Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

E46 320i M54B22 - lipsa putere

Recommended Posts

Buna seara tuturor

Am o mica problema cu un E46 M54B22 in sensul in care are o lipsa de putere in turatii joase. Se manifesta ca un lag, dupa 3000-3500 de turatii incepe sa traga, insa nici acolo nu sunt convins ca merge asa cum ar trebui. Cel mai sesizabil este in treapta a doua, repriza 35-60km/h fiind foarte slaba.

Recent am schimbat garnitura de la capacul de la culbutori, iar la scurt timp au aparut aceste simptome.

Astept niste sfaturi. Multumesc

Si eu am aceeasi problema la masina tocmai de aceea merg mai turat ... Dar subturat trage mai greu ca loganul ... Si daca plec brusc ma da cu gura de bord

Vad ca ai motorul n42, fix la un n42 s-au intamplat cele spuse mai sus de mine cu separatorul...

Ca idee l-ai schimbat vreodata? si banuiesc ca ai ceva km

Trebuie sa il comand si eu, separatorul e undeva la 158 lei iar cele 3 furtune aferente (trebuie schimbate neaparat daca vrei sa faci o treaba buna cap-coada pt ca sunt coapte furtunele) cam 120-140 lei bucata. Cam 550-600 lei totul + manopera.

Intentionez sa fac si eu operatiunea, dar dupa data de 15 ca e in concediu mecanicul.

Edited by raul_bog

Trebuie sa il comand si eu, separatorul e undeva la 158 lei iar cele 3 furtune aferente (trebuie schimbate neaparat daca vrei sa faci o treaba buna cap-coada pt ca sunt coapte furtunele) cam 120-140 lei bucata. Cam 550-600 lei totul + manopera.

Intentionez sa fac si eu operatiunea, dar dupa data de 15 ca e in concediu mecanicul.

Pai si crezi ca se schimba treaba cu trasul in turatii mici ? Ca deja am bagat 15 mil in ea si e tot cotet

• 1 month later...

Am rezolvat problema, am schimbat furtunul de gaze carter si garnitura de la capacul de la culbutori, astea doua aveau semne de uzura.

Masina merge bine din nou.

Am exclus sondele lambda pentru ca imi iesea un consum mai mare, dar nu cu mult, undeva la maxim 1L/100 km, si acesta cred ca era din cauza ca se forta in turatii joase.

Va multumesc pentru raspunsuri, o seara buna !