Jump to content

proiect schimbare sistem audio e46

Recommended Posts

EU am mers pe Focal 165A1. Poti lua si Hertz DSK 165.3 daca vrei.

Diferenta e ca Focal in general are inaltele mai stridente, dar depinde cum iti place tie. Mie imi plac si inca nu s-a plans nimeni de ele.

Daca vrei ceva mai mult poti merge pe Hertz ESK165.5

Am gasit pe youtube la Bavsound cum sa montezi difuzoarele pe spate si pe fata, am cateva nelamuriri

Din ce vad mi-ar trebui

Pentru fata:

2 x 165mm MidBass

2 x 65mm Midrange + 25mm Silk Tweeter, in aceeasi boxa pe fata

Pentru spate:

2 x 100mm Midbass

2 x 20mm Silk Tweeter

1.Astea sunt difuzoarele care imi trebuiesc ?

2. Unde se monteaza inele de MDF ? Pe fata vad ca boxa e montata in fata de la usa iar pe spate forma nu este rotunda.

3. Vad ca in filmuletul prezentat este un sistem HK, pe fata vad ca are Mid Range si Twitter in aceeasi boxa, eu nu am HK pe masina, la fel am si eu mid range si twitter ?

Montare Fata :

Montare Spate:

Am discutat iar cu un consultant de la Be-Loud si insista ca pe fata.spate am difuzoare de 13 cm.

Raspunsul a fost : "In urma verificarilor in catalog, diametrul difuzoarelor fata/spate este de 13 cm indiferent ca este cabrio, compacta sau sedan."

Eu din cate vad nu ar fi acestea, inca nu am timp sa ma duc la un atelier care face montari sa le arat masina si sa imi zica exact ce imi trebuie si ce alte componente mai am nevoie, dar in acelasi timp nu mi se pare normal sa fie nevoie sa ma duc cu masina la ei, sa dea fata de la usa jos ca sa vada ce este acolo, nu este o masina atat de rara, E46 coupe sau cabrio sunt peste tot.

Poti pune si pe fata si pe spate difuzoare de 16,5cm cu inele adaptoare sau inele mdf.

Pe fata ai si difuzoare medii numai daca ai sistemul Hifi sau Hk.

Daca schimbi difuzoarele, locul acela iti ramane neutilizat.

Pe fata daca vrei sa pui inele mdf trebuie sa le prinzi direct de tabla usii.

Pe spate intra orice difuzoare, indiferent de adamcine dar pe fata nu iti intra numai unele cu adancime de maxim 5.7cm , daca bine mai retin. Hertz DSK 165.3 iti intra sigur fara modificari.

Tweeterul si mediile sunt unite nunai la coupe-urile cu HK sau HiFi.

Si pe coupe se pot monta difuzoarele de 16.5 fara probleme, pt ca in locul tweeterelor si a mediilor originale montezi tweeterul de la noile difuzoare.

Edited by Kenbobo

Din ce ºtiu eu pe faÞã sunt de 16.5, dar din cauza sistemului de prindere pe uºã nu poÞi pune orice difuzoare aftermarket de 16,5.

De aceea iei spun sĂŁ iei de 13cm pe care le vei putea monta foarte uÂşor, pe faĂža uÂşii cu ajutorul unor inele.

Din cate vad masina din fabrica a venit cu sistem HiFi

S676A HiFi speaker system, ar trebui sa mai fie acolo

Nu stiu daca vreau sa montez difuzoarele in usa pe fata, prefer sa le montez pe fata de la usa, daca asa au fost din fabrica.

Pe spate, par sa fie mai mici, decat de 10 cm.

Pe spate, pe usa ai doar medii iar daca schimbi difuzoarele o sa pui wooferele pe polita, iar tweeterele cu care vin in usa in locul mediilor.

Pe fata, poti pune linistit Hertz DSK 165.3 , cu inele adaptoare. Wooferele le pui jos, pe fata de usa cum e normal, iar tweeterele in locul celor originale.

Nu merge pe fata 16,5 fara modificari. Nu incape intre cei 3 suporti de bumbi. Trebuie putin polizat din ei. Eventual cioplit un pic dif-ul daca iti permite. Eu am pus la un e46 din familie difuzoare pe 13 fara modificari si suna ok. Am folosit inel adaptor din MDF.

M-am decis pentru fata/spate cu Focal Integration 165 ISS, acum problema e sa vad cum le montez.

Inca nu stiu daca sa le montez eu, sau sa ma duc la un atelier, pe spate pare usor, doar pun un inel adaptor pe gaurile vechi si prind difuzorul de cele de pe inel.

Pe fata in schimb nu stiu cum o sa fac, presupun ca trebuie sa dau gaura in usa pentru a prinde inelele adaptoare.

Mai am un singur stres, daca incap difuzoarele sau nu, asta e singurul motiv care ma face sa ma duc la un atelier si sa cumpar de la ei difuzoarele, ca pot sa mi le schimbe la fata locului.

Am incercat la Tottal Motto, au destule recomandari bune, dar mi se pare destul de mult manopera 350 Ron pentru schimbarea difuzoarelor.

Din cate vad conform Manualului http://www.focal.com/en/index.php?controller=attachment&id_attachment=3870 difuzoarele ar trebui sa vina cu un cablu care sa contina si crosover-ul, deci bag mufa care vine normal in boxa in acest crosover si de acolo pleaca doua iesiri una in difuzor si alta in tweeter ?

Uite așa am fĂŁcut eu modificarea ĂŽn ușile din fațĂŁ.

PĂŁcat cĂŁ la vremea când am lucrat eu nu știam de www.be-loud.ro, dar cât de curând cred cĂŁ voi schimba și eu difuzoarele pentru cĂŁ ce-am pus eu sunt cam departe de ce ar trebui sĂŁ fie.

post-65167-0-52390700-1412874130_thumb.jpg

post-65167-0-02940400-1412874140_thumb.jpg

Cum ai facut tu e exact ce trebuie sa fie ;) Mai trebuie doar sa pui folie insonorizanta si pe partea exterioara a tablei de usa, sa fie complet inchisa usa, ca un fel de incinta iar difuzorul sa fie montat direct pe inelul acela de mdf.

@kenbobo Și așa ușa s-a ĂŽngreunat mult, dar tu ai dreptate, ca la carte, așa trebuia fĂŁcut.

Rezista fara probleme balamalele. Am vazut usa cu 2 difuzoare pe ea, multa fibra de sticla si 2 straturi de folie insonorizanta si nu are probleme chiar daca au trecut vreo 3 ani de cand le are.

Daca nu termini treaba, nu se vor vedea[defapt, auzi] rezultatele.