Jump to content

cum se simt 225/50/16 pe e46 ?

legioneee22

Recommended Posts

la siguranta: o sa ai o franare mai buna,o sa stea mai bine pe curbe...

trebuie sa le ai trecute si in carte

la confort :o sa fie mai rigida un pic

aaa, o sa consume ceva mai mult(cam cu 1 litru) si o simti efectul :Tramlining

Edited by B 74 COX

Vara sunt ok exceptie facand drumurile cu santuri aparute in carosabil ca urmare a traficului greu si/sau caldura excesiva. Dau exemmplu drumul Buzau-Mizil unde e un cosmar sa mergi in linie dreapta sau sa incerci depasiri cu 225/50/16. A fost unul din motivele pentru care am trecut la 205/55/16.

Vara sunt ok exceptie facand drumurile cu santuri aparute in carosabil ca urmare a traficului greu si/sau caldura excesiva. Dau exemmplu drumul Buzau-Mizil unde e un cosmar sa mergi in linie dreapta sau sa incerci depasiri cu 225/50/16. A fost unul din motivele pentru care am trecut la 205/55/16.

mersi de informatii cred ca raman pe 205 la ce drumuri sant prin iasi ....

daca aveti cauciucuri bune si bucsaraia pusa la punct + geometria ok , nu sunt probleme, eu conduc cu o mana prin santuri d-alea facute de tiruri pe centura 225/45/17 , tot asa era si cu 225/50/16

daca se pun cauciucuri sh , sa nu aveti pretentii nici de la 205 :)

Edited by Krebs

Si eu sunt de acord cu Asterix, cel putin asa a fost la mine.

Am luat rotile pe 17 cu niste cauciucuri sh dunloop(pe fata) si ma tragea fata la modul grav de tot cum aparea ceva neregularitate pe sosea, adica ti se facea si frica sa nu sari in sant, am pus cauciucuri noi si se merge super relax.

Edited by Krebs

Daca intri cu 200km/h intr-o curba periculoasa,pe timp de iarna,cu cauciucurile de 225/50/16 poti avea un mic disconfort.

Facem exceptie la partea cu iarna, dar disconfortul de unde ?

la siguranta: o sa ai o franare mai buna,o sa stea mai bine pe curbe...

trebuie sa le ai trecute si in carte

la confort :o sa fie mai rigida un pic ???

aaa, o sa consume ceva mai mult(cam cu 1 litru) si o simti efectul :Tramlining

Astea cu 1 litru la suta sunt basme din popor, iar daca pune doar spate ce tramlining sa simta.

daca aveti cauciucuri bune si bucsaraia pusa la punct + geometria ok , nu sunt probleme, eu conduc cu o mana prin santuri d-alea facute de tiruri pe centura 225/45/17 , tot asa era si cu 225/50/16

daca se pun cauciucuri sh , sa nu aveti pretentii nici de la 205 :)

+1

eu am cauciucuri 225/45/17 pe fata si vreau sa pun 235/40/17 o sa fie diferenta mare? in sens pozitiv sau negative? mai controleaza politia dimensiunea cauciucurilor?

225/45/17 fac pereche cu 245/40/17 sau 255/40/17

sal

as vrea sa schimb cauciucurile de pe spate 205/55/16 cu altele 225/50/16.

ce as vrea sa stiu este ce probleme pot aparea? acum vara si iarna ?

ma refer la confort siguranta etc

Vara o sa fie perfect, confort, siguranta ...

Iarna ma gandesc ca o sa schimbi si tu anvelopele.

Pfu, et-ul(is-ul) standard pt un seria 3 e46 este intre 34 si 50, acum pe orice janta oe indiferent de dimensiune se poate pune standard urmatoarele marimi de anvelope:

195/65/15

205/60/15

205/55/16

225/50/16

225/45/17

245/40/17

255/40/17

225/40/18

255/35/18

Ai vrut sa zici tramlining... Si cum ai ajuns la aceasta concluzie?:)

La concluzia asta am ajuns de mult neavand niciodata tramlaining avand anvelope intotdeauna foarte bune fiind foarte mirat de ceea ce citesc aici pe forum, si acum 2 saptamani am trait/testat/rezolvat aceasta problema.

Mai pe scurt, ca sa nu-mi tocesc aiurea anvelopele de iarna am luat de la un prieten un set de anvelope bridgestone sh pt a le folosi pana a pune anvelope noi. Efectul a fost dezastruos, tramlining la GREU, chiar mi-era frica sa conduc masina cu mai mult de 80km/h.

Am pus anvelope noi si tramlining-ul a disparut total ca prin minune.

Nu sunt recomandate anvelopele cu pereti laterali f tari sau XL (extraload), asta din ce m-am documentat si pe alte forumuri de afara inainte de a lua anvelope.

Nu sunt recomandate anvelopele cu pereti laterali f tari sau XL (extraload), asta din ce m-am documentat si pe alte forumuri de afara inainte de a lua anvelope.

Perfect adevarat, ce anvelope ti-ai luat acum ?

Atentie daca ai DSC trebuie sa respecti aceiasi dimensiune la toate cele 4 anvelope.

Partial adevarat, trebuie sa ai (aprox.) acelasi diametru la roti atat fata cat si spate.

Eu am avut pe masina 215/45 cu 225/45 si aveam eroare de ABS.

Partial adevarat, trebuie sa ai (aprox.) acelasi diametru la roti atat fata cat si spate.

Eu am avut pe masina 215/45 cu 225/45 si aveam eroare de ABS.

Ai dreptate colegul, raza de rulare trebuie sa fie egala, dar este foarte greu sa gasesti asta. Cu cat estediferenta mai mica cu atat eroarea DSC o sa apara la viteze mai mari, ceea ce zic eu este cu atat mai periculos.

Perfect adevarat, ce anvelope ti-ai luat acum ?

Initial mi-am luat 2 bucati pt fata Matador Hectorra 2 (sunt facute de continental chiar la fabrica continental de anvelope de camioane din polonia) si cand am observat ca diferentele sunt insesizabile fata de Continental am mai luat rapid 2. Le-am gasit la 345 ron/buc si sunt foarte multumit de ele.

Pana acum am avut doar Continental sau GoodYear ca si anvelope noi.

post-11245-0-92656400-1369387629_thumb.jpg

Fals complet pt ca ai diametrul aprox. la fel, probabil asta vroia sa zica si colegul mai sus.

205/55/16 are banda de rulare 1985.2 mm

225/50/16 1983.6 mm

225/45/17 1992.7 mm

245/40/17 1972.3 mm

255/40/17 1997.4 mm

varianta 225/45 cu 245/40 este cea mai intalnita, dar ideal este 225/45 cu 255/40, este lesne de inteles de ce

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.