Jump to content

Recommended Posts

Salutare!

Sper sa nu se considere spam faptul ca am postat si in sectiunea "Seria 3",postez si aici unde parca este mai multa activitate.

Vin si eu cu o problema, careia initial nu i-am dat asa multa atentie...si anume consumul masinii care a crescut simtitor.

Anul trecut cand luasem masina aveam un consum de 8.7 afisat pe BC cu roti 225/45/17.Dupa ce a venit si trecut iarna, imi afisa un consum de 9.8.Am zis ca e de la iarna si pana se mai incalzeste afara isi revine.

In aprilie am schimbat gumele cu 205/40/17 si am pus si o suspensie reglabila.In acelasi timp am facut si niste activari de optiuni, si la diagnoza aveam eroare la sonda lambda, senzor ax came, DISA si PCV.Am considerat ca sonda lambda(inainte de cat)ar fi cea mai importanta asa ca am schimbato cu una noua Bosch.Am reinitializat consumul din calculator si tot nu a scazut mai jos de 9.9 pe BC.

Am zis ca ii mai trebe ceva timp sa se aseze dar dupa vreo 2-3 luni tot asa consuma.De curand am resetat consumul din bord si a scazut pana la 11.5 cel mai jos.Saptamana trecuta am alimentat 17 litri, si de curiozitate am vrut sa vad cat pot sa merg si abia am reusit sa merg 102 km si sau dus cei 17 litri.

Stiu ca majoritatea motoarelor astora nu prea consuma mai putin de 10litri, dar cum pot explica modificarea de consum de anul trecut?Cei drept merg mai uratel cu masina decat anul trecut(schimb peste 2000 si folosesc mai putin a5a)dar totusi e o diferenta majora.

Sa afecteze asa mult faptul ca am schimbat gumele si suspensia si nu am refacut geometria?

Sau acel senzor si cele 2 valve, au un impact asa important asupra consumului?

Sau sa fi gresit cand am schimbat sonda lambda?

Masina nu mananca ulei nu scoate fum, atat ca termina benzina mult mai repede.

Astept sfaturile si parerile voastre, cu ce ar trebui sa verific/schimb prima data si daca risc sa stric si mai rau daca merg asa cu ea.

Multumesc!

E46 sedan, 1985cmc, 118cp.

Acela era consumul de pe BC cu rotile pe 17.

La drum extraurban imi afisa pe BC 7.6, consumul ce il afisa intern cu rotile de iarna pe 15.

Am sa schimb cu prima ocazie senzorul de la axul cu came.Apoi cele doua valve si sper sa remediez problema.Am sa revin.

Daca mai are cineva pareri sau sfaturi, nu exitati.

Eu.Ala era afisajul dupa juma de an de cand luasem masina.

Bine :)) Ala nu e consum real.

BC-ul la e46 iti afiseaza un consum aiurea.

COnsumul real e ala care il calculezi tu la pompa.

Ca sa obtii un consum cat mai apropiat de realitate pe BC, trebuie sa il resetezi cat mai des.

Edited by Kenbobo

sunt tare curios cum a iesit pcv-ul pe tester... cand este doar o valva amarata.

on... sub 10 pe oras mi se pare destul de fabulatie cu motorul tau...

eu rar scot 9 pe bacau , iar in bucuresti se invarte la 10 (seara)-13( ora de varf)

cand motorul asta (m43) are o problema, consuma mult:). incearca sa schimbi pcv-ul , face sa-ti consume motoru mult.

Mai verifica si furtunasele alea mici de vacum, ca se coclesc destul de des:)

• 4 weeks later...
  • 1 year later...