Jump to content

Ce jante recomandati?

Samzzy

Recommended Posts

245/35/18 spate si 225/40/18 fata cu tot cu arcuri sport si pot sa pun si un tir pe masina ca tot nu freaca!

Nu stiu sa iti spun et-ul, atat imi aduc aminte ca era scris pe cele din spate 8.5 J.

Dimensiunile astea le-am gasit pe net referitor la jantele ce le am eu: fata 8j et 47, spate 8,5j et 50

Inainte de 245 spate am avut 265 si cand era masina incarcata freca marginea cauciucului pe partea din interior

Oare deca pui 225 pe spate sau ceva mai "stretch" (asta in cazul in care esti decis sa pastrezi jantele actuale) o sa mai frece? nu stiu... zic si eu!?

Jantele sunt bune, dar distantierele imping roata prea tare in exterior si de aceea iti freaca.

Da jos distantierele, si o sa vezi ca scapi de problema.

Apoi daca vrei sa schimbi jantele, poti sa iei unul din modelele recomandate de un coleg, mai sus.

O sa dau jos distantierele (cel mai probabil are, dupa ce am citit comentariile), si o sa revin sa va spun cum se comporta..

Nu rezolvi nimic cu jantele de 16"!

Si iti spun de ce!

Jantele mele de iarna sunt de 15" si am pe ele cauciucuri 195/65/R15.

Mi-am cumparat jante Style 44 pe 17" si am pus pe ele cauciucuri 235/45/R17 de vara.

Inainte sa pun jantele de 17" pe masina, le-am comparat cu cele de 15".

Practic, le-am pus una langa alta, "in picioare"!

Rezultatul... aveau (aproape) aceeasi inaltime. Diferenta era insesizabila.

Se pare ca esti cam depasit de situatie! :)

Fii atent!

Daca vrei sa pastrezi aceste jante pe masina, cu tot cu cauciucurile existente, solutia este sa bagi jantele sub aripi.

Daca ai distantiere, ori le scoti definitiv de pe masina ori pui unele mai mici. Dar trebuie sa fii atent sa nu-ti atinga pe interior cauciucul.

Un efect negativ ar fi ca masina o sa devina instabila pe spate, daca jantele din spate vor fi bagate mai in interior decat jantele de pe fata.

Daca vrei sa schimbi jantele, gandeste-te ca o sa ai alt ET!

Iar daca vei avea acelasi ET cu jantele actuale, nu ai facut nimic orice cauciuc o sa pui si chiar daca jantele vor fi pe 15", 16" sau 17"!

Daca are intradevar distantiere eu zic ca cel mai bine le scot, nu cred ca rezolv nimica cu distantiere mai mici..sau nu stiu incerc si asa, ca nu as vrea sa ii stric aspectul la masina. Daca nici asa nu merge imi iau unele cu ET mai mic si asta este. Mersi inca odata ca m-ai luminat :worthy:

Cauciucurile alea de pe spate au ajuns la semnul de uzura? Par cam slickuri lasand la o parte producatorul. Trebuie sa recunosc ca nu as vrea sa ma intersectez cu Samzzy. Vezi discutia cu reviewuri cauciucuri.

Da sunt cam terminate cauciucurile pe spate...De ce nu vrei sa te intersectezi cu mine? , Merg incet "ca freaca" :laugh:

Daca are intradevar distantiere eu zic ca cel mai bine le scot, nu cred ca rezolv nimica cu distantiere mai mici..sau nu stiu incerc si asa, ca nu as vrea sa ii stric aspectul la masina. Daca nici asa nu merge imi iau unele cu ET mai mic si asta este. Mersi inca odata ca m-ai luminat :worthy:

Gresit.

Iti trebuie un ET mai mare decat cel actual. Cu cat ET-ul e mai mare, cu atat janta intra mai in interior (mai aproape de telescop si mai departata de aripa), iar cu cat ET-ul e mai mic, janta iese mai in exterior.

Jantele tale au ET bun, au ET48. Dar, cum probabil ai puse distantiere de 2cm (20mm), ET-ul total care il ai acum e ET28.

.De ce nu vrei sa te intersectezi cu mine?

De ce nu vrea? :)) Pentru ca esti pericol. La o frana brusca sau o manevra de evitat ceva in ultima secunda ai sanse foarte mari sa derapezi sau sa pierzi controlul.

Edited by Kenbobo

Gresit.

Iti trebuie un ET mai mare decat cel actual. Cu cat ET-ul e mai mare, cu atat janta intra mai in interior (mai aproape de telescop si mai departata de aripa), iar cu cat ET-ul e mai mic, janta iese mai in exterior.

Jantele tale au ET bun, au ET48. Dar, cum probabil ai puse distantiere de 2cm (20mm), ET-ul total care il ai acum e ET28.

Da, dupaia m-am prins ca ii invers dupa ce am mai citit, o sa scot azi jantele si ma uit ce Et au fiecare si daca sunt distantiere si revin.

stiu ca am mai discutat problema jantelor pentru un E46 si pe un alt topic, dar vad ca aici se dicuta mult mai la concret.Vreau sa cumpar un set de jante de 19 pentru E46 meu cu urmatoarele caracteristici: 4 jante BBS CH-R J 32 fata , J 35 spate; ET 8,5 fata; ET 9,5 spate; gume: 235/35 fata si 265/30 spate.credeti ca le-as putea monta. Functie si de opiniile voastre fac sau nu un drum pana la Brasov ca sa iau legatura cu user-ul AXU hbp. multumesc pentru sfaturi.

ai incurcat et cu j

265 30 /19 pe suspensie stock cu et 45 pe spate nu ating, daca e joasa sau vrei sa o lasi o sa trebuiasca sa roluiesti aripile.

cu et 35 s-ar putea sa sa trebuiasca roluite si cu susp stock

Edited by Briz

Pe spate:

9,5j x 18" ET35 cu anvelope 275/35/18

Aripi trase si roluite, clema de care tot zic scoasa si camber -2,2 Spate si -2,0 Fata

http://i25.photobucket.com/albums/c89/azzy989/My%20Car/007.jpg

http://i25.photobucket.com/albums/c89/azzy989/My%20Car/006.jpg

Edited by Kenbobo

da, multumesc pentru atentionare ai dreptate am incurcat et cu j.eu sunt novice, cand spui clema de la bara spate te referi la clema care ajutĂŁ la fixarea bĂŁrii spate? dacĂŁ o dau jos cum mai montez bara spate?