Jump to content

Ziua si ACCIDENTUL GRAV

X X L

Recommended Posts

2 hours ago, Alex3245 said:

r/Roumanie - O statistică 📊 în care România nu este pe ultimul loc în U€

Pare ca suntem top pe accidente 😄, astia din Norvegia, Suedia sunt cu masinile electrice care merg incet si nu au accidente :))

Incredibil... si situația asta pesista de ani de zile. Ai noștri politicieni sunt ocupați cu alte chestii mai importante, gen afacerea Nordis...

Adevarul este ca in trafic observ tot mai multa agresivitate si inconstienta. Tot mai des observ urmatorul aspect : ma asigur inainte de un sens giratoriu (In Brasov avem plin de sensuri de acest fel, unele mari, cu multe benzi, cam aglomerate in ultima vreme) si intru in sens, soferul masinii din stanga, desi vine cu viteza mica si ai tot timpul din lume, nu il incurci, etc, accelereaza cand vede ca te-ai bagat si apoi franeaza ca un tampit si te injura/claxoneaza. Sa nu ai tu simt de autoconservare si sa te napustesti ca boul.... Sau cand il depasesti pe unul pe DN, te trezesti dupa cateva sute de metri cu flash-uri sa treaca „boss-ul”, apoi vezi ca a facut intentionat toata treaba si a riscat inutil deoarece reduce ritmul si nu se grabeste. Romanii isi merita accidentele. La un bizon d-asta merita sa ii tragi o mama de bataie sa vada ca nu e singur pe sosea. Noroc cu aplicatia de la MAI ca acum poate tot omul sa raporteze comportamentul agresiv.

Si daca am avea sosele ca in Austria, tot nu ar fi suficient pt unii. 

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/cum-functioneaza-aplicatia-mai-prin-care-poti-reclama-soferii-agresivi-in-trafic-au-fost-inregistrate-zeci-de-sesizari-in-doua-zile-2986251

Edited by Cosminbad

Dupa ce sunt gata autostrazile, romanii mai au nevoie de 15-20 ani sa invete sa circule pe ele 😄 

Cand faci Oradea - Bucuresti 600km in 9-10 ore sau poate mai mult daca de ajuta bunul Dzeu si mai dai de-un accindent pe Valea Oltului sau niste lucrari in plin sezon, n-ai cum sa ramai intreg cu capul. Vorbesc de aia care circula mai mult, nu aia care merg odata la 10 ani distante mai mari.

X3-ul actual l-am luat din Oradea de la GW la inceput de Octombrie si mi s-a parut horror portiunea intre Oradea si Cluj.  Macar am avut timp sa ma obisnuiesc cu masina stand mai mult in coloana.  Dupa aceea, pana la BV am ajuns relativ repede pe  autostrada Cluj - Sebes - si apoi DN Sibiu - Fagaras - BV.  De evitat Sighisoara - Brasov pe DN 13 ca e plin de accidente zilnic. Am avut cativa ani de facut zilnic drumul ala si puteam face un almanah cu cate accidente am vazut/evitat.

sskkaa stiu ce zici cu calatoriile lungi, in toata Europa am mers cu autoturismul, peste tot sunt probleme in sezon cu aglomeratia si circulatul bara la bara/accidente pe autostrazi, dar soferii nu sunt asa salbatici ca la noi, nu te enervezi la orice pas.

Ca sa ma duc in Croatia la mare, ma sui aici pe autostrada, si ma dau jos acolo, chiar daca e aglomerat tot se circula mai mult decat decent.

Ca sa ma duc la Mamaia, cam aceeasi distanta, fac 50% in plus ca timp, si ma enervez de 1000% mai mult, riscandu mi viata de ... ( completati voi procentele ) % mai mult.

O parte din soferi se vor civiliza cu suplimentarea numarului de km de autostrada, o partea din pacate nu ii vei putea civiliza niciodata pentru ca au in sange tzigania si salbaticia. Poate peste vreo 2 generatii sa se mai schimbe ceva...

• De acord! 1

Trebuie puse camere și amenzi drastice, ca în vest, altfel nu o sa se întâmple nimic.

Cum va explicați ca afara majoritatea romanilor merg mult mai cuminte decât în tara? De frica amenzilor și a camerelor, dar trebuie implementate masuri unitare la nivel național, ceea ce nu se va întâmpla prea curând.

• De acord! 1

Multi visati la vest, dar se traieste in est, cam asta e geografia si nu se poate schimba.

Si acum explicatie la constatarea ta, multi romani merg cuviincios pe afara pentru ca nu sunt de-ai locului(nu cunsosc zona), nu cunosc limba(implicit se uita la chipuri/semne), nu vor sa isi asume o amenda in euro(cu doua sau 3 cifre).

Noua in tara nu ne trebuie camere de supraveghere, noua in tara ne trebuie politie care sa aplice sanctiuni, nu sa fie doar purtatori de uniforma. Sunt multi viteji chiar si pe aici cu "viteze" mari de croaziera, cu centuri false, cu stationari/opriri unde ii taie capul, si alte acte de superioritate.

Ordinea si disciplina se invata de la fapte marunte pana la cele mari.

• De acord! 2

dpmdv pasii sunt:

1) educatia, de acasa/scoala, etc...aici isi pun cam toti bazele comportamentale si a bunului simt, reguli, etc.

2) scoala de soferi care este cum este, si f multe permise se obtin doar pe spagi... romanul de rand se chinui cu sofatul dupa scoala de soferi

3) reguli de circulatia si amenzi corespunzatoare, APLICATE la fel de corespunzator... ( dar degeaba le ai pe asta, daca nu le aplica nimeni la sange, sau daca mai ciupim de-o spaga... sincer tot mai rar aud de d-astea, dar parca tot nu e suficient ... )

Regula de baza a educatiei ar trebui sa fie "ce tie nu iti place, altuia nu face".

Scoala de soferi nu este obligatorie, nu toti au indemanare, implicit dupa caz.

Sanctiunile trebuie aplicate de organ cu aplecare spre dreptate si buna ordine.

Later edit:
Un individ se poate naste cu educatia in familie sau nu, dar se poate educa sa fie un bun cetatean.

Unii chiar daca au indemanare, nu au abilitatea de a se integra in trafic.

Echilibru dintre cele doua de mai sus, este conditia minima pentru viata de conducator auto.

Educatia la cine nu o primeste de mic, ramane doar cu forta si sub forme nenaturale, dpmdv. Cand e prea tarziu, e greu sa-l educi, schimbi mentalitatea.

Clar soferia nu e pentru toata lumea, si tocmai de aia, multe fenomene care n-au nicio veleitate AU carnet si CIRCULA pe sosele, fiind bombe cu ceas. Aici mai adaug pe langa scoala de soferi/carnet, si ITP-ul facut pe bune la toate cazanele ordinare.

De la trebuie pana la a fi aplicate la sange, e drum lung. Dar trebuie inceput de undeva. Totusi, a gresi e omoneste, si de multe ori cu bun simt si respect, mai scapi daca nu calci grave si iremediabil pe bec, doar din bunavointa politistilor.

Din păcate la capitolul educație stam foarte prost, noi ca popor, nu individual... Un banc de care mi-am adus aminte cu ocazia asta, care este amuzant dar spune multe despre nivelul de educatie:

La cascada Niagara , mai multe autobuze cu turisti:
- Oh, Mein Gott! Das ist wunderschön!
- Ah! C'est Fantastique!
- Wow! It's Wonderful! Magic!
- Bagami-as...

• Haha 1