Jump to content

Inmatriculare 2013

Nicoleta

Recommended Posts

Este cineva care a inmatriculat recent un BMW in Romania? Sunt curioasa care este procedura si care sunt costurile noii taxe de timbru. Caracteristicile ar fi: 1995 cm3, emisii de dioxid de carbon: 128 g/km, motor dotat cu filtru de particule, si avand o vechime de 7-8 ani inclus. Multumesc anticipat!

Salutare tuturor....

Vreau sa stiu si eu de la cei care au parcurs etapele de inmatriculare deja, cam cum sta situatia: am cumparat in iunie un 320D din 08.2000 Cel de la care am luato mi-a dat: brief mare si mic, asigurare de pe germania, contract intre mine si neamt (cu toate ca eu am luat masina de la un tip din romania). Masina are drept de circulatie pana pe 02.07.2013, fiind inca cu acte de germania. Ce problema am eu: cu toate ca are acte, masina a fost adusa pe platforma pana la arad de un alt tip. Cel de la care am cumparato a luato de la cel care a aduso pe platforma si mi-a dato mie. Pe brieful masinii e trecut tipul din arad, ca el a conduso pana in tara(sincer stiu ca e numele lui pe acte, nu mai stiu daca pe asigurare sau brief - nu sunt acasa ca sa ma pot uita pe acte momentan). Daca ma duc sa ii iau numere rosii si mai apoi sa o inmatriculez, am nevoie de vreun act din partea tipului care a adus masina? Stiam ca daca e adusa pe platforma, iti trebuie nu stiu ce document vamal, insa masina mea are si numere valabile de germania, in cazul acesta mai am nevoie de documente vamale? Lamuriti-ma va rog, deoarece nu prea stiu ce sa mai cred. Am fost la politie in localitate la mine (Roman) si m-au trimis la Piatra-Neamt sa ma lamuresc deoarece inmatricularile se fac pe judet(si acolo au program 2h/zi). Lucrez si mi-e destul de greu sa merg 100 km doar sa cer niste informatii. Va multumesc!

ai nevoie de contract vanzare-cumpare intre tine si cel din actele masinii(proprietar)

Contractul dintre mine si neamt a fost facut la un birou din asta care se ocupa cu acte auto. Ei au confirmat ca acel contract este bun si nu o sa am probleme cu el. Insa eu intrebam daca o sa am probleme cu platforma, deooarece masina a fost adusa pe platforma (au economisit benzina de alimentare + ca au adus 2 simultan) cu toate ca putea veni foarte bine pe rotile ei. Cei de la biroul respectiv au zis ca nu o sa am plrobleme, insa dupa ce citesc atatea pe forum, incep sa ma ingrijorez.

Contractul dintre mine si neamt a fost facut la un birou din asta care se ocupa cu acte auto. Ei au confirmat ca acel contract este bun si nu o sa am probleme cu el. Insa eu intrebam daca o sa am probleme cu platforma, deooarece masina a fost adusa pe platforma (au economisit benzina de alimentare + ca au adus 2 simultan) cu toate ca putea veni foarte bine pe rotile ei. Cei de la biroul respectiv au zis ca nu o sa am plrobleme, insa dupa ce citesc atatea pe forum, incep sa ma ingrijorez.

Ce treaba ai cu platforma? Pt inmatriculare ai nevoie de proprietarul din acte (cel care e trecut in ambele briefuri), restul e can-can. Poa' sa fie si o suta de intermediari, conteaza doar cine e trecut in documentele masinii.

Atata vreme cat masina era inmatriculata,avea numere valabile,exista un contract de vanzare-cumparare intre proprietarul vechi si cel nou,exista o procura speciala in acest sens,ai briefurile masinii,altceva nu te mai intereseaza. Putea sa fie adus si cu avionul. Masina a fost adusa dintr-un stat membru UE,nu a fost adus dintr-un stat tert pentru a fi nevoie de ceva la vama gen achitare taxe vamale sau mai stiu eu ce. Parerea mea este ca nu ai de ce sa-ti faci griji daca ai toate cele de mai sus.

Atata vreme cat masina era inmatriculata,avea numere valabile,exista un contract de vanzare-cumparare intre proprietarul vechi si cel nou,exista o procura speciala in acest sens,ai briefurile masinii,altceva nu te mai intereseaza. Putea sa fie adus si cu avionul. Masina a fost adusa dintr-un stat membru UE,nu a fost adus dintr-un stat tert pentru a fi nevoie de ceva la vama gen achitare taxe vamale sau mai stiu eu ce. Parerea mea este ca nu ai de ce sa-ti faci griji daca ai toate cele de mai sus.

Da, masina a avut pana azi numere valabile. Am fost oprit de politie 2 ori(controale de rutina, slava domnului) iar la verificarea actelor au spus ca totul e in regula. Oricum, maine voi primi in Iasi actele prin curier. Voi merge aici, sa verific daca totul este ok, deoarece nu vreau sa ma trezesc cu surprize. Voi lua numerele rosii pentru a merge in concediu si nu vreau sa imi aman vacanta din cauza problemelor aparute cu actele. Sper sa fie cum zici tu! :thumbsup: Multumesc pentru postari!

Este cineva care a inmatriculat recent un BMW in Romania? Sunt curioasa care este procedura si care sunt costurile noii taxe de timbru. Caracteristicile ar fi: 1995 cm3, emisii de dioxid de carbon: 128 g/km, motor dotat cu filtru de particule, si avand o vechime de 7-8 ani inclus. Multumesc anticipat!

Exista o noua taxa de timbru?eu am calculat pe site ul de mai jos,si de fiecare data mi a aratat aceeasi suma,sper sa nu ma trezesc ca am de platit mult mai mult,Si eu trebuie sa inscriu masina,o gramada de bani,mai am 2 randuri de numere rosii,si asta e ,voi plati.Tie de ce ti a dat rezultate diferite? :hmm: Am calculat iar,e aceeasi suma,dar nu stiu sa trec emisiile de carbon,poate ma trezesc cu o "bucurie" :cry:

653 euro, eoro 4. dar sigur nu ai tu co2-ul ala( 128) cred ca e mai mare

Edited by baronu25

Exista o noua taxa de timbru?eu am calculat pe site ul de mai jos,si de fiecare data mi a aratat aceeasi suma,sper sa nu ma trezesc ca am de platit mult mai mult,Si eu trebuie sa inscriu masina,o gramada de bani,mai am 2 randuri de numere rosii,si asta e ,voi plati.Tie de ce ti a dat rezultate diferite? :hmm: Am calculat iar,e aceeasi suma,dar nu stiu sa trec emisiile de carbon,poate ma trezesc cu o "bucurie" :cry:

cauta pe google date tehnice despre motor si gasesti emisiile si le treci acolo. oricum cineva care si-a inmatriculat masina a zis ca a avut surpriza sa-i spuna ca acel calculator arata o valoare estimativa.

cati cai ? din ce an? la fel cauta si tu pe google specificatii tehnice despre motor si pune datele in calculatorul de timbru! O sa ai o valoare estimativa, dupa spusele unui coleg care a platit putin mai mult fata de cat a calculat.

cauta pe google date tehnice despre motor si gasesti emisiile si le treci acolo. oricum cineva care si-a inmatriculat masina a zis ca a avut surpriza sa-i spuna ca acel calculator arata o valoare estimativa.

cati cai ? din ce an? la fel cauta si tu pe google specificatii tehnice despre motor si pune datele in calculatorul de timbru! O sa ai o valoare estimativa, dupa spusele unui coleg care a platit putin mai mult fata de cat a calculat.

163 cp, din octombrie 2006, cum am zis.. 7-8 ani vechime. am facut calculul foarte des pe taxa de timbru pe 2013, iar de fiecare data am primit alt rezultat.

163 cp, din octombrie 2006, cum am zis.. 7-8 ani vechime. am facut calculul foarte des pe taxa de timbru pe 2013, iar de fiecare data am primit alt rezultat.

vorbim de E90 320d care are emisii 153g in conditiile in care are dpf si transmisie manuala. taxa e in jur de 1000E.

1081 E mai exact dupa calculatorul asta http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/calculator_taxe/taxa_timbru_2013.html

Edited by roshu2010

Am incercat sa calculez co2 ,mai vechi de 2000 nu poti trece,din ce am calculat mi a iesit o suma mai mare decat stiam..ooops,nu stiu daca e euro 2 sau euro 3,e 523i din 98 ,touring.voi aveti idee ce euro este?multumesc

Am impresia ca sunt euro 3 alea.. Daca e euro 3,atunci e nasol rau.. Prinzi exact cel mai mare grad de taxare,mai ales ca vad ca ai si motor mai mare,deci emisii sunt mai mari..

Am impresia ca sunt euro 3 alea.. Daca e euro 3,atunci e nasol rau.. Prinzi exact cel mai mare grad de taxare,mai ales ca vad ca ai si motor mai mare,deci emisii sunt mai mari..

No no no,acum am gasit un calculator,cica e euro 3!!!!i can t believe fratilor,dau mai mult decat pe masina,vreau emoticon care se da cu capul de perete,crying

Pai de ce nu?

Dupa cum sustin domnii care au facut legea, scopul este taxarea poluatorului, nicidecum jupuirea proprietarilor.

Asa ca, daca poti dovedi ca masina ta nu se mai incadreaza in minunatele norme Euro 3, de ce nu ti-ar aplica taxele aferente normei reale de poluare in care se afla masina?