Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Indreptare tabla cu spray cu azot

GIM

Recommended Posts

Va salut. Ati incercat careva sa indreptati unele adancituri din tabla folosind spray-ul cu azot lichid? Am vazut metoda de incalzire-racire pe internet si se pare ca da rezultate destul de bune... ar fi o varianta de incercat. Doar ca nu stiu de unde sa procur un astfel de spray si cat ar costa... eu zic ca macar incercat merita. Principiul mi se pare logic, cel de contractie a metalului la diferente bruste de temperatura... acuma dati-va si voi cu parerea daca merita sa incerc. Multumesc.

Nu stiu... pe net am vazut ca foloseau ceva ce arata ca un spray normal, de vopsea sa zic. Ziceau ca e azot. Ingheta instant tabla... Iarasi am mai vazut niste articole cum ca spray-ul cu azot lichid il folosesc si hotii ca sa inghete lacatele... stiam ca sunt stingatoare de incendii cu azot dar de spray nu am auzit pana acum nici eu...

Internetul prosteste.

Azotul lichid, se pastreaza in containere speciale numite Dewar, ce costa cat o pisica la mana a doua. Plus ca nu orice trepanat are acces la asa ceva.

Ce vedeai tu poate fi fie dioxid de carbon (-70C) sau alte forme de aerosol (spre exemplu Caramba are unul pentru injectoare la -35C)

Edited by Scufi
  • Like 2

Tocmai asta ma gandeam si eu, e un produs periculos si nu credeam si eu ca se poate vinde asa...... probabil ca e cum spui tu, dioxid de carbon sa tot fie in spray-urile acelea. Dar totusi am vazut ca merge faza. Ce spui merita incercat?

Ce cauti tu gasesti la tehnico-medicale stomatologice.

Il ceri sub denumirea de Endo-Frost.

Sunt 3 variante disponibile: -35/-50/-60

PS: Majoritatea au de -50, daca cauti o sa gasesti si de -60, mai mult nu se foloseste in stomatologie :)

Edited by Dr.Cipry

Am incercat eu, cu un spray care il folosesc sportivii cand se lovesc, gen Kelen. E aceasi chestie, ingheata la fel daca il tii cu capul in jos. Spray+pistol cu aer cald aplicat imediat, frectie la picior de lemn, o foarte mica imbunatatire a unei indoituri pe usa.

Multumesc celor care au raspuns. Am gasit si eu ceva, spray cu dioxid de carbon la 29 de lei tubul de 400 ml. Ingheata la -50 grade. o sa incerc, ca n-am nimic de pierdut. Doar cei 29 de lei. Da nu merita saraca masina atata?:laugh:

• 2 weeks later...

Am incercat eu cu feon+soare, apoi dust-off-ul de la Kenair intors invers,

nici o sansa!

Infundatura era mica, de la un caine care a dat cu capul in aripa, dar asa a ramas

Am facut ca pe youtube, am incins-o cat am putut cu feon-ul dupa ce deja statuse in soare o gramada si apoi am dat cu kenair-ul intors, pe care il probasem inainte pe o cireasa ce s-a facut inghetata de cirese instantaneu

Ce cauti tu gasesti la tehnico-medicale stomatologice.

Il ceri sub denumirea de Endo-Frost.

Sunt 3 variante disponibile: -35/-50/-60

PS: Majoritatea au de -50, daca cauti o sa gasesti si de -60, mai mult nu se foloseste in stomatologie :)

De unde se poate cumpara asa ceva mai exact va rog.