Jump to content

Toba E46

Recommended Posts

Salutare colegi,

Vreau sa schimb si eu finala la al meu E46 cu o toba sport si ma lovesc de urmatoarea problema: Nu stiu dimensiunile.Facand achizitia online nu vrea sa o dau in bara asa ca, va rog daca ma poate ajuta cineva cu un sfat.Am gasit urmatoarele 3 tobe:

1) -Diametru Intrare: 60 mm.

-Diametru Iesire: 75 mm x 2.

-Latime totala iesire: 170 mm

-Lungime Corp: 32 cm.

-Lungime Totala: 55 cm.

post-41428-0-40020300-1372421351_thumb.jpg

2) -Diametru Intrare: 56 mm.

-Diametru Iesire: 80 mm x 2.

-Lungime Tipsuri: 15 cm.

-Lungime Corp: 28 cm.

-Lungime Totala: 50 cm.

post-41428-0-54564800-1372421408_thumb.jpg

3) -lungime totala :53cm

-dimetru intare in toba : 5cm

-ornameti iesire 7,8x6,5cm per buc

post-41428-0-98942100-1372421533_thumb.jpg

post-41428-0-36629700-1372421644_thumb.jpg

Cum nu este vorba de bani(toate 3 modelele invartindu-se la suma de aprox 200 lei) va rog si cu un sfat care ar fi mai "estetica".Va multumesc

Uli, da o fuga la Pilot Pitesti si cu vreo 600,700 lei le pui pe toate, toba cu tips dublu inclus si esti sigur ca sunt din inox , daca iei Borla de la ei.

Alea de pe net nu poti stii sigur daca sunt inox si te trezesti ca se fac praf dupa putin timp iar unele tipsuri se afuma rau si nu le mai poti curata din cauza materialului prost.

Nu. Ziceam ca modelul de tipsuri din ultima poza i s-ar potrivi cel mai bine, mai ales ca are diesel.

Acum sa caute o toba cu dimensiunile potrivite pt masina lui si cu modelul ala de tipsuri, sau sa isi schimbe doar tipsurile cu unele Borla, de exemplu, model cum e in poza aia.

@pyu - referitor la zgomot sunt 95% convins ca nu se va modifica cu nimic,nici nu caut asta.

@Vuv - mersi de sfat,nu stiu cat se merita investitia asta.Am vazut si pe forum colegi care au tobe asemanatoare,nu neaparat pilot si nimeni nu era dezamagit de ele.

@Kenbobo - nu vreau sa schimb doar tipsurile,totusi are o varsta toba.Deci zici mataluta ca ultima nu s-ar potrivii ca dimensiuni?Mai caut altele si revin :thumbsup:

Multumesc de sfaturi

Are diesel. Nu are cum sa fie zgomotoasa. O sa se auda putin mai tare fluieratul de la turbo, si atat.

LE: Si normal ca OEM e tot timpul cel mai bun, sau mai bun, dar merge si una aftermarket. :thumbsup:

Edited by Kenbobo

Daca tu crezi ca nu va fi zgomotoasa...

Oricum, ce e OEM e mai bun in opinia mea.

Este vorba de diesel,vina mea ca am uitat sa precizez.Si cum am spus-o mai sus nu caut sa fie zgomotoasa doar sa schimb aspectul unei tevi ruginite.

Sunt multe discuții referitoare la o evacuare mai sport pentru motoarele diesel. E adevĂŁrat ca nu o sa se audĂŁ niciodatĂŁ ca la un motor pe benzina dar asta nu ĂŽnseamnĂŁ ca nu putem ĂŽncerca si noi. Unii zic ca e bine sa lasi doar catalizatorul si in rest sa pui teava inox de 60 mm, alții zic ca e bine sa scoti catalizatorul si toba micĂŁ si sa lași doar toba finala...etc. Ideea colegului care a postat si un filmuletz cu evacuarea sa este, cred eu, foarte buna si ar fi nemaipomenit ca si alți colegi care si-au modificat ecavuarea sa facĂŁ la fel, astfel cei care intenționeazĂŁ sa modifice vor putea si sa audĂŁ si sa aleagĂŁ varianta cea mai buna pentru ei. Si eu sunt interesat de o varianta pentru 320 d-ul meu.

Numai bine.