Jump to content

Feriti-va pe strada

cos

Recommended Posts

Gata! Acum sunt si eu membru in adevaratul sens al cuvantului.....dupa ce am rupt forumul in doua, cu searchuri....sa ma informez, sa vad cum sa nu iau tzeapa...ce sa urmaresc la o masina,etc, am luat si eu un bemvan.

Tinand cont ca pot fi considerat incepator (am permis de 2 ani, dar nu am condus decat vreo 2-300 Km pana acu cateva zile) m-am gandit sa iau ceva mai putin "fioros", si mai mult spre comoditate.

Asa ca m-am oprit la un 316, asumandu-mi caracterul de lenes de care tot am auzit.

An: 2000

Culoare: negru

Km: 100.000

jante: aliaj 15

Trimuri+schimbator mahon

Xenon+angel eyes (2, nu 4)

Alarma viper

Tapiterie piele crem (semipiele...pe mijloc si pe partea de centru a fetelor usilor e tesatura).

Casetofon Panasonic MP3 telecomanda.

OBC

Geamuri negre (alea de pe fatza sunt mai deschise un pic si se vede clar prin ele dinspre inauntru spre afara; prin alea din spate abia se vede de afara inauntru)

Am vazut un topic cu numele "noua mea achizitie" si o sa fur ideea cu plasticul ala din faruri facut argintiu cu spray cu vopsea cromata >:)

Mi-am facut o gramada de nervi cu birocratia asta pt inscriere..auzi la ei: vrei nr preferentiale? Stai pe tusha 2 saptamani..fara nr provizorii..nu circuli! :blink: :) asa ca am optat pt numere "la rand" ca sa pot sa le iau luni...

Am verificat motorul si toutul e Ok. A zis domnul acela ca tre sa curat sau sa schimb senzorul de pozitie (nu stie sigur daca tre schimbat sau nu, dar cat de curand posibil o sa il schimb, ca sa nu am probleme)....Vreo idee unde pot gasi asa ceva? (mi-a zis ca e vreo 200 ron)

Am facut doar vreo 300 Km cu masina, dar am ramas indragostit de ea :)

Pt nevoile mele e tot ce am nevoie....nu am experienta prea mare, si nu am mers prea tare....dar am mers cu un prieten care stie bine cu volanul si i-am lasat-o vreo 20 Km pe autostrada....195Km/h....mai ducea pana la 200 (cu putina rabdare), dar nu am vrut sa fortez....Eu am mers cu 130-140, dar ma mai trezeam ca am 170 (fara sa vreau, si fara sa simt)..

Tapiteria si interiorul crem dau o cu totul alta tonalitate masinii....pt mine e a doua culoare dupa galbenul ala spre alb, impecabil pt tapiterie.....si nu speram sa gasesc la o motorizare asa de mica interior din asta..oricum ma bucur ca am gasit :)

Am 4 problemutze pe care vreau sa le lamuresc:

1. Partea de panza de pe fata usii din dreapta fata e puuutin zgariata...stie careva daca/unde se poate reconditiona?

2. Pielea de la schimnbator are o taietura transversala (cam 1 cm) in partea din dreapta fata (unde sta mereu indoit) si inca un punct perforat (tot pe partea dreapta, dar mai in spate, si tot intr-un loc unde e mereu indoita bucata aia de piele); se gasesc replacement-uri? (am cautat un pic si nu prea am gasit decat ceva la 93ron pt logan)

3. Usa de la sofer mi se pare ca se inchide uuuun pic mai greu decat celelalte..tre sa trag un pic mai tare de ea...parca am citit ca asta e problema mai des intalnita?se poate rezolva?

4. Pt punctul asta revin cu mai multe detalii si o poza

Mai jos sunt niste poze pe care le-am facut azi, la Rm. Valcea, dupa ce am dat numerele vechi la politie...scuze pt calitate...sunt facute cu telefonul

post-3655-1170973008_thumb.jpg post-3655-1170973071_thumb.jpg post-3655-1170973094_thumb.jpg post-3655-1170973121_thumb.jpg post-3655-1170973142_thumb.jpg post-3655-1170973161_thumb.jpg

L.E.: semnale albe :)

Si casetofonul ala panasonic se integreaza destul de bine in bord...la inceput il priveam ca pe un defect...dar telecomanda cu care vine compenseaza oarecum pt lipsa comenzilor pe volan, si oricum, mie imi place si e si functional.....asa ca o sa il pastrez si nu imi mai iau business cd, cum planuiam (vanzatorul a fost destul de amabil, si mi-a dat si cass-ul original)

