Jump to content

Am schimbat amortizoarele si de noi au iesit 70%

FANATIC

Recommended Posts

Am schimbat astazi amortizoarele pe fata si dupa ce le-am schimbat am zis sa fac un test de amortizoare (asa de curiozitate ...).Rezultatul ...naspa 70%.

Amortizoarele sunt Monroe E4914

Masina E46 318d/2002

Voi ce parere aveti despre aceasta problema ,eu sunt chiar revoltat , cu cele vechi aveam 53% fata 82% spate.Exista ceva reglementari in privinta amortizoarelor (cand se considera ca nu sunt conforme si se dau inapoi la garantie)

Anul trecut cand am facut ITP-ul aveam 70% fata si 83% spate.

Dupa 2 saptamani o sa ma duc sa repet testul si daca tot asa este cred ca mai pun ceva si iau Sachs.

Astept cu interes parerile voastre.

Problema e probabil de la modul de testare.

Sistemul nu e precis. Si daca nici nu este setat in functie de tipul masinii, erorile sunt foarte mari.

Eu aveam o masin care se legana ca o barca. Dar la test mi-a oesit ca amortizoarele sunt OK, undeva peste 70%. Cand le-am schimbat am vazut ca de fapt erau varza, 0% eficacitate.

Nu sunt cele mai ieftine.Urmatoarele sunt Sachs.Mai ieftine ca Monroe sunt o gramada.

Aveti ceva experiente cu schimbatul amortizoatrelor si dupa aceea facut test si iesit 98% sau ceva de genul ?Puteam sa iau Kayaba putin mai ieftin dar am ales Monroe.

La 70% amortizoarele sunt ok. De fapt 70% nu inseamna ca ele mai sunt bune 70%.

Mie la X3 mi-a "curs" cel de pe stanga fata si l-am schimbat.

Inainte sa-l schimb, cel defect arata 4% si restul de 3 amortizoare 73%. Dupa ce l-am schimbat nu am mai facut testul dar amortizorul defect era ca o seringa, nu facea nimic, era zero barat.

Asadar, daca le-ai pus si iti da 70%, stai relax, e ok.

• Like 1

Rezultatul depinde de mai multi factori. S-a zis si mai sus.

Un amortizor mai dur o sa dea un numar mai mare. Unul mai moale un numar mai mic. D-aia spun ca in principiu, e ok.

Imaginati-va cum e sa te duci cu o masina de ultima generatie cu amortizoare reglabile, active ;)

Nu o sa fie nimic deosebit dupa ce vei mai merge cu ele ;)

Edited by d-rive

Maine o sa trimit sa faca test un coleg care a pus tot Monroe reflex de curand sa vadem la el cum stau lucrurile (de curiozitate).Daca lucrurile stau altfel le dau inapoi si-mi pun Sachs.

E normal rezultatul dar nu prea stiu de ce nu ai luat sachs..

De tampit ce pot sa zic.De la ce proportii le primesc inapoi furnizorii ?

@Fanatic, nu ne-ai spus cum merge masina cu amortizoarele noi.

pana la urma asta conteaza, nu ce spune un banc de testare orientativ..

Masina se comporta ok.Inainte pe denivelari mai intra abs-ul cateodata.Acum are aderenta tot timpul.Ca idee nu este rigida.Am motorizare de mosi nu de masina sportiva.La mersul meu pana la gradinita si servici e ok ca merg mai batraneste , doar pe autostrada o calc .

eu cred ca te vor tine mult si bine daca reusesti sa le feresti de gropile mari.

personal am mers pe Boge, insa am auzit de cazuri in care si acestea au cedat relativ repede, desi sunt in topul preturilor..