Jump to content

E92 330xd

cataxxl

Recommended Posts

Cand am condus 330xd-ul de 245CP pe serpentine la Bran, ne chinuiam sa o facem sa derapeze...macar un pic :)

Mie mi-a fost frica sa ii dau atat de tare incat sa derapeze pe curbe, desi intram destul de tare.

Un coleg insa a reusit performanta intr-o curba mai stransa, fiind si un pic de nisip pe jos.

Oricum, masina sta ca pe sine...iti ofera o impresie de siguranta incredibila.

Nu te supara pe mine,dar exagerezi ...... Cum naiba sa nu derapeze ? Daca nu aveam,probabil imi inchipuaim ca ar fi asa,insa,cu tot xDrive-ul lor,le fac sa derapeze in curbe fara echivoc :angry:

Evident ca daca dezactivezi ESP-ul sau daca intrii cu 120 intr-o curba stransa derapeaza ca toti dracii dar noi vorbim de condusul putin peste limita cu toate sistemele de asistare activate.

Probabil ca FRE conduce ca la raliu daca ajunge sa derapeze in curbe cu un x-drive :hyper: In tot cazul sunt multe diferente intre masinile noastre.

Am avut sistemele activate, insa asta a fost realitatea...chiar nu as avea de ce sa mint :)

E drept, drumul nu era chiar o sosea larga unde sa ii poti da foarte tare. Ne-am jucat pe niste serpentine foarte stranse, pe un drum asfaltat de prin Bran care urca destul de abrupt...deci probabil nu reuseam sa prindem o viteza suficienta cat sa derapeze in curbe. Oricum senzatia a fost sublima.

Cu masina mea (e46-330d-184cp), acelasi stil de condus pe acel drum, imi cam fugea la toate curbele.

Am avut sistemele activate, insa asta a fost realitatea...chiar nu as avea de ce sa mint :)

E drept, drumul nu era chiar o sosea larga unde sa ii poti da foarte tare. Ne-am jucat pe niste serpentine foarte stranse, pe un drum asfaltat de prin Bran care urca destul de abrupt...deci probabil nu reuseam sa prindem o viteza suficienta cat sa derapeze in curbe. Oricum senzatia a fost sublima.

Cu masina mea (e46-330d-184cp), acelasi stil de condus pe acel drum, imi cam fugea la toate curbele.

Adica mergeai doar kickdown dintr-o curba in alta, si luai curba fara sa mai franezi inainte, si vrei sa zici ca nu ai derapat deloc? :pirate:

Edited by Kenbobo
  • Like 2

Asta e cumva analiza pe text? Am expus experienta mea si atat, fiecare crede ce vrea mai departe.

Oricum a fost acum multi ani, deci nu mai tin minte chiar toate detaliile, cand am accelerat, cat de tare, cand am franat...cert e ca masina s-a comportat impresionant.

Mie asa mi s-a parut...atunci cel putin. Era prima data cand conduceam un x-drive, iar comparativ cu a mea, statea super pe curbe.

Are si un motor suficient de capabil pentru un condus sportiv.

Fa un drive test odata daca ai ocazia, dar nu pe sosea dreapta, ci undeva la munte, pe niste serpentine. Ah...si e de preferat sa nu fie masina ta sau a unui prieten, ca sa vezi intr-adevar ce poate :p

Masina avea cateva mii de km, avea anvelope de vara practic noi - roti pe 17"

Edited by mikken

Sper sa am ocazia asta intr-o zi.

Si ai dreptate: daca ar fi masina mea parca nu as putea incerca sa scot maximul din ce poate. As avea unele retineri :))

Chiar m-ai facut curios.

Se ofera cineva pt un testdrive? :shifty:

Edited by Kenbobo

Sper sa am ocazia asta intr-o zi.

Si ai dreptate: daca ar fi masina mea parca nu as putea incerca sa scot maximul din ce poate. As avea unele retineri :))

Chiar m-ai facut curios.

Se ofera cineva pt un testdrive? :shifty:

Eu :flowers:

• Like 1

Fredie a ta nu e buna ca derapeaza usor :p

Pai da....macar sa traiasca senzatii tari :LMAO: Acum lasand gluma la o parte,exprimarea ta a fost de asa natura sa dea nastere la discutii,pentru ca ai afirmat ceva de genul ca v-ati chinuit sa o faceti sa derapeze si nu ati prea reusit.La un mers normal,chiar alert,intr-adevar sta ca pe sine,insa daca ii testezi limitele fara sa dezactivezi nici un sistem,nu prea mai este acelasi lucru,ai vazut ca si trenurile mai deraiaza :LMAO:

• Like 1

• 1 month later...
  • 4 weeks later...

Va multumesc baieti!

Nu am stabilit urmatoarea intalnire, probabil cand vremea ne va permite vom face un anunt aici pt cei doritori. Intanirea va fi undeva in Pitesti, avem mai multe variante dar sa vedem unde se voteaza.

http://thumbnails104.imagebam.com/30308/0093a2303077913.jpg

Edited by cataxxl

• 1 month later...
Cata,vin-o pe la noi prin Bucuresti,sa vezi ce s-a ales dupa iarna asta,mergi linistit si deodata te trezesti cu un crater pe carosabil ; am ajuns sa merg ca pensionarul pe drumurile necunoscute,ca fapt divers si daca nu aveam 19" si rulam cu 16" tot atent eram,insa cum ai mentionat si tu,pacat ca nu te poti bucura de masina si de placerea de a conduce.