Jump to content

cum se simt 225/50/16 pe e46 ?

legioneee22

Recommended Posts

Eu am pus 225/50r16 in loc de 205, si pot sa spun ca nu am facut o alegere buna. Masina este putin mai lenta in accelerare pt ca rotile au devenit mai grele, pe langa acest lucru masina a devenit mai putin precisa pe viraje, poate si din cauza faptului ca jantele au 7J.

Vorba unui coleg, care postase pe topicul de jante Z-Perf.. punem jante mai mari cu anvelope prea late pe motoare de 2000cm3 si apoi ne vaitam ca ne face un 1.9TDI.

Initial mi-am luat 2 bucati pt fata Matador Hectorra 2 (sunt facute de continental chiar la fabrica continental de anvelope de camioane din polonia) si cand am observat ca diferentele sunt insesizabile fata de Continental am mai luat rapid 2. Le-am gasit la 345 ron/buc si sunt foarte multumit de ele.

Bun pretul, de unde le-ai luat ?

Acum 2 ai am vrut sa imi iau si eu modelul asta, dar era aparut de curand si nu prea am gasit review-uri. Poti sa imi dai un feedback mai detaliat.

Eu am pus 225/50r16 in loc de 205, si pot sa spun ca nu am facut o alegere buna. Masina este putin mai lenta in accelerare pt ca rotile au devenit mai grele, pe langa acest lucru masina a devenit mai putin precisa pe viraje, poate si din cauza faptului ca jantele au 7J.

Vorba unui coleg, care postase pe topicul de jante Z-Perf.. punem jante mai mari cu anvelope prea late pe motoare de 2000cm3 si apoi ne vaitam ca ne face un 1.9TDI.

Wtf, ai jantele din fonta ? 225/50 spate sau fata ?

Conteaza mult si suportul(janta), sa iti ofere un echilibru bun greutate anvelopa versus janta.

Eu am motor de 1.6 si jante pe 17, dar sunt cele mai usoare jante OE facut pt e36, adica 8,2 kg.

Fals complet pt ca ai diametrul aprox. la fel, probabil asta vroia sa zica si colegul mai sus.

205/55/16 are banda de rulare 1985.2 mm

225/50/16 1983.6 mm

225/45/17 1992.7 mm

245/40/17 1972.3 mm

255/40/17 1997.4 mm

varianta 225/45 cu 245/40 este cea mai intalnita, dar ideal este 225/45 cu 255/40, este lesne de inteles de ce

Sa va spun cum am invatat eu ca se calculeaza raza de rulare, iar de aici se poate calcula si lungimea benzii de rulare.

De exemplu la o anvelopa de 205/55 r16

205 este latimea benzii de rulare exprimata in milimetri.

55 reprezinta cate procente din banda de rulare are talonul, adica 205*55/100=112,75 milimetri.

16 reprezinta diametru jantei exprimat in inch, un inch are 25,4 milimetri.

asadar raza de rulare este 112,75 + 16*25,4/2 = 315,95 milimetri.

Stiind raza cercului se poate afla lungimea benzii de rulare prin simpla formul a lungimii cercului 2*pi*r.

Edited by Costi9b

Wtf, ai jantele din fonta ? 225/50 spate sau fata ?

Conteaza mult si suportul(janta), sa iti ofere un echilibru bun greutate anvelopa versus janta.

Eu am motor de 1.6 si jante pe 17, dar sunt cele mai usoare jante OE facut pt e36, adica 8,2 kg.

Jante style 282, toate 4 la fel (Bridgestone Turanza ER3000)

10.3kg/janta (nu sunt cele mai usoare).

Nu te gandi ca efectul este foarte pronuntat insa exista.

O sa-mi iau un set de anvelope cu latimea de 205 si o sa ma multumesc cu aspectul stock, acceleratia si feelingul original.

10kg janta + 10kg anvelopa rezulta un 20kg, probabil s-or simtii

Eu am cantarit acum 2 ani o roata pe 17 cu anvelopa barum bravuris 215/45/17 si avea 16.5kg, dupa ce mi-am luat niste anvelope sava intesa uhp mi-a dat 17kg.

Bun pretul, de unde le-ai luat ?

Acum 2 ai am vrut sa imi iau si eu modelul asta, dar era aparut de curand si nu prea am gasit review-uri. Poti sa imi dai un feedback mai detaliat.

best-tyres shop (viarom) ii gasesti si pe net iar ca review as spune 95% continental la pret de 60% continental.

mai poti citi si aici: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Matador/MP-46-Hectorra-2.htm

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.