Jump to content

Probleme proiectoare ceata

Recommended Posts

Salut. Am o problema cu proiectoarele de ceata. Nu functioneaza.Am verificat si sunt legate la nici un releu: de fapt, nu gasesc nici o mufa sau fir care sa vina pana la ele. Mi se pare ca nici in blocul optic nu am comanda pt proiectoare fata. Cred ca am doar pt pozitiile de ceata din spate. Cred ca am mai intrebat mai demult dar nu mai gasesc postul. Are vreunul dintre voi poze cu blocul optic cu comenzi pt proiectoare ceata si o schema...ca sa stiu unde sa leg proiectoarele, in ce releu merg firele de la ele.

Daca nu am in blocul optic comenzi pt proiectoare ceata e posibil sa le leg la comanda pt pozitiile de ceata spate.

e posibil, da e mai complicat

cel mai simplu e sa mergi la un electician auto si sa iti traga fire separate pt proiectoare

trebuie sa faci rost si de un buton pt proiectoare, eventual vorbeste cu vlupu, parca avea asa ceva.

iti mai trebuie si releu pt proiectoare, pe care 99% nu il ai pe masina.

Poti sa te legi la acel buton...chiar in blocul de sigurante...acolo ai si releul pentru stopurile de ceata....chiar ai si siguranta..uita-te pe capac si identifica locul sigurantei...ca sa respecti dorinta fabricantului :blink: si vezi ca pe aici e un topic cu o carte de e34...poate gaseseti ceva util pe acolo...daca nu, da-mi pm si rezolvam cu cartea :)

conexiunea existenta de pe masina mea era ca halogenele sunt legate pe butonul de ceata de la masina,faza cam deranjanta pt ceilalti.

vreau sa trag fire pt buton separat,dar mi ar usura munca daca imi spui ca pot trage firele direct la panoul de sigurante???

detaliaza daca poti procedura cu panoul :blink:

Poti sa te legi la acel buton...chiar in blocul de sigurante...acolo ai si releul pentru stopurile de ceata....chiar ai si siguranta..uita-te pe capac si identifica locul sigurantei...ca sa respecti dorinta fabricantului :blink: si vezi ca pe aici e un topic cu o carte de e34...poate gaseseti ceva util pe acolo...daca nu, da-mi pm si rezolvam cu cartea :)

191839[/snapback]

Solutia ta pare cea mai simpla si usor realizabila...procedez asa (corecteaza-ma daca gresesc): trag fire de la proiectoare pana in tabloul de sigurante, acolo unde am stopurile de ceata...si cand o sa apas butonul pt stopuri de ceata o sa mi se aprinda si proiectoarele...suna ok si simplu...e posibil sa se arda ceva? sa sara siguranta ca nu a fost proiectata pt stopuri si proiectoare.

Si ca sa fiu lamurit: exista varianta fara proiectoare nu?cum am eu...numai ca proprietarul dinaintea mea a schimbat spoileru si probabil a gasit un spoiler cu proiectoare insa nu s-a omorat el sa le lege.

Solutia ta pare cea mai simpla si usor realizabila...procedez asa (corecteaza-ma daca gresesc): trag fire de la proiectoare pana in tabloul de sigurante, acolo unde am stopurile de ceata...si cand o sa apas butonul pt stopuri de ceata o sa mi se aprinda si proiectoarele...suna ok si simplu...e posibil sa se arda ceva? sa sara siguranta ca nu a fost proiectata pt stopuri si proiectoare.

Si ca sa fiu lamurit: exista varianta fara proiectoare nu?cum am eu...numai ca proprietarul dinaintea mea a schimbat spoileru si probabil a gasit un spoiler cu proiectoare insa nu s-a omorat el sa le lege.

191873[/snapback]

Este pacat sa faci improvizatii,fire,legaturi...

Poti cumpara kit-ul original,de la BMW.

191874[/snapback]

Desigur, dar parca prefer sa fac altceva cu banii aia. Daca iese bine mai bine bag banii economisiti in alte parti ale masinii...imi schimb culoarea la bord sau pun folie sau si mai bine ma duc cu gagicele :) :) :) . Daca nu, stau si fara proiectoare si mai astept ca pana acum asa am circulat. :blink: :) :)

191874[/snapback]

daca ai putina indemanare poti face o improvizatie sa fie ca originalul,crede-ma.dar altii care-si "permit" merg la service la reprezentanta sa schimbe uleiul,sau cumpara kitul original,cand ei au de tras 4 fire,legat un releu si montat un buton.

LE:concluzie:ai si bani si satisfactie :blink:

Edited by DTM

Pai de aia e forumu asta, nu?Sa intrebam si sa mai facem cate ceva si singuri. Hai mai bine sa stergem toata sectiunea si sa mergem la mecanici si electricieni ca ei stiu meserie si trebe sa manance si ei o paine, nu? :) :) :)

Eu sunt pasionat de tehnica si electronica si vreau sa invat. La toate masinile pe care le-am avut am mesterit si am invatat o groaza de chestii fara sa bulesc mare lucru. De aia intru pe forumul asta: sa invat si sa le impartasesc si altora din experienta mea (cata e ea).

Facem un poll pe tema asta? :blink: :) :)

Pai de aia e forumu asta, nu?Sa intrebam si sa mai facem cate ceva si singuri. Hai mai bine sa stergem toata sectiunea si sa mergem la mecanici si electricieni ca ei stiu meserie si trebe sa manance si ei o paine, nu? :)  :)  :D

Eu sunt pasionat de tehnica si electronica si vreau sa invat. La toate masinile pe care le-am avut am mesterit si am invatat o groaza de chestii fara sa bulesc mare lucru. De aia intru pe forumul asta: sa invat si sa le impartasesc si altora din experienta mea (cata e ea).

Facem un poll pe tema asta? :blink:  :)  :)

191888[/snapback]

Nu este mare lucru sa tragi cateva fire si sa pui un buton.Ideea era ca este tiganeala,cel putin din punctul meu de vedere.

ps

Poti face ce poll doresti,nu te impiedica nimeni :)

Nu este mare lucru sa tragi cateva fire si sa pui un buton.Ideea era ca este tiganeala,cel putin din punctul meu de vedere.

191889[/snapback]

Fiecare cu parerea lui, nu?Dar zic ca deja ne abatem de la subiect.

Ceva concret?Pe unde gasesc un manual care sa cuprinda schema electrica la e46 ca am mai multe de facut.

ps

Poti face ce poll doresti,nu te impiedica nimeni :blink:

191889[/snapback]

:) chiar nu inteleg ce tiganeala este daca tragi 4 fire mascate si izolate bine.

ps:sa nu cumva sa se supere un membru rom de afirmatia ta : :)

sunt de acord cu elvis,ce rost ar mai avea forumul daca am merge pentru 4 fire la service :)

eu astept ziua aia in care o sa avem service-uri de calitate peste tot si o sa ni se para un fleac la buzunar sa mergem la service...dar din pacate nu a venit...

DTM am primit de la bavaria (baiat de treaba jos palaria) un link, acolo gasim cam tot ce ne trebuie referitor la proiectoare, circuit electric, montare, demontare, etc. uita-te ca sigur o sa iti fie de folos

eu le am montat deja,functioneaza dar conexiunea era facuta pe becurile de ceata spate,si ma deranjeaza ca,consuma cam mult in primul rand,adica am simtit pe turatia motorului si deranjez traficul,in fine.bafta la montat!