Jump to content

Troncanit la denivelari mici

Dr.Cipry

Recommended Posts

Salut, am un troncanit cand trec peste denivelari mici, pun frana la viteze mici sau cand plec de pe loc.

Am desfacut bieleta antirului de la capatul barii de torsiune si nu ea e vinovata ( ea e singura ce nu e schimbata pe masina )

Daca ma apas un pic 1-2 cm pe masina face un zgomot ca si cum ar lovi ceva in zona flansei telescopului.

Telescoapele nu-s curse si dupa parerea mea lucreaza ok.

Poate sa fie zgomot de la flansa aia ? Se aude sus in zona unde e prinsa flansa, nicidecum jos si doar la apasari cu cursa mica a telescopului ( ca o hatzaiala, nu stiu cum sa zic )

Cand ajung cu roata pe denivelari am senzatia ca vibreaza si nu se aseaza cum trebuie pe drum.

Ms.

Edited by Dr.Cipry

Salut, am un troncanit cand trec peste denivelari mici, pun frana la viteze mici sau cand plec de pe loc.

Am desfacut bieleta antirului de la capatul barii de torsiune si nu ea e vinovata

Ms.

aia e, numai ca e capatul celalalt,de pe amortizor, acolo se strica, nu la bara...

daca n-ai cheie speciala,nu desface,ca-i rupi burdufu´,la amortizor e pozitia mai nasoala, nu poti sa tii contra fara o cheie de 17 extraplata.

daca nu vrei sa mergi la service,baga-te sub ea si strange-n pumn capatul dinspre amorizor,si unu sa-i faca balans...

pe dreapta se strica mai repede.

Eu am desfacut bieleta antirului in partea de jos, si am facut balans pe masina,am si mers cu ea in fata garanjului si la fel haraie ceva in zona flansei, de aia ma gandesc ca nu e bieleta.

Sa fie tot ea responsabila chiar daca am desfacuta de pe bara de jos ?

Teoretic nu ar mai trebui sa lucreze daca sta numai spanzurata de partea de sus ( am repus-o la loc apoi )

Ea ar putea sa deie si senzatia ca roata parca nu sta pe drum, sare peste gropile mici si se simte ciudat, elestica cumva, ca si cum nu ar lucra telescopul la micile denivelari ?

Edited by Dr.Cipry

Cand apesi pe masina scoate si capacul din capatul flansei si vezi daca vine de acolo zgomotul.

nu, zgomotele se transmit, flansa aia e un rulment ,practic, n-are ce sa cloncane acolo.

daca nu te pricepi, mai bine mergi la un mecanic sa-i faca o inspectie de rampa, eu asa as face.

la mine cloncanea pe dreapta, o balansam de barele de pe plafon,si la fel se transmitea in capul amortizorului(in flansa), dar la control a fost pivotul bieletei de pe amortizor, are un miez de plastic(teflon cred) care in timp se rupe si capata joc.

asa ca nu mai pierde timpu´si du-o la un mecanic care stie meserie...

Pai nu trebuie sa o balansez foarte tare, numai daca ma pun un pic pe ea "caraie", si repet cu bieleta prinsa doar in partea de sus, iar jos desfacuta, face la fel.

O sa merg la un mecanic, acuma nu dispun de timp, saptamana viitoare.

PS: exclus bascule, capeti de bara sau busca aceea mare

PS: Pe drum cubic nu se aude nimica, doar denivelari mici.

• 2 weeks later...