Jump to content

Cover roata ros/mancat

Recommended Posts

Cum dracu' se face ca la nici doua luni de la montarea unui cover (aparatoare) nou l-a gaurit, ba mai mult mi-a smuls si senzorul de temperatura exterioara....alti bani alta distractie, trebuie sa cumpar din nou si senzor si cover, defapt ambele (stanga-dreapta). Care este cauza? Sa fie oare din cauza drumurilor proaste din romanica? Precizez ca dupa ce l-am cumparat si l-am montat, n-am avut niciun fel de probleme pe drumurile din italia (chiar m-am uitat la el si nu era atins), insa dupa un drum de romania, defapt nici n-am ajuns inapoi in italia ca deja coverul era mancat "de sobolani" + senzorul zburat....zici ca-l haleste pe paine. Nu-mi xplic cum si cine il distruge in halul asta? rotile prea mari,pietrele, denivelarile prea mari,harjonelile de asfalt, ce anume?

te referi la acea aparatoare pe care e fixat senzorul de temperatura? daca da, atunci te anunt ca e posibil sa nu o fi montat corect. daca nu o clipsezi in partea de jos unde are acea muchie decupata, o sa se tot distruga. fix asa am patit si eu.

te referi la acea aparatoare pe care e fixat senzorul de temperatura? daca da, atunci te anunt ca e posibil sa nu o fi montat corect. daca nu o clipsezi in partea de jos unde are acea muchie decupata, o sa se tot distruga. fix asa am patit si eu.

Exact, la ea ma refer...faza e ca in partea e jos nu am de ce s-o prind, ea vine cu niste gauri dar n-am de ce s-o prind; cumva mai vine si-o alta aparatoare dedesubt adica perpendicular cu aceasta?

Daca este prinsa cum trebuie, nu ai cum sa harai cu roata in aparatoare, doar sa ai suspensia praf.

Am atasat o schema de pe realoem.

Aparatoarea se prinde cu suruburi in dreptul punctelor incercuite cu rosu (jos de bara fata cu 2 suruburi iar sus de aparatoarea mare cu 3 suruburi), si se intrepatrunde cu tunelul de aer (piesa 7) ce raceste discurile in dreptul sagetii.

Daca e montata corect, nu are cum sa "falfaie" de la vant sau gropi etc

post-7156-0-18390500-1369146208_thumb.png

Edited by yitzack

ba da, poate sa falfaie de la vant.

eu am distrus ambele apratori asa, pana m-am prins cum se monteaza corect. pe stanga am nenorocit-o in parcare la afi palace, unde sunt bordurile mai inalte si a doua, eram la drum intins, si masina din fata a deranjat lesul unui caine mort. am atins si eu acel caine, neputand sa evit si mi-a agata aparatoarea care s-a rupt pe loc.

muchia decupata de jos se clipseza de un alt element fix, in final e ca si cum ai avea 2 muchii in forma de T, imbinate una in alta..nu stiu cum sa explic mai bine.

ba da, poate sa falfaie de la vant.

eu am distrus ambele apratori asa, pana m-am prins cum se monteaza corect. pe stanga am nenorocit-o in parcare la afi palace, unde sunt bordurile mai inalte si a doua, eram la drum intins, si masina din fata a deranjat lesul unui caine mort. am atins si eu acel caine, neputand sa evit si mi-a agata aparatoarea care s-a rupt pe loc.

muchia decupata de jos se clipseza de un alt element fix, in final e ca si cum ai avea 2 muchii in forma de T, imbinate una in alta..nu stiu cum sa explic mai bine.

Am scris mai sus, montajul corect presupune prinderea in cele 5 suruburi plus intrepatrunderea cu tunelul de aer de la discuri, piesa nr 7 din schema.

Daca este prinsa cum trebuie, nu ai cum sa harai cu roata in aparatoare, doar sa ai suspensia praf.

Am atasat o schema de pe realoem.

Aparatoarea se prinde cu suruburi in dreptul punctelor incercuite cu rosu (jos de bara fata cu 2 suruburi iar sus de aparatoarea mare cu 3 suruburi), si se intrepatrunde cu tunelul de aer (piesa 7) ce raceste discurile in dreptul sagetii.

Daca e montata corect, nu are cum sa "falfaie" de la vant sau gropi etc

Problema e ca cele doua gauri de jos din schema pusa de tine raman asa, adica n-am de ce sa le prind.

Problema e ca cele doua gauri de jos din schema pusa de tine raman asa, adica n-am de ce sa le prind.

Inseamna ca pe interiorul barii fata s-au rupt prinderile suruburilor. Se poate rezolva artizanal asta cu 2 profile L de tabla gaurite cu un burghiu de 8 pentru patrunderea suruburilor.

Iti zic din experienta ca si eu am avut rupte urechile barii. Degeaba vei schimba iar aparatorulile daca nu rezolvi si prinderea de jos..

Am atasat o poza sa iti faci idee la ce ma refer. Nici bara asta nu e cum trebuie, mai are doar o ureche din 4..si aia pe duca

post-7156-0-12192400-1369148008_thumb.jpg

Edited by yitzack

Inseamna ca pe interiorul barii fata s-au rupt prinderile suruburilor. Se poate rezolva artizanal asta cu 2 profile L de tabla gaurite cu un burghiu de 8 pentru patrunderea suruburilor.

Iti zic din experienta ca si eu am avut rupte urechile barii. Degeaba vei schimba iar aparatorulile daca nu rezolvi si prinderea de jos..

Si profilele alea de ce le prind?

Poti incerca sa le comanzi pe original, aici am dat 90 ron pe amandoua noi OEM.

Cu placere.

Pai stiu cat costa, ca doar asta de care vorbesc am schimbat-o o data, deci nici doua luni nu are ca s-a ros; cealalta de pe partea dreapta e si ea roasa dar pe aia n-am schimbat-o niciodata, deci le iau pe amandoua (15€ bucata) si + senzorul de temp extrioara, vreo 30€, toate OEM.

Te-a blestemat pisica ca nu ai luat-o cu tine :hyper:

Sa stii!!!!:frantics: Ce sa ma blesteme ca aseara am patit-o grav!!!:( Am luat o piatra aruncata de roata unui tir si mi-a facut o "pisda" de vreo 30 cm, din margine din dreapta s-a intans bine spre mijloc.:bashwall: Problema mai grava este ca m-am fwtwt in cur pt 50€ in + pe an la asigurare (defapt nici nu m-am gandit ca mi se va intampla ceva) ca altfel aveam inclus si geamurile in asigurare. Acum ma costa vreo 450€ schimbatul parbrizului.:censored:

Problema mai grava este ca m-am fwtwt in cur pt 50€ in + pe an la asigurare (defapt nici nu m-am gandit ca mi se va intampla ceva) ca altfel aveam inclus si geamurile in asigurare.

uite cum mi-am gasit masina de firma intr-o dimineata...

Am facut sesizare la politie, mi-au dat un "numar inregistrare incident", m-am dus la asigurare si una de acolo imi zice, cu un ranjet de satisfactie:

Ea: Stiti ca geamurile nu intra in asigurare?

Eu: Am polita separata pentru ele.

Ea: Aaaaa, pai atunci sunteti asigurat.

Eu: Pai atunci de ce nu m-ati intrebat din prima daca am sau nu polita separata?

Din pacate nu a fost doar parbrizul, ci se vede ca au fost lovite si plafonul si stalpul A. Oricum, pe scurt, am avut masina inapoi in 3 zile.

Cineva a avut ceva cu masina mea, se vede ca parbrizul a fost lovit cu bata, teava sau cine stie ce...

post-14059-0-50678100-1369203661_thumb.jpg

post-14059-0-18914700-1369203671_thumb.jpg

Edited by Rares_CJ

Cat platesti acum in total si ce ai inclus?

Pai in jur de 1800€ pe an si am inclus pe dreacu' n-am nimic inclus practic este asigurarea minima obligatorie. Greseala mea ca nu m-am gandit niciodata ca mi se poate intampla ceva la masina. Urmatoarea asigurare va include pe langa gamuri, furtul si incendiul (asta in cazul in care o voi mai avea).

uite cum mi-am gasit masina de firma intr-o dimineata...

Am facut sesizare la politie, mi-au dat un "numar inregistrare incident", m-am dus la asigurare si una de acolo imi zice, cu un ranjet de satisfactie:

Ea: Stiti ca geamurile nu intra in asigurare?

Eu: Am polita separata pentru ele.

Ea: Aaaaa, pai atunci sunteti asigurat.

Eu: Pai atunci de ce nu m-ati intrebat din prima daca am sau nu polita separata?

Din pacate nu a fost doar parbrizul, ci se vede ca au fost lovite si plafonul si stalpul A. Oricum, pe scurt, am avut masina inapoi in 3 zile.

Cineva a avut ceva cu masina mea, se vede ca parbrizul a fost lovit cu bata, teava sau cine stie ce...

Imi pare rau pentru cele intamplate insa bine ca ti-ai reparat-o. Deaia e bine sa te gandesti putin inainte de a face o asigurare, din pacate eu nu m-am gandit. Si nu e vorba de bani, ca si-asa platesc o caruta de bani la asigurare, pur si simplu nu mi-a trecut prin minte in momentul cand am incheiat polita.

Singura cale la care m-am gandit eu, este s-o las asa pana la urmatoarea asigurare, si dupa aceea sa includ si geamurile in viitoarea polita, apoi sa ma duc s-o fac pe asigurare.

Edited by Catalin BMW

Pai in jur de 1800€ pe an si am inclus pe dreacu' n-am nimic inclus practic este asigurarea minima obligatorie. Greseala mea ca nu m-am gandit niciodata ca mi se poate intampla ceva la masina. Urmatoarea asigurare va include pe langa gamuri, furtul si incendiul (asta in cazul in care o voi mai avea).

Si noi ne plangem pentru cat platim RCA in RO :)

catalin ,am vazut ca locuiesti in italia,la ce motor platesti asigurarea aia !?am sa fiu un pic off:care mai intrati pe aici vedeti ca am facut un topic cu o "mica" problema la masina mea,va rog careva care are idei sau pareri sa intrati un pic !

!!!!drumuri bune tuturor!!!!

catalin ,am vazut ca locuiesti in italia,la ce motor platesti asigurarea aia !?am sa fiu un pic off:care mai intrati pe aici vedeti ca am facut un topic cu o "mica" problema la masina mea,va rog careva care are idei sau pareri sa intrati un pic !

!!!!drumuri bune tuturor!!!!

La un motor de 3000 cmc....mellow.png