Edited by cos

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum revin cu punctul 4 (nu vroiam sa alterez primul post cu noua mea masina :) )

Ieri dupa Identificarea RAR, mergeam si eu ca omul de colo-colo sa platesc taxe si etc, si fix cand mergeam sa fac polita RCA, am oprit la o trecere (aveam vreo 30-40Km/h si am oprit nici lejer, dar nici brusc in nici un caz) si a intrat un amarat cu un taxi TICO in spatele meu :blink: Din PRIMA ZI??? :)

Era saracu' om vai de capu' lui..amarat...si baba pt care am oprit a inceput si aia sa tipe la el ca "asa va trebuie nenorocitilor"....el si-a facut coltul din dreapta varza (far, aripa, capota, bara) iar eu am un pic bara sparta....mai bine dadeam peste baba aia, ca si-asa era cu gura mare:devil2: (glumeam).

In fine..am mers la politie...a luat amenda...mi-a dat asigurarea..

Eu as vrea sa stiu daca se poate sa imi repar masina la Buc, cu toate ca domiciuliul meu din buletin e la Rm. Valcea. Lcurez aici, si am nevoie de masina (atat sentimental cat si practic). O sa fie vreo problema? RCA-ul e la Banca Transilvania.

Am sa atasez o poza ca sa va faceti o parere....eu oricum nu vreau sa mi-o faca cu Kit si alte prostii...bara era intacta, si o vreau la fel....credeti ca or sa mi-o peticeasca? :)...sau ce tre sa fac ca sa nu isi bata joc de masina mea? :)

Multumesc anticipat pt sfaturi...

post-3655-1170973736_thumb.jpg

Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea fara nici un fel de incidente !  :blink:

190753[/snapback]

se pare ca ai dat reply un pic prea repede :)

Oricum, mersi, si Luni dupa ce merg la Rm. Valcea sa imi iau certificatul si numerele (la rand, ca nu am putut sa astept 2 saptamani fara masina,doar pt VL-XX-COS, dar cand o sa am niste timpi morti o sa le schimb) o sa revin cu poze mai in detaliu....Nu sunt interlop, dar negru cu geamuri negre e frumos rau :) ...si interiorul ala crem imi place la nebunie..

Ti-a murdarit bara nu gluma, cred ca nu ii placea culoarea neagra la om :blink:

Cu asigurarea din experientele mele, o poti face la orice service din Romania, dar... avand in vedere ca e asigurare obligatorie si nu Casco , serviceul nu iti va da masina pana ce asiguratorul nu plateste, drept urmare intereseazate la asiguratorul aluia cu ce serviceuri au contract/transfer direct.

Teoretic un service ar trebui sa faca bara sa aratae ca noua, inclusiv sa o revopseasca total !! Fi si tu cu ochii in patru daca vezi ceva in neregula, fa scandal si ameninta cu OPC-ul, mie mi-a fost vopsita usa si din cauza ca se vedea diferenta fata de restul masinii, am facut scandal si mi-a revopsit pe gratis toata partea aceea a masinii :)

Guest brandex
Acum revin cu punctul 4 (nu vroiam sa alterez primul post cu noua mea masina :) )

Ieri dupa Identificarea RAR, mergeam si eu ca omul de colo-colo sa platesc taxe si etc, si fix cand mergeam sa fac polita RCA, am oprit la o trecere (aveam vreo 30-40Km/h si am oprit nici lejer, dar nici brusc in nici un caz) si a intrat un amarat cu un taxi TICO in spatele meu  :blink: Din PRIMA ZI???  :)

Era saracu' om vai de capu' lui..amarat...si baba pt care am oprit a inceput si aia sa tipe la el ca "asa va trebuie nenorocitilor"....el si-a facut coltul din dreapta varza (far, aripa, capota, bara) iar eu am un pic bara sparta....mai bine dadeam peste baba aia, ca si-asa era cu gura mare:devil2: (glumeam).

In fine..am mers la politie...a luat amenda...mi-a dat asigurarea..

Eu as vrea sa stiu daca se poate sa imi repar masina la Buc, cu toate ca domiciuliul meu din buletin e la Rm. Valcea. Lcurez aici, si am nevoie de masina (atat sentimental cat si practic).  O sa fie vreo problema? RCA-ul e la Banca Transilvania.

Am sa atasez o poza ca sa va faceti o parere....eu oricum nu vreau sa mi-o faca cu Kit si alte prostii...bara era intacta, si o vreau la fel....credeti ca or sa mi-o peticeasca? :)...sau ce tre sa fac ca sa nu isi bata joc de masina mea? :)

Multumesc anticipat pt sfaturi...

post-3655-1170973736_thumb.jpg

190758[/snapback]

Poti sa o faci oriunde. Faci scandal sa-ti puna bara noua, nu sa o carpeasca pe cea veche daca e sparta. Din cate stiu eu cei de la Transilvania lucreza bine, platesc repede. Am avut si eu o problema cu un aigurat tot la transilvania si au platit imediat. Eu am reparat-o la Augsburg in colentina. Transilvania lucreaza cu ei.

Edited by brandex

Ti-a murdarit bara nu gluma, cred ca nu ii placea culoarea neagra la om :)

Cu asigurarea din experientele mele, o poti face la orice service din Romania, dar... avand in vedere ca e asigurare obligatorie si nu Casco , serviceul nu iti va da masina pana ce asiguratorul nu plateste, drept urmare intereseazate la asiguratorul aluia cu ce serviceuri au contract/transfer direct.

Teoretic un service ar trebui sa faca bara sa aratae ca noua, inclusiv sa o revopseasca total !! Fi si tu cu ochii in patru daca vezi ceva in neregula, fa scandal si ameninta cu OPC-ul, mie mi-a fost vopsita usa si din cauza ca se vedea diferenta fata de restul masinii, am facut scandal si mi-a revopsit pe gratis toata partea aceea a masinii :)

190787[/snapback]

Si la casco e la fel: pana nu se face plata nu iti dau masina inapoi (cel putin la ardaf, asa e). Eu as vrea sa ma duc cu masina, sa vada cum e treaba, sa faca ei comanda pt bara, si sa ma cheme cand a ajuns: sa nu stau cu masina 3 saptamani pe margine pana ajunge bara, si apoi inca un pic pana o monteaza). Dupa ce iau certificatul si numerele, o sa ma ocup. Oricum mersi de sfaturi.

Omul cu taxi-ul nu era d-ala ingamfat si cu arfe de manager..era amarat vai de capul lui...se facuse mic de tot cand m-am dat jos din masina sa vad ce se intamplase...dar eu sunt mai calm asa, si nu am facut scandal...fapta consumata e consumata...Oricum mi s-a rupt sufletul cand am vazut :)

Si sa nu mai zic, ca in prima zi, cand eram cu vanzatorul pe drumuri pt tester, contract, etc (conducea el) m-a sters unul cu o solenza...Mama ce luasem foc...il jucam in picioare pe bouu ala daca il prindeam....Oricum, el si-a lasat o dunga de vopsea pe partea aia de plastic din bara mea, si masina mea nu a patit nimic....plasticul un pic zgariat :blink: judecata de apoi o sa regleze conturile :))

Poti sa o faci oriunde. Faci scandal sa-ti puna bara noua, nu sa o carpeasca pe cea veche daca e sparta. Din cate stiu eu cei de la Transilvania lucreza bine, platesc repede. Am avut si eu o problema cu un aigurat tot la transilvania si au platit imediat. Eu am reparat-o la Augsburg in colentina. Transilvania lucreaza cu ei.

190804[/snapback]

Augsburg colentina. Am notat. Mersi mult :blink: Ai idee daca pot sa fac ce am zis mai devreme: dupa ce merg la asigurare si la service, sa iau masina inapoi, si cand vine bara (in cazul in care nu au pe stoc) sa ma duc sa o monteze...

Sau au pe stoc bari de e46? :)

Oricum: cu toate ca nu asta a fost cauza accidentului astuia, franele sunt bune :)

Guest brandex
Augsburg colentina. Am notat. Mersi mult :blink: Ai idee daca pot sa fac ce am zis mai devreme: dupa ce merg la asigurare si la service, sa iau masina inapoi, si cand vine bara (in cazul in care nu au pe stoc) sa ma duc sa o monteze...

Sau au pe stoc bari de e46? :)

Oricum: cu toate ca nu asta a fost cauza accidentului astuia, franele sunt bune :)

190820[/snapback]

In mod normal nu-ti oppresc masina acolo. Ei o comanda, o vopsesc si cand e gata te cheama sa o monteze pe masina.

asta se vede in poze...daca nu erau bune, nu mai era nici baba...

offtopic: ce nr a avut masina...? :)

190822[/snapback]

Offtopic

IF-84-*** (pt privacy).

Acu o sa aiba VL-05-*** (nu stiu, pt ca nu sunt preferentiale)

Oricum, eu am franat de la 30-40 pt ca tocmai trecusem de alta trecere....

LE: de ce intrebi de numerele masinii? Stii ceva despre ea? :blink: Spune tot, dar pe PM, sa nu stie toti ce defecte are masina mea :)

Edited by cos

Offtopic

IF-84-*** (pt privacy).

Acu o sa aiba VL-05-*** (nu stiu, pt ca nu sunt preferentiale)

Oricum, eu am franat de la 30-40 pt ca tocmai trecusem de alta trecere....

190828[/snapback]

Ok. credeam ca e luata din vl...

s-o stapanesti cu bine! (lasand la o parte micul incident)

Daca intr-un timp asa scurt ai avut 2 evenimente cred ca trebuie sa te duci s-o sfintesti... :) ...Bine la ce nebunie e mai nou pe sosele e usor sa intri in situatii d-astea..

190834[/snapback]

Sa stii ca mi-a trecut prin minte gandul asta :blink:) Dupa ce ii fac bara, ii fac si o sfestanie.

fii foarte atent la constatare, mai mult ca sigur inspectorul de daune iti va da bara spate la inlocuit, dar el altceva nu vede, cand o duci la service sa le spui la aia sa faca o reconstatare si sa-l cheme si pe inspectorul de daune sa faca poze, la tine sigur mai sunt bulite: armatura, amortizorul de soc de pe partea stanga, si poate si suportul de prindere, pe care la prima vedere nu ti le poate da.

fii foarte atent la constatare, mai mult ca sigur inspectorul de daune iti va da bara spate la inlocuit, dar el altceva nu vede, cand o duci la service sa le spui la aia sa faca o reconstatare si sa-l cheme si pe inspectorul de daune sa faca poze, la tine sigur mai sunt bulite: armatura, amortizorul de soc de pe partea stanga, si poate si suportul de prindere, pe care la prima vedere nu ti le poate da.

190838[/snapback]

Mersi :blink: Invat lucruri noi in fiecare zi....

Offtopic: am suflat si in alcoolmetrul ala cand am mers la politie...nu ma vedeam cu mustiucul ala in gura nici intr-o mie de ani :)

Salut,masina care abia ai cumparat`o e a unui prieten de al meu....a avut IF 84 ALX nu?Stiu masina de la cap la coada....felicitari ai luat o masina buna.Sa te bucuri de ea...Pacat ca ai lovit`o deja...vezi ca nu iti merg stropitoarele de parbriz :blink:

P.S Ai invatat sa deblochezi volanul?:)

Edited by Dannnnny85

Salut,masina care abia ai cumparat`o e a unui prieten de al meu....a avut IF 84 ALX nu?Stiu masina de la cap la coada....felicitari ai luat o masina buna.Sa te bucuri de ea...Pacat ca ai lovit`o deja...vezi ca nu iti merg stropitoarele de parbriz :D

P.S Ai invatat sa deblochezi volanul?:)

190899[/snapback]

:blink: :) :) Intrasem in panica...ce-are domne contactu'....iti dai seama ca de la emotii si nerabdare, ca m-oi fi nascut eu noaptea, dar nici chiar azinopate :D)...ce caracter domne...povesteste tot :)

La stropitoare crek are recipientul ala o fisura...ca l-am umplut si acu e iar gol, chiar daca nu le-am folosit deloc....

Just for the record: am fost constiincions, si nu am lovit-o EU...:)..oricum, a fost destul de slabutz incidentul, si partea buna e ca o sa imi pun o bara noua :D

Dar garantat o sa fac o vizita pe la Turnu Rosu...si-asa am chef de plimbat.

Felicitari oricum pt masina si sa o stapanesti sanatos cat mai multi km fara probleme....sa ai grija de ea ca merge super bine masina...Daca aveam bani as fi cumparat`o eu....:)

191059[/snapback]

Am vazut ca merge bine...abia astept sa imi scrie astia certificatul sa pot sa merg cu ea mai mult. Mersi oricum.

Bafta mai multa si sa o stapanesti sanatos

Cred ca tre sa dai de baut sa uzi achizita  :)

190905[/snapback]

mersi..o sa dau...dar imi restrang si eu aria :)...mai era si topicul ala cu 3000 de membri activi :blink: