Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Noul meu E46, cu mici probleme

Samzzy

Recommended Posts

Salut, este primul meu post pe forum, tocmai mi-am cumparat un 320d din 2000, adus din germania, cu 250.000km+ si m-am gandit sa va cer parerea cu privire la problemele pe care le are inainte sa merg la service sa ii fac o revizie cap-coada.

Prima problema ar fii atuncea cand calc ambreiajul si bag in prima viteza sau masarier. Exact in momentul inainte sa intre in viteza(nu dupa ce a intrat de tot, ci in momentul cand imping schimbatorul sa bag in an 1-a ) se aude din partea din spate un "Bum", nu pot sa explic exact zgomotul, ca si cum s-ar auzii un bass de la o melodie. Am mai citit pe forum ca poate fii flansa cardan sau alte lucruri.

A doua problema ar fii ca trebuie schimbate bratele fata si bieletele, ce producator recomandati? Mentionez ca are suspensie sport si jante pe 18", asa ca imi trebuie piese mai rezistente si calitative. Dar sa fie raport/calitate/pret, OK, nu sa dau 200E pe un brat.

Si in ultimul rand ce ulei recomandati sa pun? Sau ce ulei recomanda cei de la Bmw pentru modelul asta?

Multumesc pentru raspunsurile voastre anticipat! :thumbsup:

Salut, este primul meu post pe forum, tocmai mi-am cumparat un 320d din 2000, adus din germania, cu 250.000km+ si m-am gandit sa va cer parerea cu privire la problemele pe care le are inainte sa merg la service sa ii fac o revizie cap-coada.

Prima problema ar fii atuncea cand calc ambreiajul si bag in prima viteza sau masarier. Exact in momentul inainte sa intre in viteza(nu dupa ce a intrat de tot, ci in momentul cand imping schimbatorul sa bag in an 1-a ) se aude din partea din spate un "Bum", nu pot sa explic exact zgomotul, ca si cum s-ar auzii un bass de la o melodie. Am mai citit pe forum ca poate fii flansa cardan sau alte lucruri.

A doua problema ar fii ca trebuie schimbate bratele fata si bieletele, ce producator recomandati? Mentionez ca are suspensie sport si jante pe 18", asa ca imi trebuie piese mai rezistente si calitative. Dar sa fie raport/calitate/pret, OK, nu sa dau 200E pe un brat.

Si in ultimul rand ce ulei recomandati sa pun? Sau ce ulei recomanda cei de la Bmw pentru modelul asta?

Multumesc pentru raspunsurile voastre anticipat! :thumbsup:

Felicitari pentru achizitie insa daca tot ti-ai facut cont pe forum iti recomand sa-l rasfoiesti putin, gasesti toate raspunsurile la intrebarile tale si multe multe alte lucruri utile :geek:

Referitor la prima problema,da flansa cardan este cea care face "boom-ul".Iar a 2a ti-as recoamanda Meyle HD.

Am auzit de Meyle HD, dar am inteles ca nu se pot monta bratele daca nu am nu stiu ce piese tot marca Meyle? Sau ma insel?

Nu are nicio treaba. Totusi pentru brate as merge pe Lemforder daca ti le permiti (parca vreo 12 milioane setul).

Eu nu as fi asa sigur ca bufnitura e de la flansa cardan. Mai repede de la bucsa mare de la grup. Mai ales ca zici ca iti face doar cand schimbi viteza.

http://www.bimmer-service.ro/schimb-bucsa-diferential-bmw-e46/

De asemenea pot fi probleme la grup sau joc la planetare.

Edited by CosminE46

Nu are nicio treaba. Totusi pentru brate as merge pe Lemforder daca ti le permiti (parca vreo 12 milioane setul).

Eu nu as fi asa sigur ca bufnitura e de la flansa cardan. Mai repede de la bucsa mare de la grup. Mai ales ca zici ca iti face doar cand schimbi viteza.

M-am uitat la Meyle si cam tot 11-12 milioane costa:

http://piese-auto.anunturi-auto.4tuning.ro/piese-auto/piese-mecanica/kit-brate-suspensie-bmw-seria-3-11210424.html

Sunt mai bune Lemforder decat Meyle?

La problema cu "bubuitura", nu stiu ce ar putea sa fie, cand am cumparat-o am fost cu ea la service Bmw si a verificat-o la directie.

Prima problema ar fii atuncea cand calc ambreiajul si bag in prima viteza sau masarier. Exact in momentul inainte sa intre in viteza(nu dupa ce a intrat de tot, ci in momentul cand imping schimbatorul sa bag in an 1-a ) se aude din partea din spate un "Bum", nu pot sa explic exact zgomotul, ca si cum s-ar auzii un bass de la o melodie. Am mai citit pe forum ca poate fii flansa cardan sau alte lucruri. :thumbsup:

Da si mie imi facea la fel, am schimbat 3 grupuri pana acuma pentru ca are un joc si cand plecam tare...acum vad ca ultimu grup pus il am cam de 1 an, am schimbat si toate bucsile de pe la grup, punte...si cateodata tot se mai aude putin, dar f rar.

daca bubuitura se aude cand schimbi viteza si pleci de pe loc brusc atunci sigur este de la bucsa punte spate , cea mare.mai sunt inca 2 mici.am avut aceeasi problema , am schimbat cele 3 bucse si am scapat de problema.acum la mine se mai aude o duduiala cand bag viteza 1 si sunt pe loc.nu pot sa imi dau seama de la ce este.daca aveti vreo idee si ati mai intalnit aceasta problema astept rezolvarea.multumesc