Jump to content

BMW E60 530xi 272cp, 2008

feitosak1

Recommended Posts

Ok. Am googleit sa vad ce inseamna hidrotransferu', am gasit. Nu m-am prins daca pot sa imi vopseasca trimurile argintii sau nu. Ramane de vazut.

In alta ordine/dezordine de idei, zilele viitoare voi merge sa las un avans la BES pentru operatiunile despre care am scris zilele trecute.

Edited by feitosak1

Salutare baieti (si fete).

Am nevoie de un sfat. Maine vreau sa comand placutele si discurile fata+spate. Cei de la BES comanda si lucreaza numai cu BMW Original. Nu exista discuri perforate sau cu striatii BMW Original. Ce sa fac? Merg pe discurile originale, fara perforatii sau striatii, sau imi caut eu ceva AM? Ma gandeam ca cele perforate sau striate nu sunt atat de predispuse ovalizarii ca cele normale. Gresesc aici?

Teoretic, as merge pe OEM, e cel mai logic. Practic, sunt mai utile din orice punct de vedere cele perforate sau striate?

Ce ziceti?

Merci.

Nu 100%, momentan. As spune vreo 80%. Nu risc sa intru in cel din fata nici la mers agresiv, dar simt ca se poate si mai bine. Bine, intervin mai multi factori: bucsele crapate care dau un mic joc si o trepidatie, placutele mai tin 3700 km dupa iDrive si in realitate vreo 5000, zice mecanicul. Adica vreo 2-3 luni de mers in oras, cu indulgenta. Discurile sunt ovalizate (pe fata sunt putin albastrite), se vede ca au fost forjate serios. Odata cu schimbarea lor completa (discuri, placute, lichid de frana), ma astept sa se schimbe situatia destul de mult.

Update de la BES: nu imi pot spune ce producator face discurile BMW Original, doar ca placutele sunt facute de Jurid. Ati auzit de ei?

Altceva: zilele astea am avut ocazia sa ma plimb mai mult singur, fara nevasta si copil :p

La accelerare blana inainte de curba, mai ales la plecare de pe loc (gen de la semafor plecare pe strada din dreapta), masina e total lipita de sosea. Bine, "testele" nu le-am facut in traficul bucurestean, ci prin imprejurimile orasului. Chiar si la viraje de 90gr, cu kickdown nu cracneste nimic, se duce unde ii arat eu din volan.

Desi ajunge la 50-60-70 km/h dupa ce intra pe traiectorie dreapta la iesirea din viraj, nu se simte nimic, parca e pe sine. RWD face totul posibil, si 4WD are grija sa mearga totul cum trebuie. Senzatia de propulsie e priceless. Pana acum, avand numai FWD, nu prea intelegeam care e smecheria.

Concluzie: nu stiu daca voi mai vrea vreodata sa trec la alta marca decat BMW :D Poate doar daca o sa am $ de Aston Martin :p

Edited by feitosak1
  • Like 3

E 1000 cu tot cu manopera. Si cu tot cu sonda, nu vine separat. Filtrul e in rezervor, iti dai seama ca e ceva manopera.

Asta ma gandesc si eu, ca nu arde asa tare.

Chestia e ca masina a mancat numai benzina de 95 si eu ii pun de 100 acum, dar nu vreau sa incepem iar discutia despre benzina :p

Motorul este N53.

Merci pentru aprecieri. Si mie imi place mult mai mult asa, mai ales ca masina are shadow line si cromul ala nu se pupa cu absolut nimic. Am spalat-o azi si poate reusesc sa mai fac cateva poze.

@Mdln - in poza asta masina e foarte prafuita, desi nu prea se vede. Are si praguri M, insa e adevarat ca in poza asta se vede ciudat. Uita-te la pozele pe care le-am mai pus, se vede mai bine acolo.

Ieri am comandat bratele inferioare cu pivoti si bucse, placutele, discurile, filtrul de aer, toate uleiurile, furtunasul de la radiator care scuipa antigel. Dureaza cam 2 saptamani pana sosesc piesele. Bine, uleiurile sunt pe stoc, dar nu vreau sa ma duc de 3 ori la service, asa ca astept sa vina toate.

Mi-am mai dat seama de ceva. Daca la alte masini cu care am mers sau pe care le-am avut imi placea uneori cum arata murdare (de ex Q7), E60-ul asta mi se pare ca arata groaznic cand e prafuit, dupa spalare e cu totul alta masina. Banuiesc ca e din cauza culorii (n-am avut niciodata masina neagra).

Alta viata cu noile grile..... :thumbsup:

Da, asa e :D. Azi cand am plecat de la spalatorie am mers eu cu masina nevestei, ca vroiam sa o vad pe a mea cum arata in trafic :D :D :D. Botul complet negru + xenon te sperie un pic cand il vezi in oglinda :D