Jump to content

Probleme roti e46

Recommended Posts

Salut.

Am un e46, 2004, 318d. Am o problema cu aceeasi chestie. Ieri am constatat un scartatit ingrozitor la roata dreapta spate. Suna ceva a fier pe fier. Dar a inceput dintr o data, efectiv am calcat peste ceva, iar apoi a inceput. Si e din ce in ce mai rau. Mentionez ca am schimbat ferodourile acum o luna, placutele si discurile sunt ATE, schimbate acum 3 luni. Noi noute toate. Tot ieri, inainte de asta, mi am luat anvelope. Le au pus, montat pe janta, echilibrat, pus inapoi pe masina. Am fost la spalatorie, acasa, apoi la un film. Cand m am intors, a inceput spectacolul.. Va rog, daca stie careva vreo solutie, sa ma ajute. Va multumesc anticipat!

Salut.

Am un e46, 2004, 318d. Am o problema cu aceeasi chestie. Ieri am constatat un scartatit ingrozitor la roata dreapta spate. Suna ceva a fier pe fier. Dar a inceput dintr o data, efectiv am calcat peste ceva, iar apoi a inceput. Si e din ce in ce mai rau. Mentionez ca am schimbat ferodourile acum o luna, placutele si discurile sunt ATE, schimbate acum 3 luni. Noi noute toate. Tot ieri, inainte de asta, mi am luat anvelope. Le au pus, montat pe janta, echilibrat, pus inapoi pe masina. Am fost la spalatorie, acasa, apoi la un film. Cand m am intors, a inceput spectacolul.. Va rog, daca stie careva vreo solutie, sa ma ajute. Va multumesc anticipat!

Salut!Uita-te putin sub ea vezi daca nu ai ceva rupt care sa agata in planetara care pleaca din grup spre roata,poate fi si rulmentul spate, o fi crapat o bila si face asa de urat,solutia este sa mergi la un mecanic sa ridice masina pe elevator si sa se uite ce are,asa fara sa mergi la un service este cam greu de gasit problema.Bafta1

Ai o protectie din tabla cu forma circulara in spatele discului, vezi sa nu se fi indoit si sa-ti frece in janta.

LE. Am vazut mai tarziu ca ai schimbat anvelopele, deci ai dat rotile jos si e posibil ca atunci sa se fi indoit protectia de care vorbeam. Si eu am patit ceva similar.

Edited by Cristi_S

Si eu ma gandeam la o pietricica ceva sau sarma. M am uitat (fara sa dau roata jos) la disc si nu se vede nimic frecat. Ma gandesc la faptul ca a intrat intre disc si protectie. Pe langa sunet, care este ingrozitor, ar fi pacat de disc, ca e nou. Ceea ce nu mi explic este faptul ca este roate de pe spate, si cand iau curba, se aude mai tare. Se schimba ceva si la rotile pe spate in timpul virajului? Multumesc oricum pentru raspunsurile voastre :)

in cazul asta, verifica inca o data protectia aceea de tabla...

daca acolo e ok, poate ca cel care ti-a montat discurile nu ti-a fixat bine sistemul de franare auxiliar (frana de mana) si s-au desprins sabotii...

in cel mai rau caz, Doamne fereste, rulmentul e praf (desi e cam greu de crezut ca a picat asa, dintr-o data)

in cazul asta, verifica inca o data protectia aceea de tabla...

daca acolo e ok, poate ca cel care ti-a montat discurile nu ti-a fixat bine sistemul de franare auxiliar (frana de mana) si s-au desprins sabotii...

in cel mai rau caz, Doamne fereste, rulmentul e praf (desi e cam greu de crezut ca a picat asa, dintr-o data)

Sa inteleg ca acel rulment ar fi o piesa destul de scumpa?

Eu am patit la un Renault Laguna treaba asta , sa spart rulmentul pe autostrada fara sa dea vre-un semn in prealabil ! Eu zic ca 90% rulmentul este dus ! Dar fara consult de specialitate degeaba dam cu presupusu ! Mergi la un doctor auto !

S a rezolvat. Am dat roata jos, am invartit de disc, mi am dat seama ca se aude de la disc. Am impins de curiozitate tabla de protectie din spatele discului cu surubelnita, a cazut o piatra de acolo. Acum, sunetul a disparut. Piatra freca:) Multumesc mult pentru ajutor tuturor! :)