Jump to content

BMW E60 530xi 272cp, 2008

feitosak1

Recommended Posts

Vreau sa pun filtre Original BMW. Sunt diferente mari de pret si la revizie, sa stii. Oricum, chiar daca nu va fi nevoie sa schimb discurile, vreau sa stiu un pret inainte sa aleg un service. N-am timp sa ma plimb cu masina de la un service la altul, prefer sa cunosc dinainte plaja de preturi. Edited by feitosak1

Va vine sa credeti ca cei de la Hartge raspund la un mail mai repede decat cei de la BimmerService? :)))))) Bine, pentru probleme diferite, dar la Hartge n-a trebuit sa sun de 3 ori ca sa primesc un raspuns (care oricum se lasa asteptat). Edited by feitosak1

La Hartge am trimis un mail sa intreb daca au kit de putere pentru motorul N53, iar la Bimmer service o intrebare despre costul unei revizii. Hartge a raspuns dupa 2 ore, Bimmer n-a raspuns inca dupa 6 ore, desi am vorbit de 3 ori la telefon si mi-au spus ca imi trimit mail "in 10 minute".

Iti recomand sa te duci la Alex la service.

Eu unul sunt f multumit de oamenii de acolo.

Pt cotatie de pret poti sa-i scrii un mail la ella.burlacu@efficientservices.ro. Se misca destul de repede.

PS: este si mult mai aproape de tine fata de restul.

Edited by siulian

Pt cotatie de pret poti sa-i scrii un mail la ella.burlacu@efficientservices.ro. Se misca destul de repede.

Oricum, spre BES tind si eu, vroiam sa vad cam care e diferenta de pret fata de alte serviceuri.

Momentan de la ei am cea mai buna oferta si cea mai buna comunicare. Mai astept 1-2 ore oferta de la bimmer si revin cu detalii. Oricum nu--s acasa si nu stiu exact cifrele.

Foarte ingrijita masinuta,sa o stapanesti sanatos ! :thumbsup:

Merci!

Edited by feitosak1

Oricum, pe un forum nu poti sa gasesti pareri 100% convergente. Mai ales unde sunt mii de utilizatori.

Deci, ofertele:

Bmw Efficient Service:

1. schimbat filtre, ulei, produse Original BMW : 915 ron, din care 120 ron = manopera.

2. schimbat discuri si placute fata si spate, produse Original BMW: 2898 ron, dintre care 200 ron = manopera.

3. filtru benzina + sonda = 1045 ron, dintre care 145 ron = manopera.

4. verificare completa articulatii, jocuri in ansamble, uzura, pierderi lichide - 80 ron.

Toate preturile cu TVA inclus.

Bmw Filaret:

1. schimbat filtre, etc, aceleasi produse: 1370 ron

2. schimbat discuri si placute fata si spate, aceleasi produse: 3885 ron, dintre care 150 ron = manopera.

3. filtru benzina: CAM 1000 ron (asa s-a exprimat respectivul).

4. verificare articulatii, etc, 80 ron.

Toate preturile cu TVA inclus.

Rezulta o diferenta de 455 ron la ulei+filtre si de 987 ron la discuri+placute, celelalte 2 repere fiind similare. Plus o diferenta de comunicare, cei de la Filaret m-au tinut 7-8 minute la telefon pana a venit baiatul sa imi spuna preturile telefonic. Nu au cedat la rugamintea mea de a imi trimite un mail, cum mi se pare civilizat (au zis ca e mai simplu asa. Pentru ei, evident).

Nu fac reclama, doar constat. Imi pare rau ca nu am primit oferta si de la Bimmer, pentru comparatie. Chiar nu ii inteleg pe oamenii de genul asta, chiar au prea multi clienti? Totusi, e vorba despre o posibila lucrare de peste 1000E.......Daca sunam sa intreb cat costa un bec, mai intelegeam.

Edited by feitosak1

Pai cand am sunat la nr. de pe site, nu am spus ca sunt de pe forum :p

Oricum, nu cred ca e asa mare bataie de cap sa faci o oferta. Chestia e ca daca esti interesat de clienti, ar trebui sa stii ca o intarziere de 5-10 minute poate face ca solicitantul sa aleaga alta oferta. Daca nu esti interesat de clienti, iti permiti :p

Lasa prosteala si mergi la Alex linistit.

Pe de alta parte sa stii ca eu am fost multumit si de Filaret de fiecare data.

Spre exemplu eu mi-am facut geometriile doar la ei(exceptand ultima oara cand m-a mancat sa ma duc la autosoft militari si evident ca n-a iesit cum trebuie) si de fiecare data au fost ok.

Ar mai fi fost Ilie(userul IF 63 BMW). Eu am fost f multumit si de el dar m-am lenevit.

Per total ai ales bine unde sa ceri cotatiile :)

LE: pe bimmer nu pot sa-i recomand pentru ca n-am fost la ei niciodata. :)

Edited by siulian

Lasa prosteala si mergi la Alex linistit.

Pe de alta parte sa stii ca eu am fost multumit si de Filaret de fiecare data.

Spre exemplu eu mi-am facut geometriile doar la ei(exceptand ultima oara cand m-a mancat sa ma duc la autosoft militari si evident ca n-a iesit cum trebuie) si de fiecare data au fost ok.

Per total ai ales bine unde sa ceri cotatiile :)

N-am zis ca nu sunt profesionisti cei de la Filaret. Insa o diferenta de ~1500 ron e destul de importanta. Mai ales la servicii de aceeasi calitate, sa spunem.

Mi-ai dat o idee, poate vibratiile alea din volan despre care vorbeam ar putea fi din cauza unei geometrii defectuoase? Totusi, apar doar la franare mai violenta......

Edited by feitosak1

Mi-ai dat o idee, poate vibratiile alea din volan despre care vorbeam ar putea fi din cauza unei geometrii defectuoase?

Sunt atat de multi factori incat nu cred ca o sa afli vreodata :p

Depinde si cat de tare face.

1) articulatie

2) discuri

3) poate chiar un lichid de frana invechit

3) jante

4) cauciucuri

5) caseta de directie

6) geometrie

7) naiba mai stie

PS: cele mai uzuale cauze sunt: 1) 2) 3) 4) nu neaparat in ordinea asta

Edited by siulian

Nu stiu daca ai spus, dar masina ai luat-o din tara? Poti sa ne spui cat ai dat pe ea?

E motorizarea care-mi place si mie, dar se pare ca in Romania toate BMW-urile sunt diesel.

Da, din tara. A fost cumparata de la Bavaria. 16.000 si un pic. E singurul 3.0 benzina dupa 2004-2005 pe care l-am gasit.

@Siulian: Jantele sunt verificate la montaj, cauciucurile sunt noi. Raman celelalte posibilitati. Le voi verifica pe toate ;)

@Laur Noroi sigur nu este :p

Edited by feitosak1

De unde stii ca este mai aproape de mine decat restul, ca nu mi-am dat adresa? :p