Jump to content

Inmatriculare 2013

Nicoleta

Recommended Posts

Eu am mai auzit niste cazuri dubioase petrecute pe la RAR.. Masini care erau euro 4,din cauza degradarii probabil,au ajuns sa fie incadrate la euro 3 :rolleyes: ,cu toate ca in acte erau trecute exact cum am precizat mai sus.. Acum,ce sa zic,poate o sa ai si tu noroc pe acolo sa te scoata un euro 2 daca scoate fum mai mult.. Poate daca mai ai vreo cunostinta pe la RAR,cu un mic "ajutor" specific romanilor,ti`o poate scoate in euro 2,chiar daca tu ai in brief 3 (ma gandesc ca e luata masina de afara).. Pana la urma,decizia RAR e cea care cantareste cel mai mult

Eu am mai auzit niste cazuri dubioase petrecute pe la RAR.. Masini care erau euro 4,din cauza degradarii probabil,au ajuns sa fie incadrate la euro 3 :rolleyes: ,cu toate ca in acte erau trecute exact cum am precizat mai sus.. Acum,ce sa zic,poate o sa ai si tu noroc pe acolo sa te scoata un euro 2 daca scoate fum mai mult.. Poate daca mai ai vreo cunostinta pe la RAR,cu un mic "ajutor" specific romanilor,ti`o poate scoate in euro 2,chiar daca tu ai in brief 3 (ma gandesc ca e luata masina de afara).. Pana la urma,decizia RAR e cea care cantareste cel mai mult

E imposibil asa ceva, norma trebuie sa fie aceeasi de cand masina iese de pe poarta fabricii pana la casare; iar gradul normei o da doar producatorul, nici mama rar-ului n-are voie s-o schimbe. Rar-ul trebuie sa constate doar daca masina respectiva mai indeplineste norma impusa de producator/fabricant, nu s-o modifice el dupa bunul plac. Ca exista si exceptii e altceva, dar aceste exceptii sunt pt imbunatatirea normelor de poluare nicidecum pt inrautatirea lor. Cu alte cuvinte, eu daca am o masina euro 3 si vreau s-o fac euro 4, pot sa-i montez anumite componente/sisteme iar rar-ul poate sau nu sa-mi omologheze automobilul cu noua norma (euro 4). Dar daca masina mea euro 3 scoate fum sau mai stiu eu ce, rar-ul nu are dreptul sa-i scada norma de poluare adica s-o faca euro2,1 samd...in cel mai rau caz ma pune sa-i fac motorul si ce-o mai fi, ca masina sa respecte normele trecute de producator pe cartea masinii.

In cazul descris de tine, se poate actiona in instanta, nu e normal sa se faca astfel de manevre...pur si simplu dai in judecata unitatea rar care face astfel de magarii...si-atunci nu cred c-o sa le convina sa mai faca astfel de manevre.

Edited by Catalin BMW

De-acord cu tine.. Eu ce am zis mai sus mi-a fost spus intr-o discutie cu cineva care lucreaza chiar la RAR. in mod normal,si mie mi se parea ciudat,chiar aveam si eu personal temeri in momentul in care a trebuit sa mi-o inscriu pentru ca aveam mici probleme cu uleiul si imi iesea ceva fum si mi-era sa nu o treaca la euro 3.. poate ca asta nu e decat ceva care sa il "stimuleze" pe cel ce vrea sa inscrie masina sa se caute prin buzunar de ceva... inseamna ca nu prea are sanse miky la asa ceva

De-acord cu tine.. Eu ce am zis mai sus mi-a fost spus intr-o discutie cu cineva care lucreaza chiar la RAR. in mod normal,si mie mi se parea ciudat,chiar aveam si eu personal temeri in momentul in care a trebuit sa mi-o inscriu pentru ca aveam mici probleme cu uleiul si imi iesea ceva fum si mi-era sa nu o treaca la euro 3.. poate ca asta nu e decat ceva care sa il "stimuleze" pe cel ce vrea sa inscrie masina sa se caute prin buzunar de ceva... inseamna ca nu prea are sanse miky la asa ceva

si eu vroiam sa scriu ca e imposibil...asta e ,inscriem cazanul cand avem bani...ii pun numere rosii,si o las acolo,ma distreaza ca am o masina rara.e veche,e si touring,si acum descopar ca e si euro 3...dar nici logan nu mi iau,ete asa :D

Edited by miky_1

si eu vroiam sa scriu ca e imposibil...asta e ,inscriem cazanul cand avem bani...ii pun numere rosii,si o las acolo,ma distreaza ca am o masina rara.e veche,e si touring,si acum descopar ca e si euro 3...dar nici logan nu mi iau,ete asa :D

Inscri-o la utilitare....sau la bulgarian vicinsky.rolleyes.gif Sau am mai auzit faza cu partajul...cica merge si asa.

De faza cu partajul a zis azi la tv,tocmai s au prins ca lumea divorta ,se facea partaj etc..sau mostenire,te doare capul..

Am inteles ca partaj se poate face si intre doua persoane necasatorite (concubini, rude,etc)

Uite si aici un articol care detaliaza subiectul in cauza. http://adevarul.ro/locale/baia-mare/video-timbrul-mediu-fentat-legal-maramures-1_51d301e5c7b855ff56f38eb4/index.html

Edited by Catalin BMW