Jump to content

Problema un geam electric

Bushu

Recommended Posts

1. Vrei sa repari mercedes pe forum de bmw.

2. Vrei doar electricieni

3. Vrei lista de piese pentru reparatie, eventual si moka.

4. Esti si tare in clanta.

5. Nu vrei sa te duci de unde ai venit acum multa vreme?

Edited by mmneg
  • Like 7

Bushu, sfatul meu ar fi sa le ceri ajutorul, celor de pe forumul Mercedes.

Eu sunt electronist, dar iti recomand ori sa inlocuiesti modulul respectiv ori sa il duci la reparat, daca costul reparatiei nu este prea mare.

Nu iti recomand sa faci "combinatii" ca sa eviti acel modul pentru ca banii (probabil mai putini decat pentru un modul nou) si timpul executarii "lucrarii" nu vor renta.

M-as mira ca toata lumea sa vanda acel modul cu 100 de euro.

1. Vrei sa repari mercedes pe forum de bmw. ( de aceea nu am vrut sa dau numele marcii. Lumea mi-a sarit in cap )

2. Vrei doar electricieni ( ma refeream la urmatorul aspect. vroiam raspuns la subiect nu alte comentarii care nu aveau legatura cu topic-ul)

3. Vrei lista de piese pentru reparatie, eventual si moka.( am cerut prea mult ??? )

4. Esti si tare in clanta. ( eu sunt de un concept " MA RESPECTI .... TE RESCPECT " cu atat mai mult ca nu ne cunoastem ) 5. Nu vrei sa te duci de unde ai venit acum multa vreme? :frantics:

Acum nu ma refer la cineva anume ... dar ai pus accent pe toate aspectele topic-ului ... eu cred ca sunt destul de intelegator si calm ... nu pot sa ma rastesc la un USER care este din 2008 logat pe forum si pe care nu il cunosc , dar nu mi se pare frumos si elegant stilul lor de conversatie. Atat am avut de spus VA MULTUMESC pestru sprijinul acordat.

Sincer .. am zis ca se va rezolva aici .. de aceea nu am dat numele marcii ... dar cand a auzit lumea de mercedes ... parca au loato razna.

Eu sunt electronist, dar iti recomand ori sa inlocuiesti modulul respectiv ori sa il duci la reparat, daca costul reparatiei nu este prea mare.

Nu iti recomand sa faci "combinatii" ca sa eviti acel modul pentru ca banii (probabil mai putini decat pentru un modul nou) si timpul executarii "lucrarii" nu vor renta.

din moment ce esti singurul care ai raspuns .. inseamna ca te ataci ... eu zic sa o lasam balta.

bai loato... esti si obositor si agramat... dupa ce ne jignesti si ne numesti bagatori de seama, tot tu esti tare-n clont si ceri respect...

mars pe forum de electricieni daca asta cauti...

Iti multumesc de sfat ... sincer chiar multumesc.:drinks:

hai sa il ajutam pe om chiar daca nu a postat unde trebuie :thumbsup:

iti trebuie 2 relee la 12v minim 10A consumul motorului este undeva la 7A dar cand ajunge in capatul cursei o sa creasca de aceea iti recomand sa pui minim 10A

Iti pun o schema foarte simpla dar daca nu ai habar in electronica nu o sa reusesti

butonul de pe usa trebuie sa fie basculant, altfel daca din greaseala o sa apesi si pe urcare si coborare in acelasi timp o sa scoata fum

• Like 1

Bushu, mai bine du-te la un electrician auto. Desi mi-e greu sa-nteleg cum mama naibii masina aia care face bani cand i se-nvart rotile nu merita 100 eur. Ciudata gandire au unii oameni.
  • Like 2

Iti multumesc de sfat ... sincer chiar multumesc.:drinks:

Cu placere, Bushu.

Vezi ca paul ti-a dat o schema buna.

Nu uita sa folosesti niste fire mai groase.

La E36 se folosesc fire de grosime 2.5.

La Vito sa folosesti de aceeasi grosime cu cele existente pe masina.

Daca vei pune fire mai subtiri, se vor incalzi sigur, in cel mai bun caz.

In cel mai rau caz... sper ca iti faci tu o idee!

Bafta!

• Like 1

Iti multumesc de schema si descriere.

hai sa il ajutam pe om chiar daca nu a postat unde trebuie :thumbsup:

iti trebuie 2 relee la 12v minim 10A consumul motorului este undeva la 7A dar cand ajunge in capatul cursei o sa creasca de aceea iti recomand sa pui minim 10A

Iti pun o schema foarte simpla dar daca nu ai habar in electronica nu o sa reusesti

butonul de pe usa trebuie sa fie basculant, altfel daca din greaseala o sa apesi si pe urcare si coborare in acelasi timp o sa scoata fum

Iti mulotumesc.

Ai gasit cea mai neclara schema cu putinta :)

Uite o schema mai intuitiva:

post-787-0-67635200-1371939833_thumb.jpg

Comutatorul are 3 pozitii. In pozitia centrala, de repaus, nu este facut nici un contact.

M-am uitat un pic pe schema postata de lederp, si vad ca este de fapt asta:

post-787-0-98190100-1371979188_thumb.gif

Schema are avantajul ca ai nevoie de doar doua comutatoare fara retinere, cu cate un contact normal inchis si unul normal deschis. Chiar daca sunt apasate simultan ambele comutatoare, nu se intampla nimic, nu se produce nici un scurtcircuit. Comutatoarele trebuie sa suporte curentul motorului, deci vreo 10 A.

In varianta lui lederp comutatoarele initiale au fost inlocuite cu relee. Bobina releului este alimentata prin traseele colorate in rosu respectiv violet. Iar piesa aia dreptunghiulara din stanga jos este comutatorul de comanda, care poate fi realizat fie dintr-un comutator cu o singura pereche de contacte si 3 pozitii, fie din doua comutatoare fara retinere cu un contact normal deschis. Nici in acest caz nu se arde nimic daca se apasa simultan ambele comutatorae.

:thumbup1::thumbup::thumbsup::first: sa fiu al dracu de nu asta e ....neah e de la modelu vechi ... oricum e tare. Merci!

Am gasit schema fix de la mercedes, acu am primit-o.

Te rog sa o studiezi atent:

http://www.planetz.com/wp-content/uploads/2010/08/xkcd_circuit_diagram.png

In RO este 100e ... tu ai cumpara ceva fara proba ..?

De pe eBay.de eu am cumparat peste 500 de CD-uri, toate originale si aparatura electronica (DVD Playere, combine muzicale, Mini-Disc Playere si Boxe) varfuri de serie la vremea lor.

Deh, mi-am facut damblaua cu produsele la care "salivam" cand eram kinder!

Cand imi veneau pachetele, aveam impresia ca produsele imi veneau direct din fabrica, le trada doar ambalajul!

Sa-ti mai spun ca toate electronicele mi-au venit cu telecomenzile originale, nezgariate si nesparte?!!

Neamtul este foarte serios si corect. Plus de asta, pe eBay, userii tin foarte mult la calificative pozitive.

Iar daca platesti prin PayPal, eBay iti returneaza banii daca produsul primit nu este conform descrierii.

Eu zic, ca nu ai nimic de pierdut, din contra!

Gaseste modulul care iti trebuie si uita-te la numarul de calificative ale userului.

Asa iti dai seama daca este serios sau nu, daca vinde putin si prost sau mult si bun!

Bafta!