care se intampla cand scad temeperatura fiind cresterea turatioei ventilatorului.

Multumesc aniticipat!

salut,cel mai probabil electrovalvele(robinetii de apa) sunt pe duca(garnituri roase,metalul atacat si corodat..etc) ...inchid foarte greu(una din parti nu mai inchide deloc, apa calda circuland pe acolo)...poti incerca sa le scoti si sa le reconditionezi (nu stiu daca gasesti insa kitul de garnituri aferente)

nu , dar presiunea incorecta poate repartiza inegal cantitatea de freon insuficienta astfel incat sa para ca e mai rece intr-o parte decat in cealalta

totusi eu as incepe verificarea cu starea clapetelor de inchidere a ventilatiei pe partea pasagerului...

Guest Pole

Nu dar asa se comporta daca pierde( asa a patit si eu )pana se goleste de tot...si nu mai baga rece

nu mai dati sfaturi imbecile.

Hellker este cel mai aproape de adevarata posibila problema.

• Downvote 2

Guest Pole

asta e parerea ta... :huh:

serios ? asta e sigur campion in cazul asta:

Ori pierde freon , ori trebuie reinitializare la clima cu soft aferent.Prima data verifica daca mai ai freon.

Bai nene, mai nou observ o cutuma, orice cacat la BMW, automat necesita initializare sau reinitializare mistica. la asta cum se face ? se tine apasat pe butonul de clima 10 secunde, cu contactul pus in pozitia 2, in timp ce invarti de rotita de la volum in sensul acelor de ceasornic de trei ori ?

• 1 month later...

Salut !

Abia acum câteva zile (când cãldura a devenit insuportabilã ºi În C-Þa), am rezolvat problema care era lipsã freon/insuficient freon În instalaÞie; opreaÞiunea a costat 150 lei ºi a durat aproximativ 40 de min. (aparatul folosit - Bosh complet automatizat- era muuuult mai inteliget decât utilizatorii).

Multumesc tuturor celor care au avut timp sĂŁ-Âşi expunĂŁ opinia, cĂŁci discuĂžiile iscate chiar m-au ajutat sĂŁ stabiles o ordine de abordare a problemelor